reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

reklama
koga sprobuj melona z serem plesniowym blue---fantastyczne polaczenie,ja uwielbiam

ja też:-D ale nie śmiem tej drugiej połówki ruszyć, bo na pewno jutro Maks obudzi się ze słowami mama jemy melona? i jakby zniknął to byłby płacz:-D

Gabi - Maks też jest raczej niejadkiem i super chudzielcem, zdaje się że nawet 13 kg nie waży:baffled:, wolę nie sprawdzać,żeby sie nie denerwować - z tym, że chętny do eksperymentów kulinarnych, bo od urodzenia ze mną gotuje i w kuchni eksperymentuje więc smaki ma takie że szok:szok: ma też produkty na czarnej liście - przez rok chleba nie jadał, teraz nie jada ziemiaków, parówek i szynek też nie toleruje - kanapki tylko z zimnym mięsem upieczonym w domu i z sałatą:sorry2:

Mój też nie waży 13,a jest rok starszy:baffled:.Ale jak pisałam nie posiadamy teraz wagi,i luzik:-p Dziecko jest zdrowe,przebadane na milion stron.
Mój też ze mną gotuje,tylko spróbować nie chce.Chociaż wczoraj ugryzł kurczaka w sezamie raz,a to sukces (tfu tfu,żeby nie zapeszyć).

ja mam problem, ze moj olek jak ze mna gotuje to probuje wszystkiego, np. wklada palec do surowego jajka oblizuje i twierdzi, ze nie dobre, ale za kazdym razem robi to samo

niuni ja bym omijala tego lekarza szerokim lukiem:szok: moze pojdz do innego no i co to znaczy ze jak sie ma spojenie rozejs to niech sie rozlazi:baffled::baffled::baffled:
jak mnie denerwuja takie meskie szowinistyczne swinie:angry::angry::angry: trzeba bylo mu powiedziec "panie doktorze niech se pan wsadzi w d.... zamknieta parasolke a wyjmuje otwarta!pozna pan smak porodu chociaz"
wtedy na pewno zaczelo by mu zalezec na pozadnej konsultacji
Ja niestety nie mialam wyboru - to byl jedyny gin na izbieprzyjec...Ale w srode pojde do swojej to mi moze cos wiecej powie, szczegolnie po 'porzadnym' usg a nie takim minutowym....

bluebell zgadzam sie z toba, a tobie niuni wspolczuje co za sredniowieczny typ, mi ortopeda powiedzial, ze jak sie to spojenie rozchodzi to powinni robic cc bo nigdy nie wiadomo jak po porodzie bedzie i czy pozniejsze leczenie nie bedzie zbyt dlugie. moj gin powiedzial, ze jesli jest podejrzenie tego rozchodzenia i np. ortopeda nie zdarzy zrobic konsultacji, to zaden gin. nie zaryzykuje porodem naturalnym! bo w obecnych czasach wszyscy boja sie konsekwencji.
a co do rozejscia sie to faktycznie jesli sie ma rozejsc to i po cc sie rozchodzi, bo rozejscie powoduje ciaza, ale po porodzie sn stopien rozejscia moze sie zwiekszyc, co zawazyc moze na dalszym leczeniu. np. mozna dostac tylko pas ortopedyczny, a mozna spedzic 3 tyg. na hamaku ortopedycznym z obciaznikami przy d..... perspektywa rewelacyjna:szok:
Sama juz nie wiem, wolalabym tym razem sn tylko ja zawsze mialam problemy ze stawami i kregoslupem, do tego zwichniete biodra - wiec sie troche boje zeby sie nie pogorszylo bo bedzi mi ciezko z 2jka dzieci.... Zobaczymy co moja prowadzaca powie....

no tego, że lekarz olewa wskazania innych lekarzy do cc nie rozumiem totalnie! :no: ale to że nie chce robić cesarki na miesiąc przed terminem, gdy nie jest to konieczne dla ratowania dziecka to niestety rozumiem - niech się okaże, że płucka nie rozwinięte albo coś i to on będzie za to odpowiadał
Ale ja nie chce juz cesarki !!! Chcialam zeby tylko powiedzial czy zrobi i ew. kiedy np w 38 czy 39 tc - bo tak zwykle robi sie planowane ciecia. Bronm Boze teraz !!! Mala jest jeszcze za mala !!!

widzę że dyskusja o spojeniu rozwinęła się na maxa, to dobrze bo to zawsze człowiek się cos ciekawego dowie.
Ja sama zgłupiałam bo myslałam ze bede miec cc (mój lekarz z tego co wiem nie robi problemów z cc jak uważa że powinno być) A tu stwierdził że nie widzi wskazan, i że nie ma jak sn
dzisiaj na korytarzu u gina rozmawiałam z dwoma kwietniowkami. Jedna sn a druga cc. Ta druga juz raz miała cc i tak sie zgadałysmy to jak usłyszałam jak to wygląda to troche sie wystraszyłam

u gina nawet sie nie spierałam, bo to czego najbardziej sie obawiam to zabranie dziecka,
Ale tak ogólnie uważam że teraz żadna z nas obiektywnie nie umie sie wypowiedziec bo jednak emocje biorą góre, a mają prawo bo to już końcówka :) W sn jedna rzecz jest okropna- nie znasz dnia ani godziny

reklama
kochane nie dennerwujcie sie tak bardzo bo to nie ma sensu,:tak: nie powiedziano wam na ostatnich wizytach ile dzidzie waza ale to nie koniec swiata. posluchali serducha rosnie zdrowo i to najwazniejsze:tak: ja np nigdy nie dowiedzialam sie ile moja niunia wazy ani od polskiego ani od irlandzkiego lekarza, serducho jest oki i to sie liczy. a z waga to przeciesz kazda dzidzia inaczej wazy
co do spojenia mnie nie boli ale za to biodro mi daje we znaki. w nocy nie moge spac bo jak poleze na jednym boku z 30 min to mnie zaczyna tak bolec ze musze sie przewrocic:-(
lece posiedziec z moim kochanym, do jutra kobitki spokojnej nocki

Ostatnia edycja:
Do góry