reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

Pytanko o gluten...

Wprowadzałyście go w odstępach czasu, czy jednym ciągiem dzień po dniu? Na wizycie u lekarki zalecila mi podawac odrobine glutenu np kaszke manne, raz dziennie i codziennie, bez zadnych przerw. Natomiast czytalam gdzies ze powinno sie go wprowadzac jednorazowo i odczekac kilka dni i znow probowac. Jak wy robicie? :confused:
Ja co jakis czas kupuje zupke w ktorej jest kaszka pszenna lub jabluszka z manna :-)
ale nie codziennie ... mniej wiecej trzy razy na tydzien

reklama
gluten-kolejna rzecz do wypytania u pediatry;-) nic takiego nie dawałam jeszcze młodemu. nie byłam u lekarza 2miesiące i nie wiem czy mogę już, a postanowiłam się jej słuchać:-p

Pomocy :)
Kupiłam kawałek dyni. Chcę zrobić zupkę. Która część dyni jest jadalna? :) Cały środek tak jak arbuz, czy np. omijać miąższ miękki z pestkami?
U mnie w domu nigdy nie jadło się dyni, stąd to pytanie :zawstydzona/y::-)
ardzesh ja właśnie dzisiaj robiłam zupkę z dyni małemu i tak gotowałam .
3 małe marchewki ,dynię pokroiłam w kostkę taką 3cmna 3 i tak z 10 takich kosteczek razem gotowałam w modzie aż było mięciutkie .Dodałam do ciepłego mleko bebiko ,zmiksowałam i żeby było słodsze wsypałam kleiku kukurydzianego acha bym zapomniała . Ugotowałam osobno takie kluseczki , kupne tzw zacierki 2 łyżki dodałam jak miksowałam i wyszła taka zupka cosik jak budyń tylko rzadsza. Pyszka
Pytanko o gluten...

Wprowadzałyście go w odstępach czasu, czy jednym ciągiem dzień po dniu? Na wizycie u lekarki zalecila mi podawac odrobine glutenu np kaszke manne, raz dziennie i codziennie, bez zadnych przerw. Natomiast czytalam gdzies ze powinno sie go wprowadzac jednorazowo i odczekac kilka dni i znow probowac. Jak wy robicie? :confused:
nimfi ja jak tylko zaczęłam dawać gotowe obiadki to co dzień do zupki lub deserku daję kaszkę .Ale nie pamiętam jaką bo torebkę wyrzuciłam a mam w puszce ale jak kupowałam to wiem ,że nie było tego napisu ,,bezglutenowa,,

a ja nie gotuje nic, nie chce mi się, jak pomyślę, że serce wsadzę w jedzenie dla bojownika a on nie będzie miał ochoty to mi szybko zapał mija :pPP. Na razie dostaje słoikowe jedzenie. Sam wyeliminował mi posiłek mleczny koło południa, nie chce mleka i zjada teraz od 3-4 dni cały słoik jedzenia. Daje różnie, raz warzywa raz owoce.
Co do glutenu, raz ugotowałam kaszę manną i dałam, a tak to co któryś dzień dostaje piętkę z chleba, czasem codziennie, zjada ją aż się dziwie. Wczoraj kupiłam biszkopty też wciągnął prawie 2/3 biszkopta, szukałam w koło jakiś okruchów i większych części ale nie było. Biszkopty to jednak słodycze i takie rarytasy będą gościły u Juranda bardzo rzadko :-p:-p:-p.

Dzieki za odpowiedzi na pytanie o gluten :tak: zaczne od podawania 3 razy w tygodniu i bede zwiekszac jego ilosc.

Mamy ktore podaja biszkopciki... ile dajecie dzieciom w ciagu dnia:confused: Gdy juz wprowadze gluten bede chciala podawac mu biszkopt do deserkow, ale wiadomo ze to slodycze wiec zastanawiam sie ile tego mozna dac, zeby nie bylo za duzo :tak: jedno, dwa ciastka:confused:

ja na razie nie wprowadziłam glutenu muszę się spytać lekarza ale podałam mu jajko i nic po nim nie ma kupiłam kaszkę z glutenem smacznie śniadanko ale na razie stoi a ta na sen nie działa
a i deser z jogurtem dałam polubił

Pytanko o gluten...

A mi żadna lekarka o glutenie nie wspominała i nikt wokoło. Daje mu do jedzenia tak brzydko mówiąc co się da i nawet nie zastanawiam się czy zawiera to gluten czy nie. Żyjemy

reklama
Ech Miłoszek coś nie mrawy jest mam nadzieję że nie ma gorączki:(a ja nadal choruję:(a tak ja muszę lekarza pytać się o takie sprawy bo Miłoszek urodził się jako dziecka ryzyka ale pozatym dostał ye 10pkt po porodzie a jednak martwię się o niego czy dobrze je itd

Do góry