reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ale to normalne ze się przybiera szybciej na wadze w II trymestrze. Granica jest do 13kg w ciąży, jeżeli naprawdę szybko przybierasz to może zbadaj cukier i tarczyce. Może to nie problem z ilością jedzenia. Poza tym może nabierasz wody a nie tyjesz. A ty ciąża pojedyncza czy bliźniacza? Co do tycia to mój mąż zajada stres i on wkażdej ciąży ( mojej) tył :-) Moze ciąża to dla Ciebie bardzo stresujący czas a jedzonko powoduje wyrzuty dopaminy :p Ja się nie objadam, ale w stresie się budzę co 1,5-2h i jak tu spac :-( Jeżeli tak to teraz nic na to nie poradzisz. Poza tym są modelki w rozmiarze XXL i tez są śliczne :-) A i widziałaś żonę pierce brosnana? Tez śliczna kobieta :-) i nie jest w ciąży :p Zobacz załącznik 1246642
no dobra,ale też nie przesadzajmy w druga stronę ;) bo dodatkowe kg to nic zdrowego :) @Kasiekt ja 65kg przy 168cm i już mam dziś na wadze 69,5. W 20tc. Więc też się trochę zesrresowalam że przytuje 20;). Ale wg kalkulatora to niby w normie 😵 już sama nie wiem co jest w normie.

Ale to normalne ze się przybiera szybciej na wadze w II trymestrze. Granica jest do 13kg w ciąży, jeżeli naprawdę szybko przybierasz to może zbadaj cukier i tarczyce. Może to nie problem z ilością jedzenia. Poza tym może nabierasz wody a nie tyjesz. A ty ciąża pojedyncza czy bliźniacza? Co do tycia to mój mąż zajada stres i on wkażdej ciąży ( mojej) tył :-) Moze ciąża to dla Ciebie bardzo stresujący czas a jedzonko powoduje wyrzuty dopaminy :p Ja się nie objadam, ale w stresie się budzę co 1,5-2h i jak tu spac :-( Jeżeli tak to teraz nic na to nie poradzisz. Poza tym są modelki w rozmiarze XXL i tez są śliczne :-) A i widziałaś żonę pierce brosnana? Tez śliczna kobieta :-) i nie jest w ciąży :p Zobacz załącznik 1246642
Mialam ostatnio robiona krzywa cukrowa-wszystko super👍Tarczyca tez ok,no teraz troche wzroslo tsh ale w normie.nie stresuje sie z reszta ja nie zajadam stresu wrecz przeciwnie jak jestem zestresowana nie jem.Ciaza pojedyncza.
Ja w ostatnim roku schudlam 20kg bo zlikwidowalam cukier i zmienilam nawyki.W ciazy od 4 miesc.ciagle chce mi sie slodkiego no i woda moze mi sie zatrzymywac rzeczywiscie bo kiedys tak mialam-bardzo mali pije

Ja tez to mam ale w szpitalu nie bylam. Heparyna i acard to u mnie podstawa :) Ja biore na cisnienie dopegyt i chyba dziala :)
Ja bralam dopegyt ale tu w Anglii dali mi Metyldopa. Ja mam 3 x1 dawke. Bylam w szpitalu bo mialam delikatne plamienie , widocznie sie zestresowalam bo mialam wysokie cisnienie. Tam trzymali mnie kilka godzin bo cisnienie nie chcialo spadac. Twraz na bieżąco sprawdzam i jest ok😉

Granica jest do 13kg? Nigdy o tym nie slyszalam.

reklama
Granica jest do 13kg? Nigdy o tym nie slyszalam.
Przybranie na wadze około 13 kg jest pożądne , po porodzie nie masz nadmiernych kilogramów do zrzucenia. Zostaje tak 3 kg zapasu na karmienie piersią. W pierwszej ciąży przybralam 7 lub 9 kg już nie pamiętam dokładnie, w dzień porodu ważyłam dokładnie tyle samo co przed ciążą. W drugiej ciąży przybralam jakieś 11 kg i fack po porodzie odrobiłam , mam 10 kg do przodu.

Do góry