reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak, w zasadzie tylko to mnie pociesza. Że gdybym transferowała te chore zarodki to po raz kolejny skazałabym się na cierpienie. Tylko czemu wyniki są tak okrutne. Czy mogłam zrobić coś lepiej/inaczej? Czy może w wieku prawie 40 lat, pomimo niezłego AMH, ale przy słabych parametrach nasienia, nie mogę liczyć na lepszy wynik?
Teraz czekam na konsultację z genetykiem pod koniec miesiąca w sprawie trzeciego zarodka.
Wiem, że w Polsce nie można niszczyć zarodków a co robi się z chorymi zarodkami?
A jakie leki bralas do stymulacji?

reklama
Tak, w zasadzie tylko to mnie pociesza. Że gdybym transferowała te chore zarodki to po raz kolejny skazałabym się na cierpienie. Tylko czemu wyniki są tak okrutne. Czy mogłam zrobić coś lepiej/inaczej? Czy może w wieku prawie 40 lat, pomimo niezłego AMH, ale przy słabych parametrach nasienia, nie mogę liczyć na lepszy wynik?
Teraz czekam na konsultację z genetykiem pod koniec miesiąca w sprawie trzeciego zarodka.
Wiem, że w Polsce nie można niszczyć zarodków a co robi się z chorymi zarodkami?
Ja jak podpisywałam umowe to tłumaczył mi lekarz ze chore zarodki będą przechowywać tez ale nigdzie i nigdy ich nie wykorzystają. I za przechowywanie tego chorego chyba nawet nie płace

@IssGreen mysle ze nie znajdziesz za bardzo odpowiedzi czy leki czy inny czynnik mógł spowodować ze zarodki są chore. Wiek na pewno ma wpływ ale ja jestem w tym samym wieku co Ty i u mnie akurat większość zarodków ktora dotrwała do 5 doby była zdrowa. Z lekami zawsze można spróbować innymi. A powiedz mi co w nasieniu męża jest nie tak? Różne są nieprawidlowosci…próbuj i się nie poddawaj, tak jak koleżanki piszą, czasami to trwa. Ale doskonale Cie rozumiem z argumentem wieku. Miałam to samo myslenie co jeśli w jednym, dwóch podejściach nie pójdzie…trzymaj się!♥️♥️♥️

@IssGreen mysle ze nie znajdziesz za bardzo odpowiedzi czy leki czy inny czynnik mógł spowodować ze zarodki są chore. Wiek na pewno ma wpływ ale ja jestem w tym samym wieku co Ty i u mnie akurat większość zarodków ktora dotrwała do 5 doby była zdrowa. Z lekami zawsze można spróbować innymi. A powiedz mi co w nasieniu męża jest nie tak? Różne są nieprawidlowosci…próbuj i się nie poddawaj, tak jak koleżanki piszą, czasami to trwa. Ale doskonale Cie rozumiem z argumentem wieku. Miałam to samo myslenie co jeśli w jednym, dwóch podejściach nie pójdzie…trzymaj się!♥️♥️♥️
A nasienie u was jakie jest?

Jeśli o mnie pytasz to my mieliśmy morfologię nasienia 0% ale z procedura fertile chip a potem icsi udało się zapłodnić kilkoma zdrowymi plemnikami
Już przeczytałam o tym,też myslałalam o tym niedawno,ale mamy kilka plemników tylko,a wy mieliście pewnie więcej nasienia do wyboru?

Już przeczytałam o tym,też myslałalam o tym niedawno,ale mamy kilka plemników tylko,a wy mieliście pewnie więcej nasienia do wyboru?
Tak, u mnie mąż normalnie nasienie oddawał. Plemników miał bardzo dużo wiec była szansa ze nawet z morfologia 0% znajda jakies „dobre”. To u Was nie tylko morfologia jest problemem jeśli macie tylko kilka?

reklama
Do góry