reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kupki-temat rzeka

secasia dobre!!!!!! masz super pediatre taki rad ci udzielil! ale ja prawie wszystko robilam. tylko z tym nocniczkiem nie a i herbatek ultwioajacych trawienie hubert nie chce bo sa z anyzem wczesniej troszke pil ale teraz nie ma mowy!!!!!!!!!

reklama
Pomocy bo ja też mam ten problem. Mały karmiony jest piersią ale ma dopiero 3 miesiące więc podanie pokarmu stałego odpada. Kupka pojawia się tylko po czopkach. Mam skierowanie do chirurga na konsultację. Poza tym mały ma kolki i boli go brzuszek.

fabiana to na kolki dobry infakol (od 1 miesiaca ja dawalam) poza tym na zaparcia te bakterie mlekowe (lacidofil, lakcid tez po pierwszym miesiacu dawalm) a rumianek tez spokojnie mozesz dawac, herbatki hippa sa od 1 miesiaca....
nie wiem co jeszcze ci goradzic, masuj brzuszek, zginaj nozki zeby uciskac brzuchola i duzo nos tak z podgietymi nozkami

a ja ci na kolki doradze jeszcze suszarke!!!!! wlacz ja jak maly placze i pogrzej brzuszek tylko wiesz tak zeby go nie popazyc! juz sam dzwiek robi swoje!!

Ja swojej niuni podaję teraz lactulosum, zobaczymy czy ją po tym coś ruszy. A te bakterie mlekowe można kupić w aptece bez recepty? Moja też pije cysia i podaję jej jabłuszko i soczki i herbatki przeróżne i nic na nią nie działa. A dawanie jej za każdym razem czopka bardzo mnie przeraża. Moja Maja to kupkę robi raz na 10 dni i tylko wtedy gdy dostanie czopka. Poszukam w sklepie tych śliwek gerbera, może jej coś pomogą, i jeszcze jedno pytanie: ile mam jej podawać tego lactulosum-u żeby się to wszystko unormowało (tzn. chodzi mi przez jaki czas). Na nocnik jeszcze jej nie posadzę, bo nie ma nawet 5 m-cy.

anaconda27 na nocnik nie posadzisz ale nos na rekach tak malenstwo zeby jakos wymusic pozycje siedzaca zeby mialo dzieciatko tak zgiete nogi....
lakcid i lacidofil jest bez recepty i podaje sie 7 dni ale podaj lacidofil, lakcid tez jest dobre ale nie moze go brac dziecko ze skaza czy ogolnie alergicy

mordziulka z ta suszarka to swieta racja!!! Moja jak byla mniejsza tez na tym jechala :) nawet bez kolki :)

a ja dzisiaj zastosowalam prawie wszysko :) od wczoraj daje jej lacidofil, rano zrobilam napar z rumianku i potrzymalam troche jej pupe nad nim (dlugo nie posiedzial wiec trzymalam ja na rekach siedzac na podlodze a miedzy nogami nocnik z naparem) potem na obiad dostala botwinke a na deser starlam jej morele z jablkiem i winogronami :) juz jak jadla deserek zalatwila sie "na luzie" ale chyba za caly miesiac :)

Anaconda27
lactulosum podaje sie na 1 kilogram masy ciala 1ml, dwa razy dziennie ja dawalam rano i wieczorem. mnie lekarka powiedziala ze mam aplikowac malej 3-4 tygodnie , zreszta mysle ze sama zauwazysz kiedy mozesz przerwac, ja podawalam dluzej.
daj znac czy cos pomaga coruni.
pozdrawiam.
agnieszka

reklama
secasia a skad wiesz o lakcidzie? bo ja podejrzewalam u huberta najpierw skaze teraz alergie a lakcid daje mu zawsze jak ma antybiotyk! prosze napisz wiecej czytalam ulotke ale nie przypominam sobie czegos takiego?????? a ulotke czytalam przed pierwszym podaniem antybiotyku czyli ponad rok temu!!!

Do góry