brzmi nieźle.spróbuje kisoelowego szaleństwaA w ogóle od paru dni u mnie wieczorem króluje kisiel z owocami - gotuje wodę, wrzucam pokrojone jabłuszko, gotuję dosłownie pół minuty, zdejmuję z ognia, wlewam rozrobiony kisiel, mieszam, a na końcu dodaję pokrojonego banana. Jabłuszka mięciutkie, banan gorąca ciągutka, kisiel słodziutki, no nie ma lepszego deserku na dobranoc
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
A i mi dzisiaj ukochany kisielki przyniósł bo mu powiedziałam, że dzidzi słodkości pasują to i przynosi czego zapragnę chyba z czystego egoizmu- żeby czuć ruchy pod ręką jak będzie bobas skakał z radości
Dziś mojemu podniebieniu rozkosz przyniosły orzechowe lody Zielonej Budki, których smak nie zmienia się od lat i które uwielbiam... mmm rozkosz pani serwusowa, rozkosz!!! Pamięta ktoś ten kabaret?
Dziś mojemu podniebieniu rozkosz przyniosły orzechowe lody Zielonej Budki, których smak nie zmienia się od lat i które uwielbiam... mmm rozkosz pani serwusowa, rozkosz!!! Pamięta ktoś ten kabaret?
bogusia007
tak bardzo Cię kochamy
uuu piszecie o kiesielku uwielbiam w ciagu tygodnia co najmiej z 4 razy jem... rowniez super smakja galaretki z owocami ja mam truskawki zaamrozone tak wiec je dodaje smakuje mniam
Anecia1111
Fanka BB :)
Hmmmm... mi kisiel jakoś własnie nie podchodzi Ale za to budyń z gotowanym jabłkiem to jest to "co tygryski lubią najbardziej" No i ostatnio znowu atak na frytki... aż mąż się śmieje że non stop w domu śmierdzi
Dziewczyny poratujcie, bo nie dość, że chęci nie mam to i pomysłów. A mianowicie w sobote wyprawiamy mamuśki im i nie wiem już co postawić na tym stole jak macie jakieś fajne pomysły na jakieś smaczne sałatki, bądz ciepłe przekąski to będę bardzo wdzięczna
Dziewczyny poratujcie, bo nie dość, że chęci nie mam to i pomysłów. A mianowicie w sobote wyprawiamy mamuśki im i nie wiem już co postawić na tym stole jak macie jakieś fajne pomysły na jakieś smaczne sałatki, bądz ciepłe przekąski to będę bardzo wdzięczna
ja ostatnio robilam ta salatke
szybka sałatka - MojeGotowanie.pl - Przepisy - Sałatki - szybka sałatka
wszytskim bardzo smakowala i brali przepis. takze polecam. robi ja sie naprawde szybko i jest smaczna
Blac_Opal a dzis robie ciasto wedlug twojego przepisu- mam nadzieje ze wyjdzie bo mam gosci i chce ich czyms zaskoczyc a jeszce nigdy ciasta nie pieklam wiec zobaczymy- trzymac kciuki)))))))))
Ostatnia edycja:
Black_Opal
Fanka BB :)
Blac_Opal a dzis robie ciasto wedlug twojego przepisu- mam nadzieje ze wyjdzie bo mam gosci i chce ich czyms zaskoczyc a jeszce nigdy ciasta nie pieklam wiec zobaczymy- trzymac kciuki)))))))))
Kciuki zaciśnięte A dodatkowa rada to aby się nie spieszyć z dodawaniem składników, bo ciasto biszkoptowe lubi być długo kręcone ;-)
kiniusia
Mamusia Bartusia :)))
Kassia181, kciuki mocno zaciśnięte :-)
reklama
Ja zazwyczaj stawiam deskę różnych serów żółtych. Do tego obowiązkowo sałatka ze śledzi, najprostsza z możliwych z cebulką. Ja na każdą imprezę zawsze wynajduję nowy przepis, ostatntio robiłam z zupek chińskich było ok, ale też taki standard to brokuły gotowane, zielony ogórek, pomidor, ser feta, ew jajko lub cebulka. a z dań na ciepło to polecam bakłażana nadziewaneg. Robiłam wiele razy i zawsze wychodzi, jest pyszby i wszystkim smakuję. Składniki duży bakłażany 2 pomidory cebula pół piersi z kurczaka kilka plasterków żółtego sera (najlepiej cheddaru) pół pęczka natki pietruszki łyżeczka bazylii łyżeczka sosu tabasco olej, sól, pieprz 1. Bakłażan przeciąć wzdłuż (ale nie do końca), wstawić do rozgrzanego piekarnika na 30 minut, po czym łyżką wydrążyć miąższ, zostawiając przy ściankach około centymetrową warstwę. 2. Wnętrze bakłażana osolić i wyłożyć plasterkami żółtego sera i pomidora. 3 Pierś kurczaka posolić, pokroić w drobną kosteczkę. Miąższ wydrążony z bakłażana posiekać, dodać drobno pokrojoną cebulę, natkę pietruszki i mięso. Przyprawić bazylią, sosem tabasco oraz ewentualnie solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Napełnić farszem wnętrze bakłażana. 4. Wstawić danie do rozgrzanego piekarnika i zapiekać 15 - 20 min. 5 Podawać gorące, w naczyniu, w którym się zapiekało, posypane natką pietruszki. Można też potrawę polać białym sosem z dodatkiem szafranu i przybrać szparagami.
Niestety wypowiedz powyżej wyszła mi bez ładu i składu. Bo nie wiedzieć dlaczego zawsze scala mi tekst. A na dodatek nie mogę zedytować wiadomości.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.