reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mnie też lekarz uprzedził, że mogę mieć małą hiperkę.... estradiol prawie 4000 miałam wczoraj.... Już w papiery wpisał, że transfer odroczony 🥺
To nic złego ani nie koniec świata. Dzięki temu zwiększysz szansę na udany transfer. Gorzej jak by na siłę robili teraz, ty zadowolona a potem po potokach. Szkoda zarodka. Spokojnie poczekaj. Szybko minie.

mam pytanie jesli chodzi o werfikacje bo sa 3 która już daje nadzieje .? że małe bąbelki sa ze mną . jestem dzis 2 dzień po zabiegu i co jakiś czas mam skurcz. a nospe biore tak jak mi lekarz przepisał . nawet herbate rumiankowa pije . boje sie ze to zły juz znak
Najgorsze co możesz teraz zrobić to nic nie robić tylko myśleć co się dzieje w macicy. Zajmij się czymś i skup uwagę na innych rzeczach. Swirowanie dziecku nie pomoże. Jesteś dzielna zobacz jak daleko już jesteś. Wszystko się uda. Daj dziecinie spokojnie sobie robić swoje a Ty matka też zajmij się czymś. ,❤️

Zależy co z drugim jajnikiem. Jeśli nic nie zareaguje to z tych 4 pęcherzyków przy dojrzałych już komórkach liczyłabym max 300 jednostek estradiolu per pecherzyk/komórka.I tak,6dc/czy też 6ds to jeszcze wcześnie i estradiol może jak najbardziej być na takim poziomie jak jest u Ciebie
Dziękuję Kochana
Sprawdzilo.sie, podskoczył
Dziewczyny jeszcze jedno pytanie..mam 3xLutinus dopochwowo i estrofem ..i tyle ...czy to nie za mało na progesteron? Ja mam wrażenie że mój lekarz jest max pewien co robi i nie chce mu podpowiadać :D
I ważne pytanie ...dziś wzięłam 3 godziny później Luteinę...a jutro mam transfer o 11:20 ...brać przed transferem? Ogólnie mam brać 9, 15,21 .....boje się nie wziasc ...żeby ten progesteron nie był za niski ..może wcześniej wezmę ?

To nic złego ani nie koniec świata. Dzięki temu zwiększysz szansę na udany transfer. Gorzej jak by na siłę robili teraz, ty zadowolona a potem po potokach. Szkoda zarodka. Spokojnie poczekaj. Szybko minie.
Też tak sobie to tłumaczę. Jeszcze zobaczymy ile jajeczek bedzie 🙊 A z tego zarodków 🙊 w poprzednich stymulacjach powstał tylko jeden zarodeczek 🤷‍♀️
I oby kliniki mi nie zamknęli przez tego świrusa 🧏‍♀️

Dziękuję Kochana
Sprawdzilo.sie, podskoczył
Dziewczyny jeszcze jedno pytanie..mam 3xLutinus dopochwowo i estrofem ..i tyle ...czy to nie za mało na progesteron? Ja mam wrażenie że mój lekarz jest max pewien co robi i nie chce mu podpowiadać :D
I ważne pytanie ...dziś wzięłam 3 godziny później Luteinę...a jutro mam transfer o 11:20 ...brać przed transferem? Ogólnie mam brać 9, 15,21 .....boje się nie wziasc ...żeby ten progesteron nie był za niski ..może wcześniej wezmę ?
Normalnie aplikuj przed transferem. Jak masz na 11:20 to zaaplikuj o 8:00 na pewno wszystko się wchłonie a resztki doktor sobie wyczyści przed transferem 😉

reklama
mam pytanie jesli chodzi o werfikacje bo sa 3 która już daje nadzieje .? że małe bąbelki sa ze mną . jestem dzis 2 dzień po zabiegu i co jakiś czas mam skurcz. a nospe biore tak jak mi lekarz przepisał . nawet herbate rumiankowa pije . boje sie ze to zły juz znak
Weryfikacja bety w 8dpt powinna dać już ostateczny wynik czy coś sie zadziało czy nie, skurcze bóle, wszystko normalne po transferze, czasami nawet to dobry znak.

Do góry