reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Ja nie rozumiem czemu w PL nie pozwalaja na porody rodzinne. U mnie fakt - mogl wejsc tylko maz, a w normalnych warunkach to 2-3h po porodzie moglabym miec corke tez z nami. Robili mi wymaz w ptz a przy przyjeciu w pon test na przeciwciala. Oba daly wynik negatywny wiec maz mogl byc i przy cc i potem z nami, no i mogl wychodzić i przychodzić.
Skoro tu mozna to czemu w PL nie?
Są porody rodzinne, wszystko zależy od szpitala.

reklama
1BB to jest słabszy zarodek, ale one tez się implantują, dlatego są transferowane. Zarodki nie rozwijają się liniowo teraz jest tak a za chwile może być 3BB czyli całkiem przyzwoitym zarodkiem. Obecnie są takie wytyczne, ze transferowane są zarodki które w 6 a nawet w 7 dobie osiągnęły poziom blastocysty. Pomiędzy blastocystami z 5 a 6 doby nie zauważono znacznych różnic przy badaniu PGS. Jeżeli zarodek jest zdrowy i ma potencjał rozwojowy to jego morfologia jest mniej istotna. Bo idealny zarodek chory nawet jak się zaimplantuje to nic z niego nie będzie. Ogółem to ze zarodek się wolniej rozwija, niż przeciętnie może wskazywać, ze się zatrzymuje. No, ale nikt nie wie co tam w środku siedzi:-) na forum z takich zarodków urodziły się dzieci. I co jest optymistyczne ze jest klasy BB, nie CC.
Dziękuję za odpowiedź :)

Jak jest dobra lokalizacja to nie wiesz co to korki :-) Tylko mało kogo stać na mieszkanie blisko śródmieścia. My tez się zastanawiamy nad zamianą lokalizacji na większy metraż. No, ale te korki.. Dwa razy jechałam z synem na IP raz na szycie i nie wyobrażam stać w 30min korku albo więcej w tym czasie. No i jednak u nas młody wszystkie zajecia ma w centrum. Znajomi kupili teraz mieszkanie tanio bo lokalizacja kiepska. I dojeżdżają do pracy 50min w jedna stronę ( to Warszawa) jak dziecka nie mieli to ok. No, ale teraz to dramat dla nich. Jeszcze w pobliżu jeden zlobek prywatny i nie ma miejsc. Do szkoły trzeba dziecko odprowadzić kilka ulic będzie. U nas podstawówkę mamy pod domem z okna będę dzieci widziec :p szkoła jest z basenem wiec i na basen nie będę musiała wozić. Do pracy mam autem 5 min. Zatem jak syn chorował to 5:30 zaczynałam prace i wychodziłam 12:30 zmieniając męża :-) męczące bardzo, ale pracodawca zadowolony. Jak syn chodził do zlobka prywatnego to wybierałam bo miałam z czego i kombinowalam :-) Chodziłam na 11:00 do pracy a mąż odbierał o 15:00-16:00 przez pierwszy rok. No, ale ceny żłobków s tamtym czasie były powalające, wiec jak dało się kombinować... Te 4 lata temu za 8h w zlobku płaciliśmy 1500 plus wyżywienie 250zl. Dlatego przez pierwsze miesiące chodził po 5h/ dzien. No, ale reasumując nie dałoby się gdyby nie to, ze mamy dobrą lokalizacje no i wszystko blisko - prace, żłobki i moją mamę która na alarmie odbierze wnuka. Tylko mieszkanie małe :-( tylko 3 pokoje:-(
Blisko Śródmieścia albo dobra komunikacja... Ja miałam farta kupić mieszkanie przy metrze... Nawet nie wiedziałam że jest planowane kolo mnie, a tu taki bonus 😉. Nie wyobrażam sobie lepszego sposobu poruszania się po Warszawie 😊

Blisko Śródmieścia albo dobra komunikacja... Ja miałam farta kupić mieszkanie przy metrze... Nawet nie wiedziałam że jest planowane kolo mnie, a tu taki bonus 😉. Nie wyobrażam sobie lepszego sposobu poruszania się po Warszawie 😊
Znowu ja jestem fanką autobusów. Nie lubię metra. Mieszkałam parę lat na Ursynowie, autobusami jeździły emerytki i ja😂
Większość osób metrem, hehe

Mam takie pytanie czy ktoś po pick up dostał zalecenie aby wciągać białko 🤣🤣 tzn mam dietę wysokobiałkową nawet Pani dr powiedziała że mam kupic białko w aptece. Zna ktoś cel ?

Ostatnia edycja:
reklama
Ja nie rozumiem czemu w PL nie pozwalaja na porody rodzinne. U mnie fakt - mogl wejsc tylko maz, a w normalnych warunkach to 2-3h po porodzie moglabym miec corke tez z nami. Robili mi wymaz w ptz a przy przyjeciu w pon test na przeciwciala. Oba daly wynik negatywny wiec maz mogl byc i przy cc i potem z nami, no i mogl wychodzić i przychodzić.
Skoro tu mozna to czemu w PL nie?
Można i w Polsce. Starynkiewicza na pewno. Żelazna to samo koleżanka rodziła 2 tygodnie temu. Także można.

Do góry