reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Accofil też miałam ale tylko przed transferem i 2 zastrzyki po transferze
Bardzo Ci współczuję ...ciężko napisać coś sensownego ...[emoji174][emoji174][emoji174]
Trzymaj się jakoś [emoji26][emoji26]duzo siły Ci życzę [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
A acofill też brałaś ?

Trzymam kciuki z całego serca ✊✊✊✊✊ może te plamienia oznaczają że się udało ?🤔🤔🤔 Oby tak było ✊✊✊❤️
Ja przyjmuję sporo progesteronu i domięśniowo i dopochwowo 3 tydzień już..może organizm mi siada + nerwy. Na instrukcji, którą dostałam po transfsrze mam napisane, że mogę doświadczyć plamień od 7 do 11 dpt. Jutro się dowiem. Dziś stąd zmykam, bo czuję że psychiatryk już blisko 😅😆

Tez mam taka nadzieje, ale z jakiegos powodu wpisal 21-23.. A nie wybaczylabym sobie jakbym zrobila bez zapytania a później by sie okazalo, ze zle i sobie zaszkodzilam i musze czekac dlugo.
Ale powiem Ci, ze tak opadlam z checi na cokolwiek :(
A jak Wy sie w ogole czulyscie po tym zabiegu? Bo ja tak mysle, ze jak już tam bym jechala to moze bysmy na weekend zostali w wawie. Myslicie, ze dam rade? Czy bardzo boli i nie da sie spacerowac?
Ja po histeroskopi czułam się bardzo dobrze ale u mnie skończyło się na diagnostyce bo nic nie znaleźli i nic nie usuwali Ja myślę że ten jeden dzień nie ma znaczenia [emoji1745][emoji1745][emoji1745] a wycieczka jak najbardziej Ci się należy [emoji3][emoji3][emoji3]

dzień dobry ❤️ dziękuję Wam za wszystkie słowa wsparcia
Dobrze wiedzieć, że nie przechodzi się tego samemu :*
dzieci nie mamy, 5 transfer, 3 procedury, słabe zarodki - ani jeden z 3 nie zaimplantować się.
Nie wiem co jest nie tak. Poza genetycznym badaniem zarodków mamy wszystko zrobione.
Sprawdzę dziś jakie są te leukocyty i wyśle wynik do Pasnika żeby sie wypowiedział.
Do klinik juz straciłam zaufanie i nie wiem czy nie moment na granice.
Po każdej procedurze czuje nie jak worek treningowy i to przegrany.
Zaczynam myśleć ze skoro natura mówi nie, to może trzeba posłuchać?

nie wiem czy sprobujemy,
nie wiem czy badać zarodki czy nie, którą klinikę i lekarza wybrać.
Dlaczego nikt nas nie leczy szeroko tylko o wszystko trzeba dbac samemu. I jeszcze prosić się o diagnostykę za miliony.
wczoraj rozmawiałam z koleżanka - była przerażona jaka mam wiedzę w temacie.
po co mam ją ja, skoro tyle kasy idzie do kieszeni lekarzy? za co?
naprawde nie wiem co dalej

sciskam Was

OGROMNE kciuki za dzisiejsze Wasze wizyty/bety NIECH SIĘ UDA!
Kochana , łącze się z Tobą w bólu ,;(. Sama po 3 stymulacjach, 5 transferów podane 7 zarodków i brzydko pisząc dupa ;(

Bądź dzielna, powodzenia 🍀
Gratuluje kochana ❤️❤️❤️❤️ nudnej i cudownej ciąży ❤️❤️❤️❤️ mam nadzieję że teraz już wszystko będzie pięknie u Ciebie( chodzi mi o sytuację z mężem, niech lata przy was i dba mamusie i maleństwo ) ❤️✊✊✊✊ ja dopiero wstałam 🙈 nocki mam i poszłam spać z nerwów ( mam dziś ta biopsję , i jakieś wahania nastroju ... Co chwilę to płacze to się śmieje .... Częściej płacze z nerwów bo to badanie i jeszcze czekam na wyniki Kir ... Dobija mnie to 🤦 😭😭😭😭😭) 10 minut przed twoja wiadomością .... A ile jaja zniosłam ... Kurde można by całe wojsko wykarmić 😜🤣🤣🤣🤣 Kurdeeee no ale się cieszę ❤️❤️❤️❤️ idę się myć i lecę na badania 😭😭😭😭 trzymaj kciuki żebym nie zwiała 🙈

Dziewczyny, pytanie mam co do picia wina. Jestem na protokole krótkim dzisiaj 6 dzień Menopur jutro 8dc i podgląd. Pisaliście dużo o piciu wina i poprawie endometrium....czy te wino to po punkcji się pije do transferu (u mnie około 3 dni bo mam transfer w tym samym cyklu) czy już teraz przed punkcja mogę je pić?Nie wpływa to na jakość komórek?

reklama
Na Twoim miejscu zrobiłabym badania genetyczne płodu... Mam na koncie 2 poronienia, za pierwszym razem poroniłam niebawem po odstawieniu estrofemu i byłam pewna, że przez to... Za drugim razem o poronieniu dowiedziałam się na badaniach prenatalnych.. Zrobiłam badania genetyczne, wyszła Trisomia 21. Gdyby nie to badanie to pchalabym się w immunologię, teraz przynajmniej wiem na czym stoję, w poszukiwaniu zdrowego zarodka
popieram. @KarolaJ Na tym etapie to często właśnie jest to kwestia wady gen. Też tak miałam. Pech po prostu niestety, bo to zazwyczaj wady spontaniczne. ech😣
Moje pierwsze poronienie też było wcześnie. Przełom 6/7 tygodnia. Betę miałam ładną, nie zwiastujacą takiego obrotu sprawy.. i tu bach, krwawienie.... Jak ostatnio rozmawiałam z embriolog to powiedziała mi coś zaskakującego, że ok 50 %par oddających zarodki do padania pgs, ma je wszystkie wadliwe. Szok 😲 u pozostałej połowy najczęściej dobrych genetycznie jest trochę mniej niż połowa, choć zdarza się oczywiście, że ponad 50 %jest poprawnych ale takich par jest mniej
to jest prawda. u nas na 5 poprawne byly 3. Ty nie mialas pgs prawda? może to jest droga kolejnym razem.
Kurde to my chyba w osobnej grupie jesteśmy bo na 4 przebadane wszystkie były zdrowe
emoji848.png
Ale badałaś te najlepsze morfologicznie. Pytanie jak reszta.

Do góry