reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tyle że u mnie pierwsza ciąża w ogóle się nie rozwinęła, do 9tc nie było serca, a wtedy nie miałam encortonu dlatego jakoś to połączyłam. Zresztą w szpitalu zapytam tak czy siak o te badania
Na Twoim miejscu zrobiłabym badania genetyczne płodu... Mam na koncie 2 poronienia, za pierwszym razem poroniłam niebawem po odstawieniu estrofemu i byłam pewna, że przez to... Za drugim razem o poronieniu dowiedziałam się na badaniach prenatalnych.. Zrobiłam badania genetyczne, wyszła Trisomia 21. Gdyby nie to badanie to pchalabym się w immunologię, teraz przynajmniej wiem na czym stoję, w poszukiwaniu zdrowego zarodka

reklama
Dziękuję, w sumie wam wszystkim [emoji8]
Ta strata chyba jeszcze bardziej boli, bo już było serduszko, był ten 12tc, brzuch się trochę zaokrąglił i nagle coś takiego...
Masakra 🥺
Strasznie ale to strasznie mi przykro …
Nie tak miało być 🥺
Bądź silna 💪 mocno tule .
Przeżywam to bardzo bo sama jestem w 11tc .

przepraszam ze pytam ale czy przez te 2 tygodnie czułaś się jakoś inaczej ? Ustąpiły ci dolegliwości ciążowe czy coś ? 🥺

Moje pierwsze poronienie też było wcześnie. Przełom 6/7 tygodnia. Betę miałam ładną, nie zwiastujacą takiego obrotu sprawy.. i tu bach, krwawienie.... Jak ostatnio rozmawiałam z embriolog to powiedziała mi coś zaskakującego, że ok 50 %par oddających zarodki do padania pgs, ma je wszystkie wadliwe. Szok 😲 u pozostałej połowy najczęściej dobrych genetycznie jest trochę mniej niż połowa, choć zdarza się oczywiście, że ponad 50 %jest poprawnych ale takich par jest mniej

Właśnie nie.. W tym tygodniu trochę ustąpiły mdłości, ale zakładałam, że to normalne w 12tc...
Brzuch już było trochę widać, piersi też nic się nie zmieniły.. Byłam pewna, że wszystko jest dobrze, a tu taka wiadomość [emoji25]
Masakra [emoji3064]
Nie tak miało być [emoji3064]
Bądź silna [emoji123] mocno tule .

przepraszam ze pytam ale czy przez te 2 tygodnie czułaś się jakoś inaczej ? Ustąpiły ci dolegliwości ciążowe czy coś ? [emoji3064]

Właśnie nie.. W tym tygodniu trochę ustąpiły mdłości, ale zakładałam, że to normalne w 12tc...
Brzuch już było trochę widać, piersi też nic się nie zmieniły.. Byłam pewna, że wszystko jest dobrze, a tu taka wiadomość [emoji25]
Szok .
trzymaj się tam jakoś 🥺
Pamiętaj ze jak będziesz miała gorszy dzień i będziesz chciała się wygadać to pisz . Możesz na nas liczyć ❤️

reklama
Masakra 🥺
Nie tak miało być 🥺
Bądź silna 💪 mocno tule .

przepraszam ze pytam ale czy przez te 2 tygodnie czułaś się jakoś inaczej ? Ustąpiły ci dolegliwości ciążowe czy coś ? 🥺
Pytanie nie do mnie ale mogę odpowiedzieć za siebie☺️od 7/8 tygodnia miałam straszne nudności, codziennie naciągało mnie na wymioty kilkadziesiąt razy. Wymiotowałam wszędzie gdzie się dało, nawet w talerz mi się zdarzyło 😯i w 11 tygodniu zaczęło wszystko przechodzić, tłumaczyłam sobie tym, że beta tak już nie rośnie tylko utrzymuje się wysokim poziomie i może z braku produkcji hcg czuję się lepiej.. Niestety rozwój zarodka zatrzymał się ok 11 tygodnia 😥

Do góry