reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, jakoś mam głupie myśli, chociaż Pani Doktor zapewniała mnie, że 95% zarodków rozmraża się prawidłowo, jak to jest z tym transferem świeżym i mrożonym, szanse są podobne ? Jestem ciekawa jak wyjdzie pgd, mieliśmy 5 zarodkow z czego 3 dotrwały do blastki i mam nadzieje, że te 3 będą zdrowiutkie ? Kariotypy wyszły nam prawidłowe , jakie są Wasze doświadczenia? Wyniki przyjdą za około 2 tyg ... kolejny stres :(

Dziewczyny, jakoś mam głupie myśli, chociaż Pani Doktor zapewniała mnie, że 95% zarodków rozmraża się prawidłowo, jak to jest z tym transferem świeżym i mrożonym, szanse są podobne ? Jestem ciekawa jak wyjdzie pgd, mieliśmy 5 zarodkow z czego 3 dotrwały do blastki i mam nadzieje, że te 3 będą zdrowiutkie ? Kariotypy wyszły nam prawidłowe , jakie są Wasze doświadczenia? Wyniki przyjdą za około 2 tyg ... kolejny stres :(
Nie nakręcaj się... Nie słyszałam o tym, że zarodki mogą się źle rozmrozić. I dobrze bo moja pozytywna beta jest aktualnie z mrożonego zarodka. Świeży zakończony niepowodzeniem.
Nie czytaj za dużo bo to nie pomaga 🤗
Ściskam Cię mocno 😘

my badalismy na aneuplodie i na chorobe jednogenową męża. na 3 zarodki zupełnie zdrowy był 1, ale gdyby nie choroba męża byłyby w zdrowe. Mimo dobrych kariotypow zdarzają się też mutacje de novo niestety. Nasz 1 zarodek miał mutacje na 5 i 13 chromosomie. Nie nadawal się do transferu niestety.
Ale równie dobrze u Was mogą być wszystkie 3 zdrowe! Nie ma reguły! Ja trzymam mocno kciuki!

reklama
Statystyki mowia że mrozony ale to dlatego ze po prostu tylko raz w czasie stymulacji mozna miec transfer swiezy co jest logiczne. Czesto dochodzi do hiperki, za wysokiego proga czy wlasnie kobiety badaja zarodki wiec na swiezy nie ma szans. W kazdym razie z tego co szukalam po anglo i niemiecko jezycznych stronach to szanse sa podobne.

Do góry