Tak, moglabym jechac do polskiej kliniki. Ale chyba pozostawie to biegowi wydarzen. Boje sie ze wtedy dopiero dostane hopla, beta, potem przyrost, to chyba nie na moje nerwyZ tego co pisały dziewczyny z UK to prywatnie się da, tylko kosztuje to około 40 funtów. Może poszukaj w swojej okolicy, bo to nie jest duża cena za trochę spokoju umysłu .
reklama
Dziekuje. Powtórzę na pewno jutro z rana. Ciezko w to uwierzyć. Pierwszy transfer. Prawie 4 lata starańNie powinno być już śladów Ovitrelle... Trzymam kciuki, powtórz test! :-)
lady_in_blue
Fanka BB :)
To już jak uważasz i co dla Ciebie będzie lepsze .Tak, moglabym jechac do polskiej kliniki. Ale chyba pozostawie to biegowi wydarzen. Boje sie ze wtedy dopiero dostane hopla, beta, potem przyrost, to chyba nie na moje nerwy
Generalnie w Polsce w takiej sytuacji też betę robi się prywatnie, nikt na to nie dostaje skierowania na NFZ .
O widzisz, nie wiedziałam. Ale ogolnie w klinikach wysyłają na bete w danym dniu po transferze? Ja mam zalecenie zrobić test sikany w srode, zadzwonić i jesli sa ll,to skan za okolo dwa tygodnie.To już jak uważasz i co dla Ciebie będzie lepsze .
Generalnie w Polsce w takiej sytuacji też betę robi się prywatnie, nikt na to nie dostaje skierowania na NFZ .
Kasialucky
Usłyszałam ze pobrali mimo wszystko 8 ocytowZapładniacie wszystkie czy 6?
Może pani miała ich dużo i dzięki poświęceniu tych trzech reszta miała szansę dojrzeć.
lady_in_blue
Tak, wysyłają na betę ale jest to badanie płatne . Tak jak i za całą procedurę i leki się płaci, w Polsce to nie jest refundowane. Generalnie w Polsce lekarze nie są fanami testów sikanych i chcą mieć betę czarno na białym ale za betę się normalnie płaci.O widzisz, nie wiedziałam. Ale ogolnie w klinikach wysyłają na bete w danym dniu po transferze? Ja mam zalecenie zrobić test sikany w srode, zadzwonić i jesli sa ll,to skan za okolo dwa tygodnie.
*leki do stymulacji są refundowane po spełnieniu określonych warunków (wiek, wyniki badań, tylko do trzech stymulacji)
No z tym brakiem refundacji to wiem, porażka. Polska wogole bardzo odstaje pod tym wzgledem od innych krajów EuropyTak, wysyłają na betę ale jest to badanie płatne . Tak jak i za całą procedurę i leki się płaci, w Polsce to nie jest refundowane. Generalnie w Polsce lekarze nie są fanami testów sikanych i chcą mieć betę czarno na białym ale za betę się normalnie płaci.
*leki do stymulacji są refundowane po spełnieniu określonych warunków (wiek, wyniki badań, tylko do trzech stymulacji)
Ja nie czuje zeby beta mogla mnie uspokoic, więc zobaczymy co czas przyniesie. I tak nie mam wplywu na bieg wydarzeń
Kasialucky
A zapładniamy wszystkieZapładniacie wszystkie czy 6?
Może pani miała ich dużo i dzięki poświęceniu tych trzech reszta miała szansę dojrzeć.
Serduszkowelove
No to teraz żeby urosły piękne blastocysty ♡♡♡ będziesz miała transfer świeży czy mrożony??Usłyszałam ze pobrali mimo wszystko 8 ocytow
reklama
Madame JS
Ja mam jak dotąd doświadczenie z zakresu IUI - lekarz kazał mi zrobić test 3 dni po opóźnieniu się miesiączki! Nic wcześniej... I o teście z krwi nie było mowy. Ale zasadniczo można pójść do lekarza ogólnego i poprosić o skierowanie, wtedy beta jest darmowa - jeśli nie, kosztuje 28 euro, ale i tak da się potem tę sumę odzyskać. Natomiast na pewno nie w 10 dpo ;-)O widzisz, nie wiedziałam. Ale ogolnie w klinikach wysyłają na bete w danym dniu po transferze? Ja mam zalecenie zrobić test sikany w srode, zadzwonić i jesli sa ll,to skan za okolo dwa tygodnie.
Podziel się: