reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja nie rozumiem czemu w PL nie pozwalaja na porody rodzinne. U mnie fakt - mogl wejsc tylko maz, a w normalnych warunkach to 2-3h po porodzie moglabym miec corke tez z nami. Robili mi wymaz w ptz a przy przyjeciu w pon test na przeciwciala. Oba daly wynik negatywny wiec maz mogl byc i przy cc i potem z nami, no i mogl wychodzić i przychodzić.
Skoro tu mozna to czemu w PL nie?
Są porody rodzinne, wszystko zależy od szpitala.

reklama
1BB to jest słabszy zarodek, ale one tez się implantują, dlatego są transferowane. Zarodki nie rozwijają się liniowo teraz jest tak a za chwile może być 3BB czyli całkiem przyzwoitym zarodkiem. Obecnie są takie wytyczne, ze transferowane są zarodki które w 6 a nawet w 7 dobie osiągnęły poziom blastocysty. Pomiędzy blastocystami z 5 a 6 doby nie zauważono znacznych różnic przy badaniu PGS. Jeżeli zarodek jest zdrowy i ma potencjał rozwojowy to jego morfologia jest mniej istotna. Bo idealny zarodek chory nawet jak się zaimplantuje to nic z niego nie będzie. Ogółem to ze zarodek się wolniej rozwija, niż przeciętnie może wskazywać, ze się zatrzymuje. No, ale nikt nie wie co tam w środku siedzi:-) na forum z takich zarodków urodziły się dzieci. I co jest optymistyczne ze jest klasy BB, nie CC.
Dziękuję za odpowiedź :)

Jak jest dobra lokalizacja to nie wiesz co to korki :-) Tylko mało kogo stać na mieszkanie blisko śródmieścia. My tez się zastanawiamy nad zamianą lokalizacji na większy metraż. No, ale te korki.. Dwa razy jechałam z synem na IP raz na szycie i nie wyobrażam stać w 30min korku albo więcej w tym czasie. No i jednak u nas młody wszystkie zajecia ma w centrum. Znajomi kupili teraz mieszkanie tanio bo lokalizacja kiepska. I dojeżdżają do pracy 50min w jedna stronę ( to Warszawa) jak dziecka nie mieli to ok. No, ale teraz to dramat dla nich. Jeszcze w pobliżu jeden zlobek prywatny i nie ma miejsc. Do szkoły trzeba dziecko odprowadzić kilka ulic będzie. U nas podstawówkę mamy pod domem z okna będę dzieci widziec :p szkoła jest z basenem wiec i na basen nie będę musiała wozić. Do pracy mam autem 5 min. Zatem jak syn chorował to 5:30 zaczynałam prace i wychodziłam 12:30 zmieniając męża :-) męczące bardzo, ale pracodawca zadowolony. Jak syn chodził do zlobka prywatnego to wybierałam bo miałam z czego i kombinowalam :-) Chodziłam na 11:00 do pracy a mąż odbierał o 15:00-16:00 przez pierwszy rok. No, ale ceny żłobków s tamtym czasie były powalające, wiec jak dało się kombinować... Te 4 lata temu za 8h w zlobku płaciliśmy 1500 plus wyżywienie 250zl. Dlatego przez pierwsze miesiące chodził po 5h/ dzien. No, ale reasumując nie dałoby się gdyby nie to, ze mamy dobrą lokalizacje no i wszystko blisko - prace, żłobki i moją mamę która na alarmie odbierze wnuka. Tylko mieszkanie małe :-( tylko 3 pokoje:-(
Blisko Śródmieścia albo dobra komunikacja... Ja miałam farta kupić mieszkanie przy metrze... Nawet nie wiedziałam że jest planowane kolo mnie, a tu taki bonus 😉. Nie wyobrażam sobie lepszego sposobu poruszania się po Warszawie 😊

Blisko Śródmieścia albo dobra komunikacja... Ja miałam farta kupić mieszkanie przy metrze... Nawet nie wiedziałam że jest planowane kolo mnie, a tu taki bonus 😉. Nie wyobrażam sobie lepszego sposobu poruszania się po Warszawie 😊
Znowu ja jestem fanką autobusów. Nie lubię metra. Mieszkałam parę lat na Ursynowie, autobusami jeździły emerytki i ja😂
Większość osób metrem, hehe

Mam takie pytanie czy ktoś po pick up dostał zalecenie aby wciągać białko 🤣🤣 tzn mam dietę wysokobiałkową nawet Pani dr powiedziała że mam kupic białko w aptece. Zna ktoś cel ?

Ostatnia edycja:
reklama
Ja nie rozumiem czemu w PL nie pozwalaja na porody rodzinne. U mnie fakt - mogl wejsc tylko maz, a w normalnych warunkach to 2-3h po porodzie moglabym miec corke tez z nami. Robili mi wymaz w ptz a przy przyjeciu w pon test na przeciwciala. Oba daly wynik negatywny wiec maz mogl byc i przy cc i potem z nami, no i mogl wychodzić i przychodzić.
Skoro tu mozna to czemu w PL nie?
Można i w Polsce. Starynkiewicza na pewno. Żelazna to samo koleżanka rodziła 2 tygodnie temu. Także można.

Do góry