- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Bombusia
Fanka BB :)
a u mnie brak chleba, dzisiaj sklepy pozamykane...
Dokładnie ta sama sytuacja, wysłałam adriana do Biedrony,a tam ZONK....zamknięte, zapomnieliśmy, ze święto
Ehtele ja mam wszystkie zioła w jednej dłuuuugiej doniczce, co prawda na balkonie (też parter), ale jak było b. zimno to trzymałam w domu na parapecie, pięknie rosną sadzonki, bez żadnego problemu i jaki zapach
Kupiłam u siebie na ryneczku, bo mam 2 ogromne kwiaciarnie i tam jest wszystko. Moja mama od lat tak hoduje zioła w jednej donicy
Ostatnia edycja:
krzynka77
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 27 Wrzesień 2009
- Postów
- 1 018
Ethele - w sumie to dziewczyny już Ci odpowiedziały na pytania. Ja potwierdzam - dobrze rosną wszystkie w jednej donicy.
Jeśli w domu zasadzisz je do dobrej ziemi to napewno długo będą rosły a utrzymają się dłuuugo (dopóki ich nie zjecie, hihihi)
Ja z lenistwa nawet sadzonek nie kupuje, tylko już takie duże roślinki - od razu nadają sie do jedzenia :-)
Co do pielęgnacji to podlewać (w zalezności od tego, jak szybko ziemia wysycha). U mnie na słonecznym balkonie muszą być podlewane nawet 2x dziennie. W domu rzadziej pewnie trzeba będzie podlewać. Ja też moje ziółka czasme spryskuję wodą.
No i w sumie to z pielęgnacji to tyle.
Aaa, a co do kwitnienia, to ja obrywam pączki, wtedy roślinka nie "traci energii" na kwitnienie, tylko puszcza wszystko w listki i w rozrastanie się. Listki przy ziółkach są najważniejsze!!
Jeśli w domu zasadzisz je do dobrej ziemi to napewno długo będą rosły a utrzymają się dłuuugo (dopóki ich nie zjecie, hihihi)
Ja z lenistwa nawet sadzonek nie kupuje, tylko już takie duże roślinki - od razu nadają sie do jedzenia :-)
Co do pielęgnacji to podlewać (w zalezności od tego, jak szybko ziemia wysycha). U mnie na słonecznym balkonie muszą być podlewane nawet 2x dziennie. W domu rzadziej pewnie trzeba będzie podlewać. Ja też moje ziółka czasme spryskuję wodą.
No i w sumie to z pielęgnacji to tyle.
Aaa, a co do kwitnienia, to ja obrywam pączki, wtedy roślinka nie "traci energii" na kwitnienie, tylko puszcza wszystko w listki i w rozrastanie się. Listki przy ziółkach są najważniejsze!!
Black_Opal
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 10 Marzec 2009
- Postów
- 1 278
Mmmm... szpinak jest baaardzo zdrowy i nie traci na wartości po zamrożeniu
Ja uwielbiam naleśniki ze szpinakiem
Farsz:
Na oliwie podsmażasz 2 większe cebule i 4 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę. Do tego dodajesz rozmrożony i odsączony z wody szpinak (1 paczka) i smażysz dalej. Potem wlewasz serek wiejski i doprawiasz do smaku solą i pieprzem ;-)
Ja naleśniki smażę dosyć blade, napełniam farszem, kładę po plasterku sera, zawijam i wtedy podsmażam na złoto :-)
A jeśli się chce w szybszej wersji to zamiast naleśników gotujesz makaron i mieszasz go z farszem i na talerzu posypujesz startym serem
Ja uwielbiam naleśniki ze szpinakiem
Farsz:
Na oliwie podsmażasz 2 większe cebule i 4 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę. Do tego dodajesz rozmrożony i odsączony z wody szpinak (1 paczka) i smażysz dalej. Potem wlewasz serek wiejski i doprawiasz do smaku solą i pieprzem ;-)
Ja naleśniki smażę dosyć blade, napełniam farszem, kładę po plasterku sera, zawijam i wtedy podsmażam na złoto :-)
A jeśli się chce w szybszej wersji to zamiast naleśników gotujesz makaron i mieszasz go z farszem i na talerzu posypujesz startym serem
Bombusia
Fanka BB :)
I juz jestem głodna;(Mmmm... szpinak jest baaardzo zdrowy i nie traci na wartości po zamrożeniu
Ja uwielbiam naleśniki ze szpinakiem
Farsz:
Na oliwie podsmażasz 2 większe cebule i 4 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę. Do tego dodajesz rozmrożony i odsączony z wody szpinak (1 paczka) i smażysz dalej. Potem wlewasz serek wiejski i doprawiasz do smaku solą i pieprzem ;-)
Ja naleśniki smażę dosyć blade, napełniam farszem, kładę po plasterku sera, zawijam i wtedy podsmażam na złoto :-)
A jeśli się chce w szybszej wersji to zamiast naleśników gotujesz makaron i mieszasz go z farszem i na talerzu posypujesz startym serem
krzynka77
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 27 Wrzesień 2009
- Postów
- 1 018
Popieram Black Opal - szpinak z makaronem lub z naleśnikami to jest coś pysznego!! Ja dodaję też do szpinaku np fetę, albo inny biały ser, ale feta jest super :-) W ogóle to szpinak pod każdą postacią - keidyś tutaj pisałam o rybie w szpinaku np. Ostatnio też robiłam lasagne ze szpinakiem - mniej więcej tak (bo ja nigdy nie trzymam się przepisów do końca):
Wielkie Żarcie - Przepis - LASAGNE ze szpinakiem - pyszna i prosta
A teraz najlepszy jest szpinak w liściach!!
A teraz właśnie wróciłam ze sklepu i skonsumowałam: Sorbet malinowy (z Zielonej budki - jest pyyycha) i do tego malinowe ciastko francuskie... hmmm hmmm...Milenka jest zadowolona
A żeby troche spalić, to wybieram się własnie na balkon sadzić ziółka :-)
Wielkie Żarcie - Przepis - LASAGNE ze szpinakiem - pyszna i prosta
A teraz najlepszy jest szpinak w liściach!!
A teraz właśnie wróciłam ze sklepu i skonsumowałam: Sorbet malinowy (z Zielonej budki - jest pyyycha) i do tego malinowe ciastko francuskie... hmmm hmmm...Milenka jest zadowolona
A żeby troche spalić, to wybieram się własnie na balkon sadzić ziółka :-)
Ostatnia edycja:
Bombusia
Fanka BB :)
Popieram Black Opal - szpinak z makaronem lub z naleśnikami to jest coś pysznego!! Ja dodaję też do szpinaku np fetę, albo inny biały ser, ale feta jest super :-) W ogóle to szpinak pod każdą postacią - keidyś tutaj pisałam o rybie w szpinaku np. Ostatnio też robiłam lasagne ze szpinakiem - mniej więcej tak (bo ja nigdy nie trzymam się przepisów do końca):
Wielkie Żarcie - Przepis - LASAGNE ze szpinakiem - pyszna i prosta
A teraz najlepszy jest szpinak w liściach!!
A teraz właśnie wróciłam ze sklepu i skonsumowałam: Sorbet malinowy (z Zielonej budki - jest pyyycha) i do tego malinowe ciastko francuskie... hmmm hmmm...Milenka jest zadowolona
A żeby troche spalić, to wybieram się własnie na balkon sadzić ziółka :-)
Oj to będzie jednak Milenka, śliczne imię sorki, że na tym wątku, ale musiałam
reklama
Madziuja
Ludki Cudki :o)
- Dołączył(a)
- 4 Lipiec 2005
- Postów
- 11 280
przepis Sili kwietniowki 2008
szpinak mrozony drobny na patelnie na odrobine oliwy do tego czosnek pieprz i ser feta i śmietanka 30% sól na końcu by wiedziec ile
i na makaron na placki na miesko..uwielbiam
łyżką z gara wyjadam tak mi smakuje
szpinak mrozony drobny na patelnie na odrobine oliwy do tego czosnek pieprz i ser feta i śmietanka 30% sól na końcu by wiedziec ile
i na makaron na placki na miesko..uwielbiam
łyżką z gara wyjadam tak mi smakuje
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 83
- Wyświetleń
- 14 tys
- Odpowiedzi
- 34
- Wyświetleń
- 18 tys
Podziel się: