reklama
Pchełka216
Fanka BB :)
no dobra,ale też nie przesadzajmy w druga stronę bo dodatkowe kg to nic zdrowego @Kasiekt ja 65kg przy 168cm i już mam dziś na wadze 69,5. W 20tc. Więc też się trochę zesrresowalam że przytuje 20. Ale wg kalkulatora to niby w normie już sama nie wiem co jest w normie.Ale to normalne ze się przybiera szybciej na wadze w II trymestrze. Granica jest do 13kg w ciąży, jeżeli naprawdę szybko przybierasz to może zbadaj cukier i tarczyce. Może to nie problem z ilością jedzenia. Poza tym może nabierasz wody a nie tyjesz. A ty ciąża pojedyncza czy bliźniacza? Co do tycia to mój mąż zajada stres i on wkażdej ciąży ( mojej) tył :-) Moze ciąża to dla Ciebie bardzo stresujący czas a jedzonko powoduje wyrzuty dopaminy Ja się nie objadam, ale w stresie się budzę co 1,5-2h i jak tu spac :-( Jeżeli tak to teraz nic na to nie poradzisz. Poza tym są modelki w rozmiarze XXL i tez są śliczne :-) A i widziałaś żonę pierce brosnana? Tez śliczna kobieta :-) i nie jest w ciąży Zobacz załącznik 1246642
Mialam ostatnio robiona krzywa cukrowa-wszystko superTarczyca tez ok,no teraz troche wzroslo tsh ale w normie.nie stresuje sie z reszta ja nie zajadam stresu wrecz przeciwnie jak jestem zestresowana nie jem.Ciaza pojedyncza.Ale to normalne ze się przybiera szybciej na wadze w II trymestrze. Granica jest do 13kg w ciąży, jeżeli naprawdę szybko przybierasz to może zbadaj cukier i tarczyce. Może to nie problem z ilością jedzenia. Poza tym może nabierasz wody a nie tyjesz. A ty ciąża pojedyncza czy bliźniacza? Co do tycia to mój mąż zajada stres i on wkażdej ciąży ( mojej) tył :-) Moze ciąża to dla Ciebie bardzo stresujący czas a jedzonko powoduje wyrzuty dopaminy Ja się nie objadam, ale w stresie się budzę co 1,5-2h i jak tu spac :-( Jeżeli tak to teraz nic na to nie poradzisz. Poza tym są modelki w rozmiarze XXL i tez są śliczne :-) A i widziałaś żonę pierce brosnana? Tez śliczna kobieta :-) i nie jest w ciąży Zobacz załącznik 1246642
Ja w ostatnim roku schudlam 20kg bo zlikwidowalam cukier i zmienilam nawyki.W ciazy od 4 miesc.ciagle chce mi sie slodkiego no i woda moze mi sie zatrzymywac rzeczywiscie bo kiedys tak mialam-bardzo mali pije
Czarna1985
Ja bralam dopegyt ale tu w Anglii dali mi Metyldopa. Ja mam 3 x1 dawke. Bylam w szpitalu bo mialam delikatne plamienie , widocznie sie zestresowalam bo mialam wysokie cisnienie. Tam trzymali mnie kilka godzin bo cisnienie nie chcialo spadac. Twraz na bieżąco sprawdzam i jest okJa tez to mam ale w szpitalu nie bylam. Heparyna i acard to u mnie podstawa Ja biore na cisnienie dopegyt i chyba dziala
Martaem1983
Oby wszystko było ok w klinice maja lepszy sprzęt No i do piątku jeszcze 3 dni wiec może już coś więcej zobaczymyOby więcej takich dobrych wiadomości Gratuluje Kochana
nieagatka
Granica jest do 13kg? Nigdy o tym nie slyszalam.Ale to normalne ze się przybiera szybciej na wadze w II trymestrze. Granica jest do 13kg w ciąży, jeżeli naprawdę szybko przybierasz to może zbadaj cukier i tarczyce. Może to nie problem z ilością jedzenia. Poza tym może nabierasz wody a nie tyjesz. A ty ciąża pojedyncza czy bliźniacza? Co do tycia to mój mąż zajada stres i on wkażdej ciąży ( mojej) tył :-) Moze ciąża to dla Ciebie bardzo stresujący czas a jedzonko powoduje wyrzuty dopaminy Ja się nie objadam, ale w stresie się budzę co 1,5-2h i jak tu spac :-( Jeżeli tak to teraz nic na to nie poradzisz. Poza tym są modelki w rozmiarze XXL i tez są śliczne :-) A i widziałaś żonę pierce brosnana? Tez śliczna kobieta :-) i nie jest w ciąży Zobacz załącznik 1246642
Pchełka216
dla bmi ok. 20-25. czyli normalnego tak: 11-13. dla chudszych czyli bmi mniej niz 19 jest chyba 15 albo 17 kg. Analogicznie bmi ponad normę to powinno się przytyć mniej do ok. 10.Granica jest do 13kg? Nigdy o tym nie slyszalam.
Ojej jakie dziwne te wyniki. Powtarzaliście je jeszcze za jakiś 3 miesiące. Bo jądra produkują duzo plemników ale z wadami dlatego się nie ruszają. Mąż robił AZF,CFTR i kariotyp?Tak, słabizna
reklama
motylek24
Przybranie na wadze około 13 kg jest pożądne , po porodzie nie masz nadmiernych kilogramów do zrzucenia. Zostaje tak 3 kg zapasu na karmienie piersią. W pierwszej ciąży przybralam 7 lub 9 kg już nie pamiętam dokładnie, w dzień porodu ważyłam dokładnie tyle samo co przed ciążą. W drugiej ciąży przybralam jakieś 11 kg i fack po porodzie odrobiłam , mam 10 kg do przodu.Granica jest do 13kg? Nigdy o tym nie slyszalam.
Podziel się: