reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

A Gabrys juz ładnie nadrobił w nowej diecie i je juz bardzo wiele i na szczescie nie wymiotuje tak jak kiedys gotuje mu:
marchew ziemniak kurczaczek lub indyk
Marchew ziemniak brokuł
Ziemniak szpinak do tego cwierc żółtka

i wile wiele innych owcow i soczków
Z ryba jeszcze nie probowalismy

Co do glutenu własnie ostatnio wprowadzam do takiego dania zagotowuje kaszke manna na wodzie i poł łyczeki do posiłku dodaje
czytalam ze na taka ekspozycje glutenowa trzeba wystawiac dziecko przez 2 miesiace zanim zacznie jesc glutenowe jedzonko bez ograniczen ale wiadomo jeden moze zjesc juz kaszy mannej bez ograniczen i nic mu nie bedzie a inne zaraz sie pochoruje ja po Gaba ekscesach jestem ostrozna;-)

reklama
Jurand od 4 dni jak widzi łyżeczkę to ma szczękościsk. Ale za to przeprosił się z mleczkiem.

Ach, ten Jurand :-D;-)

Moj Julianek tez cycoholik i wszystko inne probuje baaaardzo niechetnie, od dwoch tygodni jemy owsianki i dodajemy do nich rozne owocki, ale wszystko probuje w bardzo malych ilosciach i bez entuzjamu. No i tez nauczyl sie zaciskac usteczka jak tylko swierdzi, ze mu wystarczy. Cycus za to zawsze i wszedzie. :tak:

ana gdy pytalam lekarza o gluten to tez kazala mi podawac pol lyzeczki kaszki manny do jakiegos posilku :tak: z tym ze nie mowila mi ile czasu mam tak to podawac./.. jak na razie podalam mu to 3 dni pod rzad i zrobilam dzien przerwy. Dzis dam mu troszke biszkopcika do deserku zamiast kaszki manny, no a mozna tez dac chlebek do pociamkania i też bedzie juz gluten zaliczony w danym dniu :tak:

No to sporo mamy cycomaniaków:-) Ja od poniedziałku zacznę walczyć, zobaczymy jak mi wyjdzie...
Ja bardzo się cieszę, że mała kocha cycka, bo do konca roku na pewno chcę ją karmić, tylko się martwię co będzie jak tatuś na kilką godzin z nią zostanie ;/

moja Igusia też cycoholik, rano cyc, w południe po 13 pół słoiczka popity cycem, i na wieczór deserek zagęszczony kaszką na uśnięcie cyc. Mleczko mamy górą.

ja też nie podaję glutenu ale chyba zacznę małej podawać skórkę od chlebka do pociumkania, bedzie gluten plus dziąsełka pomasowane bo ząbków dalej nie widać

reklama
Do góry