reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kupki-temat rzeka

Hej nie podaje maleństwu żelaza, najprawdopodobniej to uczulenie na "krowę". Odstawiłam wszystkie produkty z nabiałem i ręką odjął. Więc chyba jednak skaza białkowa. Kupy już w normie, wysypka złazi. Ale strachu to sie trochę najadłam. Pozdrawiam

Tylko obserwuj czy to tylko o "krowę" się rozchodzi, bo jak była wysypka, a pojawi sie też po czym innym to może byc azs. Tak to się zaczęło u Nadinki. Na razie się nie denerwuj, obserwuj czy zmiany nie pojawiają sie w zgięciach nóżek, rączek czy na szyjce. Powodzenia, oby to była skaza białkowa

reklama
...Zaczęłam dawać jej zupki hippa oraz jabłko i od tego czasu ciezko jej zrobic kupkę a jak zrobi to jest ona gęsta, zielonkawa albo szarawa i brzydko pachnie. Takie kupki robi po troszeczku. czasami się wysila i tu nic.

To może byc efekt wprowadzenia nowego pokarmu - zupek. Gdy zaczęłam Nadii rozszerzac diete, bylo to samo, dochodzily jeszcze zaparcia. Po kilku dniach - tygodniach wszystko powinno się unormowac, mały organizm musi się przyzwyczaic do nowości. Jesli mała ma duże problemy z wypróżnieniem, podaj jej do obiadku łyżkę suszonych śliwek gerbera - działa rewelacyjnie:)

A ja mam troszke inny "problem". Moj maluszek jest tylko na piersi i ostatnio zacza robic kupke co drugi dzien, raz sie zdarzyla przerwa 5 dniowa. Pediatra zalecil trilac i czopki glicerynowe :baffled: , a mnie sie wydaje, ze wyproznianie co drugi dzien nie jest niczym zlym, o ile dzieciaczek nie wykazuje zadnych objawow cierpienia i bolow.
Maluszek ma 3.5 miesiaca.
Czy ktos cos moze doradzic? czy takie dzieci musza sie wyprozniac codziennie?
Nie chce dzieciaczka faszerowac niepotrzebnie.

Ja też mam nie lada problem. Nadinka ma najnormalniej w świecie zatwardzenie. Męczyła się biedulka kilka dni, jak już udało jej się coś zrobić to tak niewiele i tak twardo, że aż żal się robiło na duszy. Ani trilac, ani suszona śliwka, ani "babciny" sposób z termometrem nie pomógł. Dopiero szare mydełko pomogło, ale teraz znowu się zaczyna...:-(

.... a próbowałaś czopki glicerynowe dla dzieci???? ... nam pomagają :tak:+ duża ilość płynów: soczki i herbatka wspomagająca trawienie z Hippa.

Witam :)! Dziewczyny, mamy! Temat stolca dzidzi jak rzeka jest. Ale jak jest u Was. Mój malec ma 4 miesiace i karmię sztucznie. Robi jedną lub dwie kupki dziennie. Są przewaznie złóte ale czasem pojawia sie takie zielono-zółte. Jak był na cycu to były tylko zielone. Czy jedna, dwie kupki dziennie u 4-miesięcznej dzidzi to ok??????????? A te kolory jak u Was?

hejka
no co do koloru - jak na moj rozumek to zolty jest kolorem ok - zielony juz nie bardzo - jakie mleko dajesz malemu ? choc piszesz ze mial juz wczesniej zielone kupki a byl na twoim mleczku , nasuwa mi to wniosek ze musialas wowczas jesc cos nie za bardzo dla maluszka..tzn z reguly moj synek mial takie kupska jak cos bylo nie tak i pozniej jak przeszlismy na nutramigen zielony stal sie naszym normalnym kolorem kupska...ale to juz mleko...
co do ilosci - im dziecko wieksze to kup zawsze jest mniej - i jest to normalne - normuja sie procesy trawienne wchodza stale pokarmy i wogole
mysle ze tak kontrolnie to mozesz isc do lekarza zeby sie upewnic - byc moze powinnas zmienic mleko?
zdrowka zycze :*

Daję Nan 1. I kupska są żółte. Nie wiem co mogłam jeśc a szkodziło malcowi. Mleko krowie to chyba mu nie szkodzi bo Nan 1 dobrze znosi. Jadlam sporo jabłek i generalnie owocow i mięsko chude. Nie wiem.

reklama
Do góry