- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
A Ja zrobiłam Mazurka z podwójną masą jedna pod spodem karmelowa (z mleka kondensowanego),a na górze jogurtowa żeby zabić troszkę słodkość karmelu i przyozdobiłam świątecznie
Zobacz załącznik 232147
ale cudo ci wyszlo- zdolniacha z ciebie)))
Tak mam Ja robie tak:
Ciasto kruche:
500g mąki -najlepiej krupczatka
250g margaryny
1/4szklanka mleka
4 łyżki oleju
1 jajko
1 proszek do pieczenia
1 cukier wanilinowy
Wszystko zagniatam, odstawiam do lodówki na 30min, wykładam do tortownicy cieniutko ciasto, nakłuwam widelcem i do piekarnika na 15-20min.
A masę jaką chcesz, możesz też owocę co Ci się zamarzy
Ja wykładam masą karmelową. dwie puszki mleka słodzonego w puszce gotuje 3godziny i ta masą smaruje ciacho
Dzisiaj dodałam 1 puszkę tej masy a na górę krem jogurtowy bo w ciąży nie lubie bardzo słodkich rzeczy
Ciasto kruche:
500g mąki -najlepiej krupczatka
250g margaryny
1/4szklanka mleka
4 łyżki oleju
1 jajko
1 proszek do pieczenia
1 cukier wanilinowy
Wszystko zagniatam, odstawiam do lodówki na 30min, wykładam do tortownicy cieniutko ciasto, nakłuwam widelcem i do piekarnika na 15-20min.
A masę jaką chcesz, możesz też owocę co Ci się zamarzy
Ja wykładam masą karmelową. dwie puszki mleka słodzonego w puszce gotuje 3godziny i ta masą smaruje ciacho
Dzisiaj dodałam 1 puszkę tej masy a na górę krem jogurtowy bo w ciąży nie lubie bardzo słodkich rzeczy
bogusia007
tak bardzo Cię kochamy
A Ja zrobiłam Mazurka z podwójną masą jedna pod spodem karmelowa (z mleka kondensowanego),a na górze jogurtowa żeby zabić troszkę słodkość karmelu i przyozdobiłam świątecznie
Zobacz załącznik 232147
ale cudenko
A Ja zrobiłam Mazurka z podwójną masą jedna pod spodem karmelowa (z mleka kondensowanego),a na górze jogurtowa żeby zabić troszkę słodkość karmelu i przyozdobiłam świątecznie
Zobacz załącznik 232147
Ale słodkości :-):-)
Zdolna kobitka z Ciebie :-)
Muszę się Wam pochwalić (a szczególnie krzynce77, dzięki której mam ten przepis), jak mi ładniusia pascha wyszła:
Zrobiłam wersję a'la straciatella - z czekoladą, zapachem rumowym i gruszkami z puszki.
Poza tym popełniłam jeszcze tą sałatkę:
Litewska sałatka z łososia Wielkanoc - Przepisy kulinarne - Przepisy kulinarne - artykuł
Mojemu A. smakowała, mi średnio, ale to chyba ze względu na ciążowe smaczki, bo obiektywnie to była ok.
Zrobiłam wersję a'la straciatella - z czekoladą, zapachem rumowym i gruszkami z puszki.
Poza tym popełniłam jeszcze tą sałatkę:
Litewska sałatka z łososia Wielkanoc - Przepisy kulinarne - Przepisy kulinarne - artykuł
Mojemu A. smakowała, mi średnio, ale to chyba ze względu na ciążowe smaczki, bo obiektywnie to była ok.
kiniusia
Mamusia Bartusia :)))
No dziewczyny, super zdolniachy z Was :-)
Ja w ostatnim momencie musiałam zrezygnować z Waszego przepisu Paschy, ponieważ zapomniałam kupić sera w wiaderku Byłam pewna, że czeka już w lodówce, a tu surprise
Za to zrobiłam jaja faszerowane wg Waszych przepisów i wyszły pyyyszne :-)
Cała rodzinka sie zajadała Dzięki Martitka za przepis (choć nie robiłam w skorupkach, a po prostu jako jaja faszerowane ;-)) :-)
Ja w ostatnim momencie musiałam zrezygnować z Waszego przepisu Paschy, ponieważ zapomniałam kupić sera w wiaderku Byłam pewna, że czeka już w lodówce, a tu surprise
Za to zrobiłam jaja faszerowane wg Waszych przepisów i wyszły pyyyszne :-)
Cała rodzinka sie zajadała Dzięki Martitka za przepis (choć nie robiłam w skorupkach, a po prostu jako jaja faszerowane ;-)) :-)
Anecia1111
Fanka BB :)
Kurcze jak się czyta o tym całym jedzonku to aż się chce coś wciągnąć, a miejsca w brzuchu brak tak jestem objedzona. Nawet maluszek jakiś taki leniwy się zrobił przez te święta Ale słodkości Wam przepiękne wyszły dziewczynki, chociaż ja za mazurkiem nie przepadam, no i osobiście zrobiłam więc sernik i kopiec kreta ... takie mało świąteczne ale nasze ulubione :-)
reklama
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 83
- Wyświetleń
- 14 tys
- Odpowiedzi
- 34
- Wyświetleń
- 18 tys
Podziel się: