reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Z tego co pisały dziewczyny z UK to prywatnie się da, tylko kosztuje to około 40 funtów. Może poszukaj w swojej okolicy, bo to nie jest duża cena za trochę spokoju umysłu :).
Tak, moglabym jechac do polskiej kliniki. Ale chyba pozostawie to biegowi wydarzen. Boje sie ze wtedy dopiero dostane hopla, beta, potem przyrost, to chyba nie na moje nerwy 🙉🙈

reklama
Tak, moglabym jechac do polskiej kliniki. Ale chyba pozostawie to biegowi wydarzen. Boje sie ze wtedy dopiero dostane hopla, beta, potem przyrost, to chyba nie na moje nerwy 🙉🙈
To już jak uważasz i co dla Ciebie będzie lepsze :).

Generalnie w Polsce w takiej sytuacji też betę robi się prywatnie, nikt na to nie dostaje skierowania na NFZ :).

To już jak uważasz i co dla Ciebie będzie lepsze :).

Generalnie w Polsce w takiej sytuacji też betę robi się prywatnie, nikt na to nie dostaje skierowania na NFZ :).
O widzisz, nie wiedziałam. Ale ogolnie w klinikach wysyłają na bete w danym dniu po transferze? Ja mam zalecenie zrobić test sikany w srode, zadzwonić i jesli sa ll,to skan za okolo dwa tygodnie.

O widzisz, nie wiedziałam. Ale ogolnie w klinikach wysyłają na bete w danym dniu po transferze? Ja mam zalecenie zrobić test sikany w srode, zadzwonić i jesli sa ll,to skan za okolo dwa tygodnie.
Tak, wysyłają na betę ale jest to badanie płatne :). Tak jak i za całą procedurę i leki się płaci, w Polsce to nie jest refundowane. Generalnie w Polsce lekarze nie są fanami testów sikanych i chcą mieć betę czarno na białym ale za betę się normalnie płaci.

*leki do stymulacji są refundowane po spełnieniu określonych warunków (wiek, wyniki badań, tylko do trzech stymulacji)

Tak, wysyłają na betę ale jest to badanie płatne :). Tak jak i za całą procedurę i leki się płaci, w Polsce to nie jest refundowane. Generalnie w Polsce lekarze nie są fanami testów sikanych i chcą mieć betę czarno na białym ale za betę się normalnie płaci.

*leki do stymulacji są refundowane po spełnieniu określonych warunków (wiek, wyniki badań, tylko do trzech stymulacji)
No z tym brakiem refundacji to wiem, porażka. Polska wogole bardzo odstaje pod tym wzgledem od innych krajów Europy 🙄
Ja nie czuje zeby beta mogla mnie uspokoic, więc zobaczymy co czas przyniesie. I tak nie mam wplywu na bieg wydarzeń :)

reklama
Ja mam jak dotąd doświadczenie z zakresu IUI - lekarz kazał mi zrobić test 3 dni po opóźnieniu się miesiączki! Nic wcześniej... I o teście z krwi nie było mowy. Ale zasadniczo można pójść do lekarza ogólnego i poprosić o skierowanie, wtedy beta jest darmowa - jeśli nie, kosztuje 28 euro, ale i tak da się potem tę sumę odzyskać. Natomiast na pewno nie w 10 dpo ;-)

Do góry