osa_24
Fanka BB :)
gabi u mnie z tym cc to jest tak, ze ja wole sn, ale skoro i gin i ortopeda nie chca slyszec o sn, to nie bede sie upierala jak glupia ges, mysle, ze wiedza co robia.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
koga sprobuj melona z serem plesniowym blue---fantastyczne polaczenie,ja uwielbiam
Ja niestety nie mialam wyboru - to byl jedyny gin na izbieprzyjec...Ale w srode pojde do swojej to mi moze cos wiecej powie, szczegolnie po 'porzadnym' usg a nie takim minutowym....niuni ja bym omijala tego lekarza szerokim lukiem moze pojdz do innego no i co to znaczy ze jak sie ma spojenie rozejs to niech sie rozlazi
jak mnie denerwuja takie meskie szowinistyczne swinie trzeba bylo mu powiedziec "panie doktorze niech se pan wsadzi w d.... zamknieta parasolke a wyjmuje otwarta!pozna pan smak porodu chociaz"
wtedy na pewno zaczelo by mu zalezec na pozadnej konsultacji
Sama juz nie wiem, wolalabym tym razem sn tylko ja zawsze mialam problemy ze stawami i kregoslupem, do tego zwichniete biodra - wiec sie troche boje zeby sie nie pogorszylo bo bedzi mi ciezko z 2jka dzieci.... Zobaczymy co moja prowadzaca powie....bluebell zgadzam sie z toba, a tobie niuni wspolczuje co za sredniowieczny typ, mi ortopeda powiedzial, ze jak sie to spojenie rozchodzi to powinni robic cc bo nigdy nie wiadomo jak po porodzie bedzie i czy pozniejsze leczenie nie bedzie zbyt dlugie. moj gin powiedzial, ze jesli jest podejrzenie tego rozchodzenia i np. ortopeda nie zdarzy zrobic konsultacji, to zaden gin. nie zaryzykuje porodem naturalnym! bo w obecnych czasach wszyscy boja sie konsekwencji.
a co do rozejscia sie to faktycznie jesli sie ma rozejsc to i po cc sie rozchodzi, bo rozejscie powoduje ciaza, ale po porodzie sn stopien rozejscia moze sie zwiekszyc, co zawazyc moze na dalszym leczeniu. np. mozna dostac tylko pas ortopedyczny, a mozna spedzic 3 tyg. na hamaku ortopedycznym z obciaznikami przy d..... perspektywa rewelacyjna
Ale ja nie chce juz cesarki !!! Chcialam zeby tylko powiedzial czy zrobi i ew. kiedy np w 38 czy 39 tc - bo tak zwykle robi sie planowane ciecia. Bronm Boze teraz !!! Mala jest jeszcze za mala !!!no tego, że lekarz olewa wskazania innych lekarzy do cc nie rozumiem totalnie! ale to że nie chce robić cesarki na miesiąc przed terminem, gdy nie jest to konieczne dla ratowania dziecka to niestety rozumiem - niech się okaże, że płucka nie rozwinięte albo coś i to on będzie za to odpowiadał