A jakie leki bralas do stymulacji?Tak, w zasadzie tylko to mnie pociesza. Że gdybym transferowała te chore zarodki to po raz kolejny skazałabym się na cierpienie. Tylko czemu wyniki są tak okrutne. Czy mogłam zrobić coś lepiej/inaczej? Czy może w wieku prawie 40 lat, pomimo niezłego AMH, ale przy słabych parametrach nasienia, nie mogę liczyć na lepszy wynik?
Teraz czekam na konsultację z genetykiem pod koniec miesiąca w sprawie trzeciego zarodka.
Wiem, że w Polsce nie można niszczyć zarodków a co robi się z chorymi zarodkami?
reklama
LU36
Fanka BB :)
Ja jak podpisywałam umowe to tłumaczył mi lekarz ze chore zarodki będą przechowywać tez ale nigdzie i nigdy ich nie wykorzystają. I za przechowywanie tego chorego chyba nawet nie płaceTak, w zasadzie tylko to mnie pociesza. Że gdybym transferowała te chore zarodki to po raz kolejny skazałabym się na cierpienie. Tylko czemu wyniki są tak okrutne. Czy mogłam zrobić coś lepiej/inaczej? Czy może w wieku prawie 40 lat, pomimo niezłego AMH, ale przy słabych parametrach nasienia, nie mogę liczyć na lepszy wynik?
Teraz czekam na konsultację z genetykiem pod koniec miesiąca w sprawie trzeciego zarodka.
Wiem, że w Polsce nie można niszczyć zarodków a co robi się z chorymi zarodkami?
LU36
@IssGreen mysle ze nie znajdziesz za bardzo odpowiedzi czy leki czy inny czynnik mógł spowodować ze zarodki są chore. Wiek na pewno ma wpływ ale ja jestem w tym samym wieku co Ty i u mnie akurat większość zarodków ktora dotrwała do 5 doby była zdrowa. Z lekami zawsze można spróbować innymi. A powiedz mi co w nasieniu męża jest nie tak? Różne są nieprawidlowosci…próbuj i się nie poddawaj, tak jak koleżanki piszą, czasami to trwa. Ale doskonale Cie rozumiem z argumentem wieku. Miałam to samo myslenie co jeśli w jednym, dwóch podejściach nie pójdzie…trzymaj się!
A nasienie u was jakie jest?@IssGreen mysle ze nie znajdziesz za bardzo odpowiedzi czy leki czy inny czynnik mógł spowodować ze zarodki są chore. Wiek na pewno ma wpływ ale ja jestem w tym samym wieku co Ty i u mnie akurat większość zarodków ktora dotrwała do 5 doby była zdrowa. Z lekami zawsze można spróbować innymi. A powiedz mi co w nasieniu męża jest nie tak? Różne są nieprawidlowosci…próbuj i się nie poddawaj, tak jak koleżanki piszą, czasami to trwa. Ale doskonale Cie rozumiem z argumentem wieku. Miałam to samo myslenie co jeśli w jednym, dwóch podejściach nie pójdzie…trzymaj się!
LU36
Jeśli o mnie pytasz to my mieliśmy morfologię nasienia 0% ale z procedura fertile chip a potem icsi udało się zapłodnić kilkoma zdrowymi plemnikamiA nasienie u was jakie jest?
To super,u nas też morfologia 0%,ale plemniki z biopsji.A co to jest fertile chip?Jeśli o mnie pytasz to my mieliśmy morfologię nasienia 0% ale z procedura fertile chip a potem icsi udało się zapłodnić kilkoma zdrowymi plemnikami
Już przeczytałam o tym,też myslałalam o tym niedawno,ale mamy kilka plemników tylko,a wy mieliście pewnie więcej nasienia do wyboru?Jeśli o mnie pytasz to my mieliśmy morfologię nasienia 0% ale z procedura fertile chip a potem icsi udało się zapłodnić kilkoma zdrowymi plemnikami
Dzięki❤Oooooo la Booooga, kobito
Jutro usiądę do badań/wyników/recept i zdam Ci relacje
Iii dziękuje
LU36
Tak, u mnie mąż normalnie nasienie oddawał. Plemników miał bardzo dużo wiec była szansa ze nawet z morfologia 0% znajda jakies „dobre”. To u Was nie tylko morfologia jest problemem jeśli macie tylko kilka?Już przeczytałam o tym,też myslałalam o tym niedawno,ale mamy kilka plemników tylko,a wy mieliście pewnie więcej nasienia do wyboru?
reklama
amy936
Ale czaaaaad! Gratulacje .Aaa proszę, są już wieści
Beta 210
Podziel się: