reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kulinarne wyczyny Sierpniówek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Magda - ja ide na łatwiznę. Kupuję zioła takie już wyrośnięte (można w supermarketach ale ja wybieram takie z placów z warzywami - jakoś wydają mi się fajniejsze). Wsadzam do zwykłej, dobrej ziemi uniwersjalnej.
Muszą być przesadzone, bo te kupowane w marketach zwykle sa w takim niewiadomo czym i szybko marnieją, a na balkonie w normalnej ziemi pięknie wyrastają.
Co do nawozów to staram się nie przesadzać, chyba, że kupisz jakiś organiczny - broń boże chemia !!
Zioła trzeba bardzo często podlewać - moje stoją na słonecznym balkonie to w lecie 2x dziennie conajmniej :)

wysiewanie z nasion też musi być ciekawe ale trzeba by pewnie jakoś w okolicy lutego/marca zacząć wysiew, więc juz za późno- ja jestem zbyt niecierpliwa hihi :-D

reklama
krzynka77 dzięki za podpowiedź. Teraz muszę wziąć się w garść w zakupić jakieś doniczki plus mocowania na balkon. Biorąc pod uwagę, że prowadząc nasz sklep regularnie jeździmy do hurtowni z doniczkami mam duże szanse :-) Wcześniej myślałam o obsadzeniu balkonu "zwykłymi" kwiatkami, ale zioła są o wiele bardziej praktyczne, tak bym chciała zamiast do sklepu iść na balkon ;-)

krzynka77 dzięki za podpowiedź. Teraz muszę wziąć się w garść w zakupić jakieś doniczki plus mocowania na balkon. Biorąc pod uwagę, że prowadząc nasz sklep regularnie jeździmy do hurtowni z doniczkami mam duże szanse :-) Wcześniej myślałam o obsadzeniu balkonu "zwykłymi" kwiatkami, ale zioła są o wiele bardziej praktyczne, tak bym chciała zamiast do sklepu iść na balkon ;-)

Kochana - nie pożałujesz :-) Ziółka oprócz podlewania nie wymagają za dużo poświęcenia, żeby rosnąć jak szalone a zapach....hmmmm:tak::-D

Dziewczyny ja zioła zawsze wysiewam do doniczek z ziemią uniwersalną, nie nawożę, rosną jak głupie:) Aha-robię to kilka razy w roku, niezależnie od pory. Oczywiście zanim nie wzejdą, stoją w domu. Polecam:)

Od paru dni "chodziła za mną" drożdżówka. W końcu wczoraj zakasałam rękawy i mam, co chciałam:

drożdż

Od razu podrzucę Wam bardzo prosty przepis na w/w:

Najlepsze ciasto drożdżowe - Przepis - Onet.pl Gotowanie

Podeszłam do niego z nieufnością, no bo jak to tak bez wyrabiania? Ale zrobiłam wszystko krok po kroku jak napisali i naprawdę wyszło PYSZNE :-p

Magda - super wyrosła ta drożdzówa!! Aż dziw, ze bez wyrabiania. Ja się za drożdzówke nigdy nie zabierałam, bo jak pamiętam te chwile gdy mama goniła mnie do zagniatania ciasta, to mi się odechciewało - jak juz wspomniałam zbyt leniwa jestem :-)
Ale Twojemu pzrepisowi się przyjżę, szczególnie, że zdjęcie do tego zachęca!! :-)

młoda kapusta - jak dobrze, że już jest w warzywniakach!!! Właśnie dzisiaj takową dorwałam i zrobiłam duszoną z kopereczkiem i cebulką - poprostu uwielbiam!!!! Po zimie takie nowalijki to sam miód!:-D

reklama
Kobiekti, kupiliśmy sobie z mężem wypiekacz do chlebka więc chętnie przyjmę od was różnorodne przepisy na chlebek;)) jeśli macie to poproszę :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry