reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kulinarne wyczyny Sierpniówek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Muszę się Wam pochwalić (a szczególnie krzynce77, dzięki której mam ten przepis), jak mi ładniusia pascha wyszła:

Zobacz załącznik 232605

Zrobiłam wersję a'la straciatella - z czekoladą, zapachem rumowym i gruszkami z puszki.
Poza tym popełniłam jeszcze tą sałatkę:
Litewska sałatka z łososia Wielkanoc - Przepisy kulinarne - Przepisy kulinarne - artykuł
Mojemu A. smakowała, mi średnio, ale to chyba ze względu na ciążowe smaczki, bo obiektywnie to była ok.

faktyczie wyszlo rewelacyjnie :)

reklama
Dawno tutaj nie zaglądałam,a tu takie pyszności. Ślinka cieknie, a do 15 jestem w pracy. Jak ja mam teraz wytrzymać???????:dry::dry::dry:

jestem przedstawicielką firmy produkującej kopca kreta czyli Panią Dr i odkąd jestem na L4 nie patrzę się na żadne produkty Dr :)

Hehehe... ale ja nie robię "placków z pudełka" chociaż wiem że takowe istnieją :-) Według mnie to jest sama chemia i nigdy bym się na to nie skusiła. A nazwa akurat taka sama jak ta pudełkowa, podobnie jak robię krówkę, karpatke itp... zapewne jak każda z nas, ale nigdy z pudelka bo to żadna frajda :-)

Muszę się Wam pochwalić (a szczególnie krzynce77, dzięki której mam ten przepis), jak mi ładniusia pascha wyszła:

Zobacz załącznik 232605

Zrobiłam wersję a'la straciatella - z czekoladą, zapachem rumowym i gruszkami z puszki.

.

Magda - no swietnie ci wyszla ta pascha. Ja robiłam zwykłą i też pyszna była - zdjęcia mam jeszcze na aparacie. Przepis jest cudownie prosty!!

zrzusiłam zdjęcia - tak wyglądały moje paschy :):
paschy..jpg

Ostatnia edycja:
Dziewczyny moze Wy mnie poratujecie,szukam przepisu na ciasto Snickers(takie z mleka kondensowanego).Coś prostego i sprawdzonego prze Was.

Wystarczy zrobić tak jak się robi mazurka, czyli ciasto kruche, a do środka 2puszki mleka kondensowanego które gotuje ok 3h na małym ogniu, do środka wrzucić troszkę orzechów i gotowe :-)

zamiast gotowac dwie godziny mleko skondensowane lepiej od razu kupic masę krówkową- jest droższa o jakieś 50gr od mleka. Ja do tej masy wkruszam duze kawałki bezy, wtedy przyjemnie chrupią w zębach.

Wystarczy zrobić tak jak się robi mazurka, czyli ciasto kruche, a do środka 2puszki mleka kondensowanego które gotuje ok 3h na małym ogniu, do środka wrzucić troszkę orzechów i gotowe :-)

zamiast gotowac dwie godziny mleko skondensowane lepiej od razu kupic masę krówkową- jest droższa o jakieś 50gr od mleka. Ja do tej masy wkruszam duze kawałki bezy, wtedy przyjemnie chrupią w zębach.

O,dzięki za pomysły.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry