reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kulinarne wyczyny Sierpniówek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A w ogóle od paru dni u mnie wieczorem króluje kisiel z owocami - gotuje wodę, wrzucam pokrojone jabłuszko, gotuję dosłownie pół minuty, zdejmuję z ognia, wlewam rozrobiony kisiel, mieszam, a na końcu dodaję pokrojonego banana. Jabłuszka mięciutkie, banan gorąca ciągutka, kisiel słodziutki, no nie ma lepszego deserku na dobranoc :cool:
brzmi nieźle.spróbuje kisoelowego szaleństwa

reklama
A i mi dzisiaj ukochany kisielki przyniósł bo mu powiedziałam, że dzidzi słodkości pasują to i przynosi czego zapragnę:) chyba z czystego egoizmu- żeby czuć ruchy pod ręką jak będzie bobas skakał z radości:)
Dziś mojemu podniebieniu rozkosz przyniosły orzechowe lody Zielonej Budki, których smak nie zmienia się od lat i które uwielbiam... mmm rozkosz pani serwusowa, rozkosz!!! Pamięta ktoś ten kabaret? :)

uuu piszecie o kiesielku uwielbiam w ciagu tygodnia co najmiej z 4 razy jem... rowniez super smakja galaretki z owocami ja mam truskawki zaamrozone tak wiec je dodaje smakuje mniam

Hmmmm... mi kisiel jakoś własnie nie podchodzi :baffled: Ale za to budyń z gotowanym jabłkiem to jest to "co tygryski lubią najbardziej" :-D No i ostatnio znowu atak na frytki... aż mąż się śmieje że non stop w domu śmierdzi :-D

Ja też się zajadam galaretka z mrozonymi truskawkami - mniam. W ogóle owocki i słodkości jak najbardziej (ponoć smaki na dziewczynkę)

Dziewczyny poratujcie, bo nie dość, że chęci nie mam to i pomysłów. A mianowicie w sobote wyprawiamy mamuśki im i nie wiem już co postawić na tym stole :baffled: jak macie jakieś fajne pomysły na jakieś smaczne sałatki, bądz ciepłe przekąski to będę bardzo wdzięczna:tak:

Dziewczyny poratujcie, bo nie dość, że chęci nie mam to i pomysłów. A mianowicie w sobote wyprawiamy mamuśki im i nie wiem już co postawić na tym stole :baffled: jak macie jakieś fajne pomysły na jakieś smaczne sałatki, bądz ciepłe przekąski to będę bardzo wdzięczna:tak:

ja ostatnio robilam ta salatke
szybka sałatka - MojeGotowanie.pl - Przepisy - Sałatki - szybka sałatka
wszytskim bardzo smakowala i brali przepis. takze polecam. robi ja sie naprawde szybko i jest smaczna

Blac_Opal a dzis robie ciasto wedlug twojego przepisu- mam nadzieje ze wyjdzie bo mam gosci i chce ich czyms zaskoczyc a jeszce nigdy ciasta nie pieklam wiec zobaczymy- trzymac kciuki:))))))))))

Ostatnia edycja:
Blac_Opal a dzis robie ciasto wedlug twojego przepisu- mam nadzieje ze wyjdzie bo mam gosci i chce ich czyms zaskoczyc a jeszce nigdy ciasta nie pieklam wiec zobaczymy- trzymac kciuki:))))))))))

Kciuki zaciśnięte :tak: A dodatkowa rada to aby się nie spieszyć z dodawaniem składników, bo ciasto biszkoptowe lubi być długo kręcone ;-)

reklama

Ja zazwyczaj stawiam deskę różnych serów żółtych. Do tego obowiązkowo sałatka ze śledzi, najprostsza z możliwych z cebulką. Ja na każdą imprezę zawsze wynajduję nowy przepis, ostatntio robiłam z zupek chińskich było ok, ale też taki standard to brokuły gotowane, zielony ogórek, pomidor, ser feta, ew jajko lub cebulka. a z dań na ciepło to polecam bakłażana nadziewaneg. Robiłam wiele razy i zawsze wychodzi, jest pyszby i wszystkim smakuję. Składniki duży bakłażany 2 pomidory cebula pół piersi z kurczaka kilka plasterków żółtego sera (najlepiej cheddaru) pół pęczka natki pietruszki łyżeczka bazylii łyżeczka sosu tabasco olej, sól, pieprz 1. Bakłażan przeciąć wzdłuż (ale nie do końca), wstawić do rozgrzanego piekarnika na 30 minut, po czym łyżką wydrążyć miąższ, zostawiając przy ściankach około centymetrową warstwę. 2. Wnętrze bakłażana osolić i wyłożyć plasterkami żółtego sera i pomidora. 3 Pierś kurczaka posolić, pokroić w drobną kosteczkę. Miąższ wydrążony z bakłażana posiekać, dodać drobno pokrojoną cebulę, natkę pietruszki i mięso. Przyprawić bazylią, sosem tabasco oraz ewentualnie solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Napełnić farszem wnętrze bakłażana. 4. Wstawić danie do rozgrzanego piekarnika i zapiekać 15 - 20 min. 5 Podawać gorące, w naczyniu, w którym się zapiekało, posypane natką pietruszki. Można też potrawę polać białym sosem z dodatkiem szafranu i przybrać szparagami.

Niestety wypowiedz powyżej wyszła mi bez ładu i składu. Bo nie wiedzieć dlaczego zawsze scala mi tekst. A na dodatek nie mogę zedytować wiadomości.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry