reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

Potem doczytam bo muszę obiadek robić bo zazwyczaj (ze względu na córcię) obiad mam na 12 gotowy a dziś przez te fotki auliya - wszystko przez ciebie:-p to jestem w lesie :baffled:...

Ja się do niczego nie przyznaję... przecież nie kazałam Ci umieszczać zdjęć od razu... a ja do zmian wielkości używam IrfanView. U mnie dzisiaj ogórkowa, którą mogłabym, w końcu wstawić choć do 16:30 to jeszcze 3 razy zdążę ją ugotować... A teraz pora wstać i coś zjeść bo mi w brzuchu już burczy i zaraz się malutki upomni o swoje.

reklama
ja jak mojemu M powiedzialam wczoraj ze syn sie jeszcze nie obrocil glowa w dol to mi odpowiedzial: "i sie juz nie obroci bo on nie jest po hindusie zeby glowa w dol lezec " hehe
a tak w ogole to co sadzicie o epidrualu czy ktoras z was korzystala lub zamierza skorzystac z tego dobrodziejstwa??
zycze milego dzionka :)

ja jak mojemu M powiedzialam wczoraj ze syn sie jeszcze nie obrocil glowa w dol to mi odpowiedzial: "i sie juz nie obroci bo on nie jest po hindusie zeby glowa w dol lezec " hehe
a tak w ogole to co sadzicie o epidrualu czy ktoras z was korzystala lub zamierza skorzystac z tego dobrodziejstwa??
zycze milego dzionka :)

Jeśli się uda to zamierzamy uniknąć jakichkolwiek leków... unikam ich w życiu codziennym (po najzwyklejszą tabletkę przeciwbólową sięgam w ostateczności) dodatkowo udało mi się ze szkoły rodzenia wynieść trochę wiedzy więc nie ma szans żebym sama poprosiła o jakieś leki. Jeśli lekarze stwierdzą, że coś jest konieczne dla bezpieczeństwa Malucha lub mojego wtedy będziemy się zastanawiać i raczej się zdecydujemy bo w końcu zdrowie dziecka jest najważniejsze :D

Auluya,hahaha zobaczymy z tym "nie ma szans,żebym poprosiła":rofl2:;-)
Ja rodziłam bez znieczulenia jakiegokolwiek i też mam zamiar (ratunku:-p).

Czesc Babki,
czytam Was cały czas ale nie chce mi się pisać:zawstydzona/y:Wogóle nic mi sie nie chce, wszystko męczy, spać bym chciała ale nie mogę, bo ni cholery nie zasnę w dzien:baffled:
Didi powodzonka na wizycie.
Skunkanka trzymam kciuki za wizyte u neurologa.
Malutka juz pewnie po kardiologu ale tez trzymam kciuki za dobre wieści.
I wszystkim innym wizytującym i podgladającym maluszki powodzenia!

Co do znieczulenia to nie planuję, zreszta u mnie we wrocku nie bardzo można o znieczulenie poprosić, bo w żadnym szpitalu nie ma takiej mozliwości nawet za dodatkową kasę. Podobno brak anestezjologów.
Ale tak jak pisze Gabi ja bym się nie zapierała, ze nie będę o to znieczulenie błagać;-)

U mnie problem znieczulenia nie istnieje, bo znieczulenia nie daja:dry: ze wzgledu na brak warunkow (czyt. brak anestezjologow). Jedynie co to na otumanienie cos daja, bedzie odlotowy porod hehe;-) to jest jakas odmiana glupiego jasia przypuszczam. I chocby sie wsciec, bede rodzic naturalnie - wyczailam, ze po przemrozeniu zeberek jest ciut lepiej, czyli do listy szpitalnej musze dopisac kompres zelowy jeszcze bo tego pewnie tam nie maja;-) mam nadzieje dzisiaj dostac cos na te podraznione nerwy i bede monter:-):-)

Frezja ja poprosze szpinakowej.....ranyyyyyyy....i Kogi kluchy ze skwarkami do tego....i wiecej do szczescia by mi nie potrzeba....o , to dzisiaj na kolacje szpinak splodze, to jest mysl, dawno nie mielismy:-) na obiadek kotlet, kuskus i albo mizeria, albo....mizeria:-):-)
Poki co walcze z ankietami, w koncu sie zmobilizowalam i wrzucam wyniki w wykresiki...

witam babeczki:-)
powodzenia dla tych co maja wizyty:tak:
moja dzidzia to chyba szaleju sie najadla bo od wczoraj wieczor szaleje i brzuch mi non stop skacze:-D
co do znieczulenia to ja chyba jednak poprosze

U nas też nie ma anestezjologów.
Skukanka,daruj sobie ten kompres.Wg mnie to nawet tych żeber nie zauważysz,inna skala bólu:-p
Dobra,juz nie dogryzam nikomu;-)

reklama
ja zobacze jak nie bede mogla wytrzymac z bolu to w ostatecznosci poprosze o znieczulenie ale wydaje mi sie ze kobieta jest wiele w stanie zniesc wiec mysle ze dla dobra dzidzi dam rade... ale mimo wszystko kusi to szczegolnie tu w londynie kiedy ma sie taka mozliwosc i to bez dodatkowych oplat...
ja na obiadek dla meza mam gluasz z kasza i ogorkiem kiszonym a dla siebie robie sagetti bo gulaszu nienawidze:)

Do góry