reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Tak więc 😂

Pierwsza stymulacja 01.2019 była na Gonapeptylu, Gonalu i Mensinormie wyszło z tego 12 komórek - 3 zarodki (2 x 4.1.2 i 1 sześciodniowy 3.2.2)

Druga stymulacja 10.2019 - Gonapeptyl, Gonal, bemfola - 11 komórek - 1 zarodek 3 dniowy - córka 😍

Trzecia stymulacja (krótki protokół) 06.2021 - Bemfola, Cetrotide - 11 komórek - 1 zarodek 4.1.1

Czwarta stymulacja 10.2021 - Gonapeptyl, Menopur - 13 komórek - 2 zarodki - 4.1.1. I 4.1.2

Piąta stymulacja (krótki protokół) - 03.2022 - 15 komórek - 0 zarodków

Szósta stymulacja 06.2022 Gonapeptyl, Gonal, Mensinorm - 12 komórek - 4 zarodki ( 3 x 3 dniowy i 4.2.2)

Siódma stymulacja 06.2023 Gonapeptyl, Gonal, Mensinorm - 10 komórek - 8 zarodków 😂 ( 2 x 4.2.2, 6 x 3 dniowe). Punkcja była w 15 dc.

Nie mam tutaj mojego magicznego segregatora. Więcej nie znajdę ;)

Ogólnie to pierwsze 3 stymulację robiłam w Invi Med Gdynia, tak dostosowaliśmy się do mojej dr 🤨🤨. Teraz jak na to patrzę to za głowę się łapie. Teraz jestem w Game ta Gdynia i wszystko jest pode mnie .. nawet transfer zrobiliby mi w niedziele 🤷🏼‍♀️. Także dla mnie to, że klinika nie robi punkcji/ transferów w weekend to jest nieporozumienie. Na początku się nie znałam ale teraz był tego nie zaakceptowała :)
Hej,
Ogromne gratulacje, piękny wynik i oby tak dalej. To na jakich lekach i dawkach ten sukces? Ile zarodków uzyskaliście? (przepraszam jeśli przegapiłam info) A jakie leki i dawki w Twoim przypadku totalnie nie dały "dobrych" zarodków? Jestem przed trzecia procedura, pierwsza w normie ale zarodki nie dały ciąży, a w drugiej inne leki, punkcja później (bo weekend) i klapa. Teraz po 3mcach supli i dhea moje amh z 3 wzrosło na 5.27🤔. Zastanawiam się jakie leki dostanę.../w którym dniu miałaś punkcję i ile komórek uroslo? Będę ogromnie wdzięczna za Twoja odpowiedź i życzę radości do nieba, spokojnej i szczęśliwej ciazy🥰🥰 pozdrowienia

reklama
Hej jest tu ktoś kto leczył się w invimedzie w Poznaniu?
Hej. Podczytuje od jakiegoś czasu. Bardzo Ci kibicuje bo ja też ivimed Poznań. Z tym, że ja chodzę do Sroki :p a widziałam, ze u Ciebie on skreślony. Tak po krótce to w 2021 w 3 miesiące byłam w ciazy z in vitro i mam synka z czerwca 2022 (chyba tak jak Ty). Teraz wracam po rodzeństwo (mamy tylko jednego mrozaczka). W poniedziałek transfer ale przez długi weekend mojego lekarza nie będzie i mam u p. Kuśnierczak.
Widziałam, że od wczoraj już testujesz. Mam nadzieję że jeszcze beta wyskoczy do nieba i spotkamy się na kwietniowkach.

Hej. Podczytuje od jakiegoś czasu. Bardzo Ci kibicuje bo ja też ivimed Poznań. Z tym, że ja chodzę do Sroki :p a widziałam, ze u Ciebie on skreślony. Tak po krótce to w 2021 w 3 miesiące byłam w ciazy z in vitro i mam synka z czerwca 2022 (chyba tak jak Ty). Teraz wracam po rodzeństwo (mamy tylko jednego mrozaczka). W poniedziałek transfer ale przez długi weekend mojego lekarza nie będzie i mam u p. Kuśnierczak.
Widziałam, że od wczoraj już testujesz. Mam nadzieję że jeszcze beta wyskoczy do nieba i spotkamy się na kwietniowkach.
kto jest Twoim lekarzem prowadzącym??
Moim jest dr Kuśnierczak i złego słowa nie mogę powiedzieć... Ale transfer przeprowadzał mi dr Małek a tu już bym mogła się rozpisać...

Tak, w zasadzie tylko to mnie pociesza. Że gdybym transferowała te chore zarodki to po raz kolejny skazałabym się na cierpienie. Tylko czemu wyniki są tak okrutne. Czy mogłam zrobić coś lepiej/inaczej? Czy może w wieku prawie 40 lat, pomimo niezłego AMH, ale przy słabych parametrach nasienia, nie mogę liczyć na lepszy wynik?
Teraz czekam na konsultację z genetykiem pod koniec miesiąca w sprawie trzeciego zarodka.
Wiem, że w Polsce nie można niszczyć zarodków a co robi się z chorymi zarodkami?
A bierzesz suplementy ? Wiek, wiekiem ale jednak nasz styl życia odgrywa ogromną role. Ja jestem niby młoda .. bo skończyłam w tym roku 30 lat a jednak mam 11 transferów za sobą 🤨. Ale powiem Ci szczerze, że dla mnie najważniejsze było oczyszczenie, odrobaczenie organizmu. Po tym na 2 transfery, 2 razy zaszłam w ciąże 🤷🏼‍♀️. Jak dla mnie dziwny „przypadek” ☺️

Tak więc 😂

Pierwsza stymulacja 01.2019 była na Gonapeptylu, Gonalu i Mensinormie wyszło z tego 12 komórek - 3 zarodki (2 x 4.1.2 i 1 sześciodniowy 3.2.2)

Druga stymulacja 10.2019 - Gonapeptyl, Gonal, bemfola - 11 komórek - 1 zarodek 3 dniowy - córka 😍

Trzecia stymulacja (krótki protokół) 06.2021 - Bemfola, Cetrotide - 11 komórek - 1 zarodek 4.1.1

Czwarta stymulacja 10.2021 - Gonapeptyl, Menopur - 13 komórek - 2 zarodki - 4.1.1. I 4.1.2

Piąta stymulacja (krótki protokół) - 03.2022 - 15 komórek - 0 zarodków

Szósta stymulacja 06.2022 Gonapeptyl, Gonal, Mensinorm - 12 komórek - 4 zarodki ( 3 x 3 dniowy i 4.2.2)

Siódma stymulacja 06.2023 Gonapeptyl, Gonal, Mensinorm - 10 komórek - 8 zarodków 😂 ( 2 x 4.2.2, 6 x 3 dniowe). Punkcja była w 15 dc.

Nie mam tutaj mojego magicznego segregatora. Więcej nie znajdę ;)

Ogólnie to pierwsze 3 stymulację robiłam w Invi Med Gdynia, tak dostosowaliśmy się do mojej dr 🤨🤨. Teraz jak na to patrzę to za głowę się łapie. Teraz jestem w Game ta Gdynia i wszystko jest pode mnie .. nawet transfer zrobiliby mi w niedziele 🤷🏼‍♀️. Także dla mnie to, że klinika nie robi punkcji/ transferów w weekend to jest nieporozumienie. Na początku się nie znałam ale teraz był tego nie zaakceptowała :)
W kwestii braku transferów i punkcji w weekendy podpisuje się rękami i nogami :) i teraz ta stymulacja u Ciebie mega szczęśliwa, że aż 8 zarodków :) czy czujesz, że to kwestia tej konkretnej kliniki, że udało się aż tyle ?

W kwestii braku transferów i punkcji w weekendy podpisuje się rękami i nogami :) i teraz ta stymulacja u Ciebie mega szczęśliwa, że aż 8 zarodków :) czy czujesz, że to kwestia tej konkretnej kliniki, że udało się aż tyle ?
Wiesz co chyba wszystko po kolei. Mąż miał lepszych żołnierzy i chyba po prostu trafiliśmy na ten cykl 🤷🏼‍♀️. Tyle jest składowych na to invitro ..
aaa i byłam po oczyszczeniu 🧐

reklama
Do góry