reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak więc 😂

Pierwsza stymulacja 01.2019 była na Gonapeptylu, Gonalu i Mensinormie wyszło z tego 12 komórek - 3 zarodki (2 x 4.1.2 i 1 sześciodniowy 3.2.2)

Druga stymulacja 10.2019 - Gonapeptyl, Gonal, bemfola - 11 komórek - 1 zarodek 3 dniowy - córka 😍

Trzecia stymulacja (krótki protokół) 06.2021 - Bemfola, Cetrotide - 11 komórek - 1 zarodek 4.1.1

Czwarta stymulacja 10.2021 - Gonapeptyl, Menopur - 13 komórek - 2 zarodki - 4.1.1. I 4.1.2

Piąta stymulacja (krótki protokół) - 03.2022 - 15 komórek - 0 zarodków

Szósta stymulacja 06.2022 Gonapeptyl, Gonal, Mensinorm - 12 komórek - 4 zarodki ( 3 x 3 dniowy i 4.2.2)

Siódma stymulacja 06.2023 Gonapeptyl, Gonal, Mensinorm - 10 komórek - 8 zarodków 😂 ( 2 x 4.2.2, 6 x 3 dniowe). Punkcja była w 15 dc.

Nie mam tutaj mojego magicznego segregatora. Więcej nie znajdę ;)

Ogólnie to pierwsze 3 stymulację robiłam w Invi Med Gdynia, tak dostosowaliśmy się do mojej dr 🤨🤨. Teraz jak na to patrzę to za głowę się łapie. Teraz jestem w Game ta Gdynia i wszystko jest pode mnie .. nawet transfer zrobiliby mi w niedziele 🤷🏼‍♀️. Także dla mnie to, że klinika nie robi punkcji/ transferów w weekend to jest nieporozumienie. Na początku się nie znałam ale teraz był tego nie zaakceptowała :)
Hej,
Ogromne gratulacje, piękny wynik i oby tak dalej. To na jakich lekach i dawkach ten sukces? Ile zarodków uzyskaliście? (przepraszam jeśli przegapiłam info) A jakie leki i dawki w Twoim przypadku totalnie nie dały "dobrych" zarodków? Jestem przed trzecia procedura, pierwsza w normie ale zarodki nie dały ciąży, a w drugiej inne leki, punkcja później (bo weekend) i klapa. Teraz po 3mcach supli i dhea moje amh z 3 wzrosło na 5.27🤔. Zastanawiam się jakie leki dostanę.../w którym dniu miałaś punkcję i ile komórek uroslo? Będę ogromnie wdzięczna za Twoja odpowiedź i życzę radości do nieba, spokojnej i szczęśliwej ciazy🥰🥰 pozdrowienia

reklama
Hej jest tu ktoś kto leczył się w invimedzie w Poznaniu?
Hej. Podczytuje od jakiegoś czasu. Bardzo Ci kibicuje bo ja też ivimed Poznań. Z tym, że ja chodzę do Sroki :p a widziałam, ze u Ciebie on skreślony. Tak po krótce to w 2021 w 3 miesiące byłam w ciazy z in vitro i mam synka z czerwca 2022 (chyba tak jak Ty). Teraz wracam po rodzeństwo (mamy tylko jednego mrozaczka). W poniedziałek transfer ale przez długi weekend mojego lekarza nie będzie i mam u p. Kuśnierczak.
Widziałam, że od wczoraj już testujesz. Mam nadzieję że jeszcze beta wyskoczy do nieba i spotkamy się na kwietniowkach.

Hej. Podczytuje od jakiegoś czasu. Bardzo Ci kibicuje bo ja też ivimed Poznań. Z tym, że ja chodzę do Sroki :p a widziałam, ze u Ciebie on skreślony. Tak po krótce to w 2021 w 3 miesiące byłam w ciazy z in vitro i mam synka z czerwca 2022 (chyba tak jak Ty). Teraz wracam po rodzeństwo (mamy tylko jednego mrozaczka). W poniedziałek transfer ale przez długi weekend mojego lekarza nie będzie i mam u p. Kuśnierczak.
Widziałam, że od wczoraj już testujesz. Mam nadzieję że jeszcze beta wyskoczy do nieba i spotkamy się na kwietniowkach.
kto jest Twoim lekarzem prowadzącym??
Moim jest dr Kuśnierczak i złego słowa nie mogę powiedzieć... Ale transfer przeprowadzał mi dr Małek a tu już bym mogła się rozpisać...

Tak, w zasadzie tylko to mnie pociesza. Że gdybym transferowała te chore zarodki to po raz kolejny skazałabym się na cierpienie. Tylko czemu wyniki są tak okrutne. Czy mogłam zrobić coś lepiej/inaczej? Czy może w wieku prawie 40 lat, pomimo niezłego AMH, ale przy słabych parametrach nasienia, nie mogę liczyć na lepszy wynik?
Teraz czekam na konsultację z genetykiem pod koniec miesiąca w sprawie trzeciego zarodka.
Wiem, że w Polsce nie można niszczyć zarodków a co robi się z chorymi zarodkami?
A bierzesz suplementy ? Wiek, wiekiem ale jednak nasz styl życia odgrywa ogromną role. Ja jestem niby młoda .. bo skończyłam w tym roku 30 lat a jednak mam 11 transferów za sobą 🤨. Ale powiem Ci szczerze, że dla mnie najważniejsze było oczyszczenie, odrobaczenie organizmu. Po tym na 2 transfery, 2 razy zaszłam w ciąże 🤷🏼‍♀️. Jak dla mnie dziwny „przypadek” ☺️

Tak więc 😂

Pierwsza stymulacja 01.2019 była na Gonapeptylu, Gonalu i Mensinormie wyszło z tego 12 komórek - 3 zarodki (2 x 4.1.2 i 1 sześciodniowy 3.2.2)

Druga stymulacja 10.2019 - Gonapeptyl, Gonal, bemfola - 11 komórek - 1 zarodek 3 dniowy - córka 😍

Trzecia stymulacja (krótki protokół) 06.2021 - Bemfola, Cetrotide - 11 komórek - 1 zarodek 4.1.1

Czwarta stymulacja 10.2021 - Gonapeptyl, Menopur - 13 komórek - 2 zarodki - 4.1.1. I 4.1.2

Piąta stymulacja (krótki protokół) - 03.2022 - 15 komórek - 0 zarodków

Szósta stymulacja 06.2022 Gonapeptyl, Gonal, Mensinorm - 12 komórek - 4 zarodki ( 3 x 3 dniowy i 4.2.2)

Siódma stymulacja 06.2023 Gonapeptyl, Gonal, Mensinorm - 10 komórek - 8 zarodków 😂 ( 2 x 4.2.2, 6 x 3 dniowe). Punkcja była w 15 dc.

Nie mam tutaj mojego magicznego segregatora. Więcej nie znajdę ;)

Ogólnie to pierwsze 3 stymulację robiłam w Invi Med Gdynia, tak dostosowaliśmy się do mojej dr 🤨🤨. Teraz jak na to patrzę to za głowę się łapie. Teraz jestem w Game ta Gdynia i wszystko jest pode mnie .. nawet transfer zrobiliby mi w niedziele 🤷🏼‍♀️. Także dla mnie to, że klinika nie robi punkcji/ transferów w weekend to jest nieporozumienie. Na początku się nie znałam ale teraz był tego nie zaakceptowała :)
W kwestii braku transferów i punkcji w weekendy podpisuje się rękami i nogami :) i teraz ta stymulacja u Ciebie mega szczęśliwa, że aż 8 zarodków :) czy czujesz, że to kwestia tej konkretnej kliniki, że udało się aż tyle ?

W kwestii braku transferów i punkcji w weekendy podpisuje się rękami i nogami :) i teraz ta stymulacja u Ciebie mega szczęśliwa, że aż 8 zarodków :) czy czujesz, że to kwestia tej konkretnej kliniki, że udało się aż tyle ?
Wiesz co chyba wszystko po kolei. Mąż miał lepszych żołnierzy i chyba po prostu trafiliśmy na ten cykl 🤷🏼‍♀️. Tyle jest składowych na to invitro ..
aaa i byłam po oczyszczeniu 🧐

reklama
Do góry