reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Moje pierwsze poronienie też było wcześnie. Przełom 6/7 tygodnia. Betę miałam ładną, nie zwiastujacą takiego obrotu sprawy.. i tu bach, krwawienie.... Jak ostatnio rozmawiałam z embriolog to powiedziała mi coś zaskakującego, że ok 50 %par oddających zarodki do padania pgs, ma je wszystkie wadliwe. Szok 😲 u pozostałej połowy najczęściej dobrych genetycznie jest trochę mniej niż połowa, choć zdarza się oczywiście, że ponad 50 %jest poprawnych ale takich par jest mniej
tak jest,malo sie o tym mowi. czasem dziewczyny faszeruja sie lekami bezsensownie, z mojej 1 stymulacji wszystkie zarodki byly chore nawet 5AA.

@Wesoła_Aga co tam u Ciebie ?? Jakoś tak pusto i smutno się zrobiło 😔😔😔 stęskniłam się za tobą 😘😘❤️

hej iskiereczko!

miło, że pytasz... rozsypałam się na kawałki i próbuje się posklejać jakoś tam... szukam swojej dupy (jeżeli rozumiesz metafore) bo się zaplątała wśród moich nóg rąk i głowy...

cóż muszę wybrać jakie chce mieć życie... samotne zaczynając totalnie od zera czy naginając się dla kogoś... i próbować stanąć w oko z swoim strachem, bólem itp. totalnie nie mam na to ochoty, ale wiem, że moja upartość może mi się odbić czkawką ;)

smutaśno mi

a jak u ciebie? Jakoś nie jestem z Wami na bieżąco, ale bardzo Wam kibicuje !! Wszystkim walecznym kobitkom !

Ja miałam histeroskopię w 19dc, to zobacz, też inaczej niż Ty. I musiałam być na antykach. Ja się dobrze czułam, trochę krwawilam przez kilka dni. Ale ogólnie mocno mnie nic nie bolało.
Wiem, że jesteś zrezygnowana 😔. Coś sobie zaplanujesz a tu potem du.pa wychodzi 🤦
A daj spokoj.. jak to mówią: czlowiek planuje a Bog sie smieje.
U mnie ewidentnie tak jest 🤦‍♀️ Jeszcze wczoraj tak sobie myslalam, no trudno to jade na wakacje na 2.5 tygodnia. To maz przyszedl wlasnie i mowi, ze do przyszłego pt musi chodzic do pracy :| No i jak tu sie nie wkurzyc.
Ale jesli Ciebie nie bolalo, to moze i u mnie tak moze byc. To bym chociaz w weekend po Wawie pochodzila.. jak oczywiście pojade i moj lekarz nie będzie miec nic przeciwko ze to 24 dc..🤨
Ja nie mam zaleconych anty, moze lekarz wie, ze u mnie zadna mozliwosc naturalnie.... mam tylko duphason 16-25 dc.

Moje pierwsze poronienie też było wcześnie. Przełom 6/7 tygodnia. Betę miałam ładną, nie zwiastujacą takiego obrotu sprawy.. i tu bach, krwawienie.... Jak ostatnio rozmawiałam z embriolog to powiedziała mi coś zaskakującego, że ok 50 %par oddających zarodki do padania pgs, ma je wszystkie wadliwe. Szok 😲 u pozostałej połowy najczęściej dobrych genetycznie jest trochę mniej niż połowa, choć zdarza się oczywiście, że ponad 50 %jest poprawnych ale takich par jest mniej
U nas tez na 10, 5 bylo chorych za drugim razem. Za pierwszym na 3, tylko 1 byl ok. Lekarka powiedziała, ze to super wynik :|

No właśnie i teraz pytanie dlaczego? Poleciały ma seksik na szkiełku najgorsze komórki i plemniki🤔
to chodzi bardziej o komorki. u mjie bylo tak ze zarodki brzydkir te co sie wolno rozwijaly mialy slaba morfologie to mialy wiele chrpkosomow nie tak a te ladne jal.5aa czy 5bb mialy tylko po jednym chromosomie zlym. z zewnatrz wygladaly super. embriolog nie jest z wygladu ocenic jak komorka jajowa sie podzieli

Ok dziewczyny wstyd mi się przyznać, ale chyba u mnie fałszywy alarm. Wczoraj wieczorem jednorazowe blade plamienie połączone z lekkim bólem brzucha, dziś rano jedna blado-różowa kropka na wkładce i to by było na tyle, bólu brzucha brak.
Jednak jutro zrobię test, nadzieja umiera ostatnia.
Trzymam kciuki z całego serca ✊✊✊✊✊ może te plamienia oznaczają że się udało ?🤔🤔🤔 Oby tak było ✊✊✊❤️

Miałam go tak bardziej na wszelki wypadek, bo pierwszy transfer też zakończył się poronieniem i mam mało zarodkow.
No ale teraz jestem pewna, że pewnie coś z moimi komórkami nk jest nie tak.. Szkoda ze dopiero po fakcie..
Bardzo Ci współczuję ...ciężko napisać coś sensownego ...💔💔💔
Trzymaj się jakoś 😥😥duzo siły Ci życzę ❤️❤️❤️
A acofill też brałaś ?

reklama
Do góry