reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

a nasze tesco to jakieś lipne:baffled: dział dziecięcy zajmuje 2 metry długości i na tym odcinku jest wszystko-pieluchy, kaszki, mleka, słoiczki i te różne oliwki i do mycia różności:baffled::baffled: a u najtańsze słoiczki i kaszki jak do tej pory znalazłam w rossmanie:happy:

reklama
Anius, bo są TESCO takie ogromniaste i są takie małe. W tych większych jest duży wybór ciuszków itd. a w małym niestety nie.

My teraz kupujemy wyłącznie duże słoiczki, bo Karol ma taki apetyt, że i duży słoik czasami to dla niego mało.
Pochłania wszystkie nowości, z cebulą, wołowiną, cukinią, dania włoskie, po prostu wszystko:szok:
Jak ja gotuję dla niego zupkę to wychodzi spory garnek i starcza to tylko na dwa dni. Szok.

u nas właśnie budują TESCO od października będzie otwarte. Piszecie , że tam są fajne promocje będę kożystać
trzeba uważać, koło mnie jest najdroższe tesco na świecie, mam jeszcze blisko siebie sklep Astra i ona jest naprawdę droga, a przynajmniej tak wszyscy twierdzą, ja nigdy nie patrzę na ceny tylko ładuje, a od pewnego czasu zwracam uwagę co ile kosztuje, no i się okazuje że ta droga Astra jest w wielu produktach tańsza od tesco i większy wybór w Astrze.

W tesco ostatnio kupiłam 3 sztuki body dla małej za 11 zł :tak:
Nawet u nas jest duży wybór dla dzieci chociaż u konkurencji niektóre rzeczy są tansze Słoiczki małej kupuje przeważnie tam a inne rzeczy to zalezy Czasami mają fajne promocje

Chyba kupie sobie taki blender BLENDER SEVERIN SM3808 OLSZTYN GWARANCJA (724236262) - Aukcje internetowe Allegro

bo narazie widelem i sitkiem się męcze żeby była papka jak robie cos sama a słyszałam że w słoikach od 7 miesiąca też są większe kawałki już

mary dla mnie lepiej opłacalne jest kupienie miksera z roznymi nasadkami , cos takiego jak jolek ma ( nie b/d sie chwaliła , ze tez taki posiadam od dnia slubu)...
Mój zelmerowski sprzet zdaje egzamin jak nie jeden blender. Jest w nim i dzbanek do sheikerów , nasadka miksujaca papki ( blender) , widełki do ciasta grubszego, normalnego itp. a wszystko jak ostatnio wyczaiłam w Media Mark za ok 100 zł.

mary dla mnie lepiej opłacalne jest kupienie miksera z roznymi nasadkami , cos takiego jak jolek ma ( nie b/d sie chwaliła , ze tez taki posiadam od dnia slubu)...
Mój zelmerowski sprzet zdaje egzamin jak nie jeden blender. Jest w nim i dzbanek do sheikerów , nasadka miksujaca papki ( blender) , widełki do ciasta grubszego, normalnego itp. a wszystko jak ostatnio wyczaiłam w Media Mark za ok 100 zł.
popieram ja mam 2 od dnia ślubu (nie chwaląc się)żeby która bliżej to chętnie pożyczę

Pomocy :)
Kupiłam kawałek dyni. Chcę zrobić zupkę. Która część dyni jest jadalna? :) Cały środek tak jak arbuz, czy np. omijać miąższ miękki z pestkami?
U mnie w domu nigdy nie jadło się dyni, stąd to pytanie :zawstydzona/y::-)

ja za Waszą namową zrobiłam dziś więcej jedzenia, wsadziłam do thermomixa jabłko i gruszkę no i wyszedł super gładki mus :) teraz tylko zobaczymy czy młoda w ogóle to zje jak ostygnie (samo jabłko ostatnio zjadła, co prawda miny zadowolonej nie miała, ale dało radę) :|

ardzesh ja nie mam pojęcia, u mnie w domu też nigdy dyni się nie jadło.

reklama
Do góry