reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kupki-temat rzeka

Hej,
karmie piersią, mała ma już 7 tyg. i ciągle robi bardzo żadką kupkę - leci jak z kranu. Ma oczywiście tez jakieś grudki - śluzu nie zauważyłam, kolor raczej żółtawo-zielonkawy... Któreś z waszych pociech też tak miało??
Dzis zadzwoniłam do pediatry - kazał dawać smectę. Dziwne - bo przecież ona tego nie unormuje. Głupia juz jesem. Powiedzcie czy sie przejmować?

reklama
Spokojnie, to całkiem normalne :tak:
Taka właśnie lejąca kupa u mnie była jak karmiłam piersią. Jak koło 4 m-ca zaczęłam wprowadzać nowe rzeczy (marchewki, owoce itp) to się zrobiły dopiero kupy plastelinki. Też taki kolor żółto-zielony. I też były grudki - grudki dlatego, że maluszek nie wszystko jeszcze trawi, przeważnie jest to problem przejściowy - u mnie po około 2 miesiącach grudki zniknęły. :-)
Smecta działa osłonowo na jelita, sprawia że alergeny ich nie drażnią i nie wchłaniają się z jelit, więc w tym wypadku możesz jak chcesz podać (grudki wskazują że coś jest nie tak), ale myślę że nie koniecznie. Mój pediatra powiedział że nie trzeba, bo to jest bardzo częste i normalne, samo przejdzie i rzeczywiście tak było

dzięki za szybka odpowiedź :)))
chyba jeszcze poczekamy i zobaczymy jak to u nas będzie - oby jak u Was:-)

Alex zawsze niezle sie napocil przy kupce, po zmaianie mleczka, jedno stekniecie i juz po wszystkim, wczoraj dawalam mu jablko z banankiem i dzisiaj zrobil kupke 2 razy. Z soczkiem jablkowym probowalam ale strasznie mu nie smakuje i nie chce go pic. Kazde dziecko to indywiduum, trzeba tylko probawac zeby ulzyc malenstwu.
POWODZONKA, mi sie udalo.

witam! moja corcia ma juz 5 tygodni i od 2czerwca przestala SAMA robic kupki! wszystko przebiega tak jakby miala zaparcia choc i tak kupki nie widac dopoki Jej nie pomoge! juz po porodzie miala prbolem ze smolka. chodzilam z nial po lekarzach i dopiero 3 lekarz przeczyscil jej odbyt rureczka i zaczela od tamtej pory ladnie sie wyprozniac. mala byla karmiona piersia ale dokarmiana tez mlekiem sztucznym! po odstawieniu od piersi byla stopka.nie robila kupki przez 5 dni. d tej pory sama jej nie zrobi.prezy sie i napina, krzyczy pod koniec starsznie.nie moge juz patrzec jak sie meczy malenstwo.chodzilam z nial po lekrzach ale kazdy bagatelizuje.z usg brzuszka wyszlo ze jest wszystko wporzadku! co robic??

Cynamonka-nie ma za co :-)daj znac czy pomaga...jakby pojawily sie wzdecia,to znaczy,ze albo maluszek nie jest gotowy na zrobienie kupki albo podalas za duzo cukru..Pozdrowienia

reklama
i super!!! Jak bedziesz miala ochote na mleko to kup sobie w aptece mleko w proszku dla alegikow, jest pyszne.

Do góry