reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Z tego co pisały dziewczyny z UK to prywatnie się da, tylko kosztuje to około 40 funtów. Może poszukaj w swojej okolicy, bo to nie jest duża cena za trochę spokoju umysłu :).
Tak, moglabym jechac do polskiej kliniki. Ale chyba pozostawie to biegowi wydarzen. Boje sie ze wtedy dopiero dostane hopla, beta, potem przyrost, to chyba nie na moje nerwy 🙉🙈

reklama
Tak, moglabym jechac do polskiej kliniki. Ale chyba pozostawie to biegowi wydarzen. Boje sie ze wtedy dopiero dostane hopla, beta, potem przyrost, to chyba nie na moje nerwy 🙉🙈
To już jak uważasz i co dla Ciebie będzie lepsze :).

Generalnie w Polsce w takiej sytuacji też betę robi się prywatnie, nikt na to nie dostaje skierowania na NFZ :).

To już jak uważasz i co dla Ciebie będzie lepsze :).

Generalnie w Polsce w takiej sytuacji też betę robi się prywatnie, nikt na to nie dostaje skierowania na NFZ :).
O widzisz, nie wiedziałam. Ale ogolnie w klinikach wysyłają na bete w danym dniu po transferze? Ja mam zalecenie zrobić test sikany w srode, zadzwonić i jesli sa ll,to skan za okolo dwa tygodnie.

O widzisz, nie wiedziałam. Ale ogolnie w klinikach wysyłają na bete w danym dniu po transferze? Ja mam zalecenie zrobić test sikany w srode, zadzwonić i jesli sa ll,to skan za okolo dwa tygodnie.
Tak, wysyłają na betę ale jest to badanie płatne :). Tak jak i za całą procedurę i leki się płaci, w Polsce to nie jest refundowane. Generalnie w Polsce lekarze nie są fanami testów sikanych i chcą mieć betę czarno na białym ale za betę się normalnie płaci.

*leki do stymulacji są refundowane po spełnieniu określonych warunków (wiek, wyniki badań, tylko do trzech stymulacji)

Tak, wysyłają na betę ale jest to badanie płatne :). Tak jak i za całą procedurę i leki się płaci, w Polsce to nie jest refundowane. Generalnie w Polsce lekarze nie są fanami testów sikanych i chcą mieć betę czarno na białym ale za betę się normalnie płaci.

*leki do stymulacji są refundowane po spełnieniu określonych warunków (wiek, wyniki badań, tylko do trzech stymulacji)
No z tym brakiem refundacji to wiem, porażka. Polska wogole bardzo odstaje pod tym wzgledem od innych krajów Europy 🙄
Ja nie czuje zeby beta mogla mnie uspokoic, więc zobaczymy co czas przyniesie. I tak nie mam wplywu na bieg wydarzeń :)

reklama
Ja mam jak dotąd doświadczenie z zakresu IUI - lekarz kazał mi zrobić test 3 dni po opóźnieniu się miesiączki! Nic wcześniej... I o teście z krwi nie było mowy. Ale zasadniczo można pójść do lekarza ogólnego i poprosić o skierowanie, wtedy beta jest darmowa - jeśli nie, kosztuje 28 euro, ale i tak da się potem tę sumę odzyskać. Natomiast na pewno nie w 10 dpo ;-)

Do góry