Przy klasycznym BMI od 11-13 kg. Jak waga jest poniżej średniego BMI to można duzo więcej przybrać itd.Granica jest do 13kg? Nigdy o tym nie slyszalam.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Przy klasycznym BMI od 11-13 kg. Jak waga jest poniżej średniego BMI to można duzo więcej przybrać itd.Granica jest do 13kg? Nigdy o tym nie slyszalam.
W pierwszej ciazy przytylam 18kg i zrzucilam praktycznie wszystko bez problemow. W drugiej ciazy +13kg i zostala polowa. Aha no i za pierwszym razem prawie nie kp, a teraz tak. Wiec ksiazka jedno, zycie drugie.Przybranie na wadze około 13 kg jest porządne , po porodzie nie masz nadmiernych kilogramów do zrzucenia. Zostaje tak 3 kg zapasu na karmienie piersią. W pierwszej ciąży przybralam 7 lub 9 kg już nie pamiętam dokładnie, w dzień porodu ważyłam dokładnie tyle samo co przed ciążą. W drugiej ciąży przybralam jakieś 11 kg i fack po porodzie odrobiłam , mam 10 kg do przodu.
No tak:-) nie można przeginać. Trzeba jeść dla dwojga a nie za dwoje. Z tym tyciem to taka indywidualna sprawa, ze jedna kobieta bez trudu przytyje 25kg a inna z trudem 10kg. Chodzi mi o to, ze nie należy się tak przejmować. Jak ograniczasz jedzonko i waga odzie w górę, badania ok to chyba trzeba olać. Bo przecież na dietę 1200 cal teraz nie pójdziesz. Chodzi mi ze trzeba odpuścić.. bo to czasem błędne koło jest. Jestem zła ze jem - to co zrobię na poprawę humoru - sobie coś pysznego zjem a potem mam wyrzuty sumienia i jestem zła bo waga mi skoczy i zaczyna się cykl od nowa. A jeszcze u mnie na przykład „zakaz” najgorzej działa, zakaz ciastka - desperacko chce ciastka. Zakaz alko - Bozziu po co wymyślili te pyszne whisky.. itd. :-)no dobra,ale też nie przesadzajmy w druga stronę bo dodatkowe kg to nic zdrowego @Kasiekt ja 65kg przy 168cm i już mam dziś na wadze 69,5. W 20tc. Więc też się trochę zesrresowalam że przytuje 20. Ale wg kalkulatora to niby w normie już sama nie wiem co jest w normie.
Ale szybka jesteś, byka poprawiłam jednak chyba proste jest, im mniej przytyjesz tym lepiej. Mało tego im starsza jesteś tym gorzej zrzucić wagę. Co poradzić.W pierwszej ciazy przytylam 18kg i zrzucilam praktycznie wszystko bez problemow. W drugiej ciazy +13kg i zostala polowa. Aha no i za pierwszym razem prawie nie kp, a teraz tak. Wiec ksiazka jedno, zycie drugie.
Właśnie do domu przyjechaliśmy. Chyba wolę swoją wieśJestescie tak blisko mnie - jakies 120 km Ja czesto tam do galerii zagladalam jak wracalam z kliniki Ale czesciej robilam zakupy odziezowe w samym Rzgowie - to zagłębie przemyslu odziezowego - same hurtownie - spodobalo by ci sie tam Czy wy zostajecie na noc w Łodzi?
Mi nie idzie. I juz jestem wkurwiona i zniechęcona rzecz jasna.Ale szybka jesteś, byka poprawiłam [emoji23][emoji23][emoji23] jednak chyba proste jest, im mniej przytyjesz tym lepiej. Mało tego im starsza jesteś tym gorzej zrzucić wagę. Co poradzić.
Jeszcze nie zaczęłam się odchudzać, zobaczymy jak pójdzie[emoji12] najpierw zrobię krzywą glukozową i insulinę.
Wiesz kurcze mam koleżankę 25kg w ciąży przytyła przez tarczyce, albo taki jej urok. Po ciąży leki itd taki szczuplaczek... ale fakt ja po ciąży szybko wróciłam do swojej wagi, ale ja mało przytulam. Potem był problem z karmieniem bo już za szczupła zaczynałam być. Te 11-13 kg to dobra waga. Ja przytyłam mniej. Zobaczymy jak będzie teraz.Ale szybka jesteś, byka poprawiłam jednak chyba proste jest, im mniej przytyjesz tym lepiej. Mało tego im starsza jesteś tym gorzej zrzucić wagę. Co poradzić.
Jeszcze nie zaczęłam się odchudzać, zobaczymy jak pójdzie najpierw zrobię krzywą glukozową i insulinę.
A która teraz to twoja procedura? Jesteś w trakcie drugiej? Czy już dalej..?!Właśnie do domu przyjechaliśmy. Chyba wolę swoją wieś
Padamy na twarze. Jutro rano do pracy - nie ma tak dobrze . Mam 3 wkłucia na każdej ręce i właśnie zaczynają boleć. Gadałam z Paśnikiem - po drugim szczepieniu odczekać 3 tygodnie i podchodzić do transferu. Żadnych więcej zaleceń nie dał.
Jak się transfer nie uda to muszę się wyrobić ze stymulacją do pół roku od ostatniego szczepienia.
Ale tam było dziś ludzi na szczepieniiach . Tyle smutnych twarzy... Trochę sobie pogadałam z trzema babkami - i w sumie wszystkie mają dość starań - ja też
Ja mam w pracy kolezanke, druga ciaza w wieku 36lat, przytyla 24kg, kp miesiace. Po roku sladu po ciazy nie bylo. Wiec nie ma zadnej reguly. Wiadomo, ze lepiej przytyc mniej, ale nie to jest najważniejsze.Wiesz kurcze mam koleżankę 25kg w ciąży przytyła przez tarczyce, albo taki jej urok. Po ciąży leki itd taki szczuplaczek... ale fakt ja po ciąży szybko wróciłam do swojej wagi, ale ja mało przytulam. Potem był problem z karmieniem bo już za szczupła zaczynałam być. Te 11-13 kg to dobra waga. Ja przytyłam mniej. Zobaczymy jak będzie teraz.
Ech trzeba mieć motywację...może jak wrócisz na pełne obroty w pracy wtedy będzie łatwiej. Ja to przyznam szczerze może nieco oograniczylam słodycze, nic więcej.Mi nie idzie. I juz jestem wkurwiona i zniechęcona rzecz jasna.