reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć, dziewczyny!
U mnie dzisiaj 8 dpt 3dniowych zarodków. Od wczoraj czuję takie dziwne kłucie, ciągnięcie w macicy, niby jak na @ a jednak trochę inne. Czy to normalne? Chciałam jutro zrobić sikanca i zastanawiam się, czy test może już coś wychwycić (Jeśli jest co)?
Jutro sikaniec może ale nie musi coś pokazać. Objawy tudzież ich brak niczego nie przesadzają. Powodzenia.

reklama
Wprowadził tzw kozę, czyli jedno wielkie nic. Im chodzi o eliminacje aborcji z powodu zespołu Downa. W zasadzie jest to najczęstsza wada, która zresztą różnie może wyglądać. Czy jednak inni mają za nas wybierać i decydować.
dokładnie tak. dzieci z zd były im sola w oku. Szkoda tylko że nie zapewniają im możliwość i rozwoju jako państwo. Wszędzie są zrzutki i 1%.

dokładnie tak. dzieci z zd były im sola w oku. Szkoda tylko że nie zapewniają im możliwość i rozwoju jako państwo. Wszędzie są zrzutki i 1%.
A czemu byly? już wam mówię. Kaja, jaki itd niektórym dziecko urodziło się z zaskoczenia A inni tak wybrali. Gdy ludzie terminuja takie ciążę to w społeczeństwie jest mniej ludzi z zd. To oznacza że wg nich mniej się przeznacza na badania na zespołem oraz możliwościami usprawniania takich ludzi i utrzymania w jak najlepszym zdrowiu. Zamiast myśleć o tym aby ludziom z zd i ich rodzinom zapewnić jeszcze lepsza opiekę i o to walczyć. To walczą żeby takich ludzi zrodziło się więcej i wtedy może problem bedzue większy i kraje będą finansowac badania. Także pomimo ichniej troski o życie poczęte tak naprawdę jest troską o och własne dzieci. Ale jakim skurwielem trzeba być żeby przymuszac innych, bo państwa nie mogą zainteresować bo ich jest za mało.... takie moje zdanie.

Wprowadził tzw kozę, czyli jedno wielkie nic. Im chodzi o eliminacje aborcji z powodu zespołu Downa. W zasadzie jest to najczęstsza wada, która zresztą różnie może wyglądać. Czy jednak inni mają za nas wybierać i decydować.
Mowi o wadach letalnych,ciazach po gwaltach i dzieciach ktore sa skazane na smierc,o ZD niczego tam nie widzialam.
Zobaczymy co z tego wyjdzie.🤚

No dają 1800 zł i matka rezygnuje z pracy na całe swoje życie zawodowe. Często tatuś znajduje sobie nową rodzinę ..... Strasznie złości mnie ta sprawa. Dotknie to biedne kobiety, które będą niosły swój krzyż przez życie bez niczyjej pomocy. Nawet gdyby pomoc państwa była zapewniona to kim oni są aby decydować. Ja nie wiem co bym zrobiła, nie byłam w takiej sytuacji. Pomyśleć że stary kawaler z kotem o tym decyduje, ręce opadają.

A czemu byly? już wam mówię. Kaja, jaki itd niektórym dziecko urodziło się z zaskoczenia A inni tak wybrali. Gdy ludzie terminuja takie ciążę to w społeczeństwie jest mniej ludzi z zd. To oznacza że wg nich mniej się przeznacza na badania na zespołem oraz możliwościami usprawniania takich ludzi i utrzymania w jak najlepszym zdrowiu. Zamiast myśleć o tym aby ludziom z zd i ich rodzinom zapewnić jeszcze lepsza opiekę i o to walczyć. To walczą żeby takich ludzi zrodziło się więcej i wtedy może problem bedzue większy i kraje będą finansowac badania. Także pomimo ichniej troski o życie poczęte tak naprawdę jest troską o och własne dzieci. Ale jakim skurwielem trzeba być żeby przymuszac innych, bo państwa nie mogą zainteresować bo ich jest za mało.... takie moje zdanie.
Kiedys czytałam, ze w Hiszpanii w tym momencie wszytskie dzieci z zd, które sie urodzilyw ostatnich latach to dzieci, u ktorych w diagnostyce prenatalnej nie bylo zadnych podejrzen, ze beda chore. Zd byl niespodzianka. Kazda ciaza z zd zdiagnozowanym prentalanie jest podobno usuwana. I nikt nie ma z tym problwmu, bo to zostaje w gestii sumienia każdej z tych osob. Tak jak powinno byc wszedzie.

Hej,my juz dziś swietujemy 10 dni juz♥
nasza Milenka urodziła sie 20/10/2020 przez cc
Jest cudowna, ładnie je i bardzo uszczęśliwia rodziców.
Byloby znacznie łatwiej gdyby ktoś 7 lat temu mi powiedział ze tyle Nam zajmie walka o to małe-WIELKIE szczęście,ale nie żałujemy żadnej decycji,bo efekt jest CUDOWNY.

DZIEWCZYNY NIE PODDAWAJCIE SIE!
7lat starań-3 inseminacje, 3 pełne stymulacje, 3 transfery,tyle trzeba było zeby Nasza córunia pojawila sie wsrod Nas.

Takie wiadomości dają kopa!!! 😍 😍 😍 Cudna córeczka! U mnie 8 lat minęło... Dwie stymulacje, 4 transfery i czwarty jak narazie zaskoczył, czekam na dalsze tygodnie, chciałabym też mieć takie szczęście 😍🥰

Kiedys czytałam, ze w Hiszpanii w tym momencie wszytskie dzieci z zd, które sie urodzilyw ostatnich latach to dzieci, u ktorych w diagnostyce prenatalnej nie bylo zadnych podejrzen, ze beda chore. Zd byl niespodzianka. Kazda ciaza z zd zdiagnozowanym prentalanie jest podobno usuwana. I nikt nie ma z tym problwmu, bo to zostaje w gestii sumienia każdej z tych osob. Tak jak powinno byc wszedzie.
Dla mnie to nie jest temat ktory podlega jakiejkolwiek dyskusji.Nawet sasiada z sasiadem,a co dopiero strarych oblesnych dziadow.Kazdy musi postapic zgodnie ze swoim sumieniem.Bo to ONA ,bedzie z tym musiala zyc,a nie ja .Kazda z nas wie,gdzie ma swoje granice i nikt nie ma prawa sie w to wpierd....c.Tymbardziej,nie majac pojecia co to znaczy zycie z chorym dzieckiem.

Swietnie mowi,mama Maksa z ZD.

Cześć, dziewczyny!
U mnie dzisiaj 8 dpt 3dniowych zarodków. Od wczoraj czuję takie dziwne kłucie, ciągnięcie w macicy, niby jak na @ a jednak trochę inne. Czy to normalne? Chciałam jutro zrobić sikanca i zastanawiam się, czy test może już coś wychwycić (Jeśli jest co)?

U mnie 7dpt dwóch blastek był mega cień, który był bardziej widoczny po wyschnięciu :-D 8dpt już była widoczna kreska i betę już wtedy robiłam pierwszą.

reklama
Do góry