Pewnie i masz rację, embriolog powiedziała jak to wygląda u nich w statystykach, ale z moimi blastkami to się sprawdza, póki co mam wadliweRóżnie to jest . Znam 2 pary które badały zarodki i jedna na 6 blastek - 4 miała zdrowe . A druga 5 blastek i 3 zdrowe także ja tak dosłownie statystykom nie wierzę
reklama
tak jest,malo sie o tym mowi. czasem dziewczyny faszeruja sie lekami bezsensownie, z mojej 1 stymulacji wszystkie zarodki byly chore nawet 5AA.Moje pierwsze poronienie też było wcześnie. Przełom 6/7 tygodnia. Betę miałam ładną, nie zwiastujacą takiego obrotu sprawy.. i tu bach, krwawienie.... Jak ostatnio rozmawiałam z embriolog to powiedziała mi coś zaskakującego, że ok 50 %par oddających zarodki do padania pgs, ma je wszystkie wadliwe. Szok u pozostałej połowy najczęściej dobrych genetycznie jest trochę mniej niż połowa, choć zdarza się oczywiście, że ponad 50 %jest poprawnych ale takich par jest mniej
Wesoła_Aga
Fanka BB :)
@Wesoła_Aga co tam u Ciebie ?? Jakoś tak pusto i smutno się zrobiło stęskniłam się za tobą
hej iskiereczko!
miło, że pytasz... rozsypałam się na kawałki i próbuje się posklejać jakoś tam... szukam swojej dupy (jeżeli rozumiesz metafore) bo się zaplątała wśród moich nóg rąk i głowy...
cóż muszę wybrać jakie chce mieć życie... samotne zaczynając totalnie od zera czy naginając się dla kogoś... i próbować stanąć w oko z swoim strachem, bólem itp. totalnie nie mam na to ochoty, ale wiem, że moja upartość może mi się odbić czkawką
smutaśno mi
a jak u ciebie? Jakoś nie jestem z Wami na bieżąco, ale bardzo Wam kibicuje !! Wszystkim walecznym kobitkom !
No właśnie i teraz pytanie dlaczego? Poleciały ma seksik na szkiełku najgorsze komórki i plemniki
tak jest,malo sie o tym mowi. czasem dziewczyny faszeruja sie lekami bezsensownie, z mojej 1 stymulacji wszystkie zarodki byly chore nawet 5AA.
Orchidea33
A daj spokoj.. jak to mówią: czlowiek planuje a Bog sie smieje.Ja miałam histeroskopię w 19dc, to zobacz, też inaczej niż Ty. I musiałam być na antykach. Ja się dobrze czułam, trochę krwawilam przez kilka dni. Ale ogólnie mocno mnie nic nie bolało.
Wiem, że jesteś zrezygnowana . Coś sobie zaplanujesz a tu potem du.pa wychodzi
U mnie ewidentnie tak jest Jeszcze wczoraj tak sobie myslalam, no trudno to jade na wakacje na 2.5 tygodnia. To maz przyszedl wlasnie i mowi, ze do przyszłego pt musi chodzic do pracy :| No i jak tu sie nie wkurzyc.
Ale jesli Ciebie nie bolalo, to moze i u mnie tak moze byc. To bym chociaz w weekend po Wawie pochodzila.. jak oczywiście pojade i moj lekarz nie będzie miec nic przeciwko ze to 24 dc..
Ja nie mam zaleconych anty, moze lekarz wie, ze u mnie zadna mozliwosc naturalnie.... mam tylko duphason 16-25 dc.
Orchidea33
U nas tez na 10, 5 bylo chorych za drugim razem. Za pierwszym na 3, tylko 1 byl ok. Lekarka powiedziała, ze to super wynik :|Moje pierwsze poronienie też było wcześnie. Przełom 6/7 tygodnia. Betę miałam ładną, nie zwiastujacą takiego obrotu sprawy.. i tu bach, krwawienie.... Jak ostatnio rozmawiałam z embriolog to powiedziała mi coś zaskakującego, że ok 50 %par oddających zarodki do padania pgs, ma je wszystkie wadliwe. Szok u pozostałej połowy najczęściej dobrych genetycznie jest trochę mniej niż połowa, choć zdarza się oczywiście, że ponad 50 %jest poprawnych ale takich par jest mniej
to chodzi bardziej o komorki. u mjie bylo tak ze zarodki brzydkir te co sie wolno rozwijaly mialy slaba morfologie to mialy wiele chrpkosomow nie tak a te ladne jal.5aa czy 5bb mialy tylko po jednym chromosomie zlym. z zewnatrz wygladaly super. embriolog nie jest z wygladu ocenic jak komorka jajowa sie podzieliNo właśnie i teraz pytanie dlaczego? Poleciały ma seksik na szkiełku najgorsze komórki i plemniki
JestemMama!
Trzymam kciuki z całego serca może te plamienia oznaczają że się udało ? Oby tak byłoOk dziewczyny wstyd mi się przyznać, ale chyba u mnie fałszywy alarm. Wczoraj wieczorem jednorazowe blade plamienie połączone z lekkim bólem brzucha, dziś rano jedna blado-różowa kropka na wkładce i to by było na tyle, bólu brzucha brak.
Jednak jutro zrobię test, nadzieja umiera ostatnia.
Tagitagi
Bardzo Ci współczuję ...ciężko napisać coś sensownego ...Miałam go tak bardziej na wszelki wypadek, bo pierwszy transfer też zakończył się poronieniem i mam mało zarodkow.
No ale teraz jestem pewna, że pewnie coś z moimi komórkami nk jest nie tak.. Szkoda ze dopiero po fakcie..
Trzymaj się jakoś duzo siły Ci życzę
A acofill też brałaś ?
reklama
PotrzebujeCudu
Super że beta ruszyła Teraz kciuki za przyrosty [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]Właśnie patrzę na wynik i jest 22. Dziewczyny jestem w szoku. Otrivel badałam 27 więc chyba już nie powinno być go w organizmie, dziś 11 dzień pi zastrzyku, dobrze mysle?
Podziel się: