reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Potem doczytam bo muszę obiadek robić bo zazwyczaj (ze względu na córcię) obiad mam na 12 gotowy a dziś przez te fotki auliya - wszystko przez ciebie:-p to jestem w lesie :baffled:...

Ja się do niczego nie przyznaję... przecież nie kazałam Ci umieszczać zdjęć od razu... a ja do zmian wielkości używam IrfanView. U mnie dzisiaj ogórkowa, którą mogłabym, w końcu wstawić choć do 16:30 to jeszcze 3 razy zdążę ją ugotować... A teraz pora wstać i coś zjeść bo mi w brzuchu już burczy i zaraz się malutki upomni o swoje.

reklama
ja jak mojemu M powiedzialam wczoraj ze syn sie jeszcze nie obrocil glowa w dol to mi odpowiedzial: "i sie juz nie obroci bo on nie jest po hindusie zeby glowa w dol lezec " hehe
a tak w ogole to co sadzicie o epidrualu czy ktoras z was korzystala lub zamierza skorzystac z tego dobrodziejstwa??
zycze milego dzionka :)

ja jak mojemu M powiedzialam wczoraj ze syn sie jeszcze nie obrocil glowa w dol to mi odpowiedzial: "i sie juz nie obroci bo on nie jest po hindusie zeby glowa w dol lezec " hehe
a tak w ogole to co sadzicie o epidrualu czy ktoras z was korzystala lub zamierza skorzystac z tego dobrodziejstwa??
zycze milego dzionka :)

Jeśli się uda to zamierzamy uniknąć jakichkolwiek leków... unikam ich w życiu codziennym (po najzwyklejszą tabletkę przeciwbólową sięgam w ostateczności) dodatkowo udało mi się ze szkoły rodzenia wynieść trochę wiedzy więc nie ma szans żebym sama poprosiła o jakieś leki. Jeśli lekarze stwierdzą, że coś jest konieczne dla bezpieczeństwa Malucha lub mojego wtedy będziemy się zastanawiać i raczej się zdecydujemy bo w końcu zdrowie dziecka jest najważniejsze :D

Auluya,hahaha zobaczymy z tym "nie ma szans,żebym poprosiła":rofl2:;-)
Ja rodziłam bez znieczulenia jakiegokolwiek i też mam zamiar (ratunku:-p).

Czesc Babki,
czytam Was cały czas ale nie chce mi się pisać:zawstydzona/y:Wogóle nic mi sie nie chce, wszystko męczy, spać bym chciała ale nie mogę, bo ni cholery nie zasnę w dzien:baffled:
Didi powodzonka na wizycie.
Skunkanka trzymam kciuki za wizyte u neurologa.
Malutka juz pewnie po kardiologu ale tez trzymam kciuki za dobre wieści.
I wszystkim innym wizytującym i podgladającym maluszki powodzenia!

Co do znieczulenia to nie planuję, zreszta u mnie we wrocku nie bardzo można o znieczulenie poprosić, bo w żadnym szpitalu nie ma takiej mozliwości nawet za dodatkową kasę. Podobno brak anestezjologów.
Ale tak jak pisze Gabi ja bym się nie zapierała, ze nie będę o to znieczulenie błagać;-)

U mnie problem znieczulenia nie istnieje, bo znieczulenia nie daja:dry: ze wzgledu na brak warunkow (czyt. brak anestezjologow). Jedynie co to na otumanienie cos daja, bedzie odlotowy porod hehe;-) to jest jakas odmiana glupiego jasia przypuszczam. I chocby sie wsciec, bede rodzic naturalnie - wyczailam, ze po przemrozeniu zeberek jest ciut lepiej, czyli do listy szpitalnej musze dopisac kompres zelowy jeszcze bo tego pewnie tam nie maja;-) mam nadzieje dzisiaj dostac cos na te podraznione nerwy i bede monter:-):-)

Frezja ja poprosze szpinakowej.....ranyyyyyyy....i Kogi kluchy ze skwarkami do tego....i wiecej do szczescia by mi nie potrzeba....o , to dzisiaj na kolacje szpinak splodze, to jest mysl, dawno nie mielismy:-) na obiadek kotlet, kuskus i albo mizeria, albo....mizeria:-):-)
Poki co walcze z ankietami, w koncu sie zmobilizowalam i wrzucam wyniki w wykresiki...

witam babeczki:-)
powodzenia dla tych co maja wizyty:tak:
moja dzidzia to chyba szaleju sie najadla bo od wczoraj wieczor szaleje i brzuch mi non stop skacze:-D
co do znieczulenia to ja chyba jednak poprosze

U nas też nie ma anestezjologów.
Skukanka,daruj sobie ten kompres.Wg mnie to nawet tych żeber nie zauważysz,inna skala bólu:-p
Dobra,juz nie dogryzam nikomu;-)

reklama
ja zobacze jak nie bede mogla wytrzymac z bolu to w ostatecznosci poprosze o znieczulenie ale wydaje mi sie ze kobieta jest wiele w stanie zniesc wiec mysle ze dla dobra dzidzi dam rade... ale mimo wszystko kusi to szczegolnie tu w londynie kiedy ma sie taka mozliwosc i to bez dodatkowych oplat...
ja na obiadek dla meza mam gluasz z kasza i ogorkiem kiszonym a dla siebie robie sagetti bo gulaszu nienawidze:)

Do góry