reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

popieram. @KarolaJ Na tym etapie to często właśnie jest to kwestia wady gen. Też tak miałam. Pech po prostu niestety, bo to zazwyczaj wady spontaniczne. ech[emoji21]

to jest prawda. u nas na 5 poprawne byly 3. Ty nie mialas pgs prawda? może to jest droga kolejnym razem.

Ale badałaś te najlepsze morfologicznie. Pytanie jak reszta.
Mam nadzieję, że nie będę musiała badac pozostałej 4[emoji6]

reklama
Bądź dzielna, powodzenia 🍀
Dziękuję ❤️ nie zwialam ... Ale mega nieprzyjemne uczucie ... Dalej czuje takie nieprzyjemne coś w gardle 🙈
Teraz byle wytrwać do jutra i się okaże czy wynik w następnym tygodniu czy muszę jeszcze raz robić biopsję 😭😭😭😭 znając moje szczęście może być różnie 🙈 wogle jak zobaczyłam ile ludzi czeka na biopsję ... Na tą wielką niewiadomą .... Masakra ...eh... No nic wracam do domku w końcu

No właśnie immunolodzy zalecają nawet do 20tc.. Więc to chyba tak nie do końca jest, że wcześniejsze przerwanie nie ma wpływu.. Jeśli mam za wysokie komórki nk to to mogło się do tego przyczynić..zwłaszcza że zatrzymalo się na 9+4, a teraz w 12tc się dopiero o tym dowiedziałam
Wcześniej wszystko rosło książkowo, a nawet trochę szybciej
Komorek NK nie zbija sie encortonem a intralipidem,encorton na na nie bardzo maly wplyw,obniza je jako jeden z wielu czynnikow ale nie celuje w nie wprost.To jedno,drugie ,zbyt dlugie stosowanie sterydu moze przyczynic sie do chorob serca u plodu dlatego nie ciagnie sie tego wiecznosc.
Intralipid bierze sie do 12 tc robic wlewy co 4 tygodnie.i kontroluje sie krew.
Bujalam sie z NK 5 lat,takze teoche juz sie nauczylam.chcac nie chcac.U mnie zatrzymalo sie serce w 8 tc i niestety wyszly w badaniu patologixznym bakterie.Mysle,ze i w twoum wypadku beda badac pobrany material,koniecznie pros o badanie.Dla twojego spokoju .

hej iskiereczko!

miło, że pytasz... rozsypałam się na kawałki i próbuje się posklejać jakoś tam... szukam swojej dupy (jeżeli rozumiesz metafore) bo się zaplątała wśród moich nóg rąk i głowy...

cóż muszę wybrać jakie chce mieć życie... samotne zaczynając totalnie od zera czy naginając się dla kogoś... i próbować stanąć w oko z swoim strachem, bólem itp. totalnie nie mam na to ochoty, ale wiem, że moja upartość może mi się odbić czkawką ;)

smutaśno mi

a jak u ciebie? Jakoś nie jestem z Wami na bieżąco, ale bardzo Wam kibicuje !! Wszystkim walecznym kobitkom !
Kochana u mnie jak to zawsze pod górkę...właśnie wracam z biopsji tarczycy bo wyszło że mam dużo guzów....😔 Jestem w trakcie robienia imunologii i żyje w ciaglym strachu czy coś tam wyjdzie czy dalej wszystko będzie jedną wielka niewiadomą 😔😔😔 za dwa tygodnie jadę odebrać wyniki kir'ow ... Eh ...
Kochana powiem tak rób to co serce Ci podpowiada , przeżyj życie tak żebyś później mogła powiedzieć że zrobiłaś wszystko co mogłaś aby być szczęśliwa! Nikt nie ma prawa mówić Ci co masz robić , nikt nie przeżyje tego życia za Ciebie, nie założy twoich butów i nie pójdzie w nich w świat ! Żyj tak żebyś mogła bez wyrzutów sumienia spojrzeć na siebie w lustrze ! Żyj zgodnie ze sobą i własnym sumieniem ❤️Przytulam mocno i całym sercem jestem z tobą ! ❤️

Ostatnia edycja:
Jeny weź mnie nie strasz 😭
Ja akurat w 11tc i wizyta w środę dopiero i będę już w 12 , za kolejny tydzień prenatalne … „zesram “ się do tego czasu 🥺. Niby mówią ze czesto do poronień dochodzi między 8 a 10 tyg a tu tyle niedobrego dzieje się jeszcze potem 😭.
Pozostaje czekać i wierzyć ze wszystko będzie dobrze 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Ja też 11 tc i jak czytam to wszystko to jestem przerażona. Prenatalne mam w najbliższa środę i jestem posrana po pachy 😣

Zbadam tak czy siak.. Mam iść do medicoveru, a że to prywatny szpital to pewnie zrobią wszystko co się chce.
Do immunologa tak czy siak pójdę, bo kliniki nie pchają się w te tematy
Komorek NK nie zbija sie encortonem a intralipidem,encorton na na nie bardzo maly wplyw,obniza je jako jeden z wielu czynnikow ale nie celuje w nie wprost.To jedno,drugie ,zbyt dlugie stosowanie sterydu moze przyczynic sie do chorob serca u plodu dlatego nie ciagnie sie tego wiecznosc.
Intralipid bierze sie do 12 tc robic wlewy co 4 tygodnie.i kontroluje sie krew.
Bujalam sie z NK 5 lat,takze teoche juz sie nauczylam.chcac nie chcac.U mnie zatrzymalo sie serce w 8 tc i niestety wyszly w badaniu patologixznym bakterie.Mysle,ze i w twoum wypadku beda badac pobrany material,koniecznie pros o badanie.Dla twojego spokoju .

Ja po histeroskopi czułam się bardzo dobrze ale u mnie skończyło się na diagnostyce bo nic nie znaleźli i nic nie usuwali Ja myślę że ten jeden dzień nie ma znaczenia
emoji1745.png
emoji1745.png
emoji1745.png
a wycieczka jak najbardziej Ci się należy
emoji3.png
emoji3.png
emoji3.png
N
No to łączę się z Tobą w bólu:((((
identycznie
A mialas implantacje?? Badalas genetycznje zarodki? Jakis plan? Jaka klinika? Amh i przyczyna? Daj cos wiecej, moze cos wydumamy razem❤️
Za pierwszym razem badałam. Zdrowe. 5.1.1 brak implantacji. Potem nie badałam ze względów finansowych. Podawałam po 2, poronienie zawsze około 8 tygodnia. Po 2 nieudanym podstawowe badania immunologiczne, nic nie wyszło. Więc za ciosem dalej i takie same sytuację albo brak implantacji albo poronienie.
Na razie planu brak bo trochę opadłam z sił. Byłam u prof. Malinowskiego w Łodzi zlecił mi I mężowi badania za około 5 tyś. Na wyniki czekam długo, po drodze profesor ma urlop. Jakiś plan się pewnie wykroi po wynikach.
Więc trochę korzystam z okazji i się dopieszczam na różne sposoby 😄. Ty u Paśnika byłaś jakie badania ?? I coś wyszło? Co mówił?

Dziewczyny, pytanie mam co do picia wina. Jestem na protokole krótkim dzisiaj 6 dzień Menopur jutro 8dc i podgląd. Pisaliście dużo o piciu wina i poprawie endometrium....czy te wino to po punkcji się pije do transferu (u mnie około 3 dni bo mam transfer w tym samym cyklu) czy już teraz przed punkcja mogę je pić?Nie wpływa to na jakość komórek?
Przed punkcją nie piłam alkoholu, co innego przed criotransferem jak masz gotowe zarodki.

reklama
Ja też 11 tc i jak czytam to wszystko to jestem przerażona. Prenatalne mam w najbliższa środę i jestem posrana po pachy 😣
Będzie dobrze 💪 musi być ❤️
strasznie to wszystko niesprawiedliwe … i przygnębiające . Wmawiam sobie ze wszystko jest ok , stary mnie zjeb@ł ze na co to czytam i się niepokoje potem no ale jak tu żyć spokojnie jak wiesz ze nowe zycie rośnie w Tobie a tyle złych niespodzianek po drodze czycha…🥺.
Bądź dobrej myśli 💪🙏🏻❤️
inaczej zwariujemy 😉 trzymam kciuki za środę i prenatalne i daj znać jak poszło 💪❤️

Do góry