reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kulinarne wyczyny Sierpniówek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Krzynka77, a ja własnie dziś zakupiłam sobie różne zioła w doniczkach i będę hodowała jak Ty, takie moje nowe hooby, bo ja ogólnie lubię zioła najróżniesze dodawać do potraw:)

Niestey przpisów na chlebek Olu nie podsunę, kompletnie nie mam o tym pojęcia:((

reklama
Bombusiu - to bomba!! :-) Ja się jeszcze radzę trochę wstrzymać z wystawieniem ziół na balkon, bo noce potrafią być jeszcze zimne. Myślę, ze tak po połowie maja będę robić ziołowy ogród :-)
A, zapomniałam Wam jeszcze powiedziec, co mi się przypomniało ad zioła na balkonie. W pewnym momencie, chyba lubczyk, zaatakowały mi mszyce. Jak wiadomo, lepiej nie stosować na nie chemii, więc jedyną radą na to dziadostwo jest obciąć bardzo nisko roślinkę i poczekac aż odrośnie a żeby odstraszyć mszyce wstawiłam do doniczki ząbki czosnku (wyczytałam o tym na jakimś forum) - podziałało i już więcej franie się nie pojawiły :-)
Olu - ja też niestety przepisów na chlebek nie znam, ale pewnie sporo jest na necie. Gratuluję zakupu - też mi się taka maszynka marzy!!!

dziewczynki w związku z wielkimi zmianami żywieniowymi mego lubego proszę Was o poradę. Potrzebuję kilku przepisów na soki warzywne (ja tam prędzej zwymiotuje niż takie coś łykne, fuj, fuj), bo jak mus, to mus i trzeba się uczyć robić nowe rzeczy.
Bo ja Wam powiem nie wiem które warzywka ze sobą łączyć. Czekam na "oświecenie" :)

a co do ciężkostrawnych potraw, to ostatnio wypróbowałam przepis na naleśniczki z kurczaczkiem. Super sprawa! Zdecydowanie polecam dziewczyny Placki z kurczaka z majonezem - Wybrane przepisy kulinarne Przepisy kulinarne Gazeta.pl (oczywiście ja proporcje biorę po swojemu, tyle, że składniki obczajam w przepisach.

Ale co? chcesz wyciskać mu w sokowirówce soczki??
Ja to z sokowirówki najbardziej tradycyjnie: marchew, lub marchew z jabłkiem, lub marchew + jabłko i odrobina selera (jak ktoś lubi), ale innych to nie próbowałam :-)

Ja lubie też koktajle na bazie kefiru np z selerem naciowym i jakimiś ziółkami,
albo kefir + ogórek (może być kiszony, lub zwykły+ koperek) - oczywiście odpowiednio doprawione solą i pieprzem.
Mój M ich nienawidzi, ale ja bardzo lubię.

brzmi okrutnie...
sokowirówki nie mam robię to w plenderze,tak, że sok jest gęsty z tymi wszystkimi drobinkami. Dzisiaj zrobiłam ogórek świeży, marchewka, buraczek, jakbluszko, przecier pom, wszystko na bazie kefiru. Jasio sobie sam doprawiał ,bo dla mnie to obrzydliwe.... ale, że kiszonego górka....matko święta!

Fiuu ja robię z sokowirówki wiec nie wiem czy pomogę, ale marchewka , jabłka i pomarańcze, pyyycotka (pomar. daje ostrzejszego smaku)
Ponadto marchewka i buraki, po tym BYCZA krew w organiźmie
Koktajl -Maślanka truskawki i trochę cukru waniliowego,ewentualnie cynamonu jak ktoś lubi mmmniam
maślanka, ogórek swieży zielona pietruszka, koperek, sól, pieprz wyyymiata iiiiiii głodna sie zrobiłam:(

fiuufiuu połączenie marchwki i selera dla mnie BOMBA kocham ten soczek:)

Krzynko proszę o radę...oczywiście mnie zaraziłyście tymi ziołami...OSZALAŁAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! niestety nie mam balkonu bo mieszkam na PARTERZE:( I nie wiem czy ziółka w domu też będą ładnie kwitły...??????? Proszę o rady...ew czy są donice do wywieszenia na parapecie?
i koljen pytanie...czy np. 3 rodzaje ziółek mogę zasadzić w jednej takiej długiej doniczce?????
I gdzie kupić ziółka (bo obawiam się, że marketowe się nie sprawdzą...
Myślę o bazyli, mięcie i lubczyku:p

według mnie możesz je spokojnie hodować na parapecie w kuchni. Ziółka się lubią i nie będa miały nic przeciwko sobie w jednej donicy. NIE KUPUJ NASIONEK! Będziesz czekać do następnej wiosny aż Ci coś wyrośnie. Skocz na jakiś targ, placyk i kup flancki (czyli już ukorzenione sadzonki) i tylko je łądnie w doniczne posadzisz, dobrze podlejesz i możesz czekać na rezultaty szybkiego wzrostu. :tak:

reklama
według mnie możesz je spokojnie hodować na parapecie w kuchni. Ziółka się lubią i nie będa miały nic przeciwko sobie w jednej donicy. NIE KUPUJ NASIONEK! Będziesz czekać do następnej wiosny aż Ci coś wyrośnie. Skocz na jakiś targ, placyk i kup flancki (czyli już ukorzenione sadzonki) i tylko je łądnie w doniczne posadzisz, dobrze podlejesz i możesz czekać na rezultaty szybkiego wzrostu. :tak:

No właśnie znalazłam w Katowicach ogrodnictwo:p Zadzwoniłam i ziółka tam są!!!!!!!! więc zakupię!!!!!!!!!!!!!!! EXTRA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry