reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Myśle, ze trudno jest to uregulować prawnie i każda klinika może podchodzić inaczej. W takiej sytuacji robienie PGS nie wiele dla kogoś takiego jak ja zmienia, bo jeżeli nie chcesz oddać do adopcji to muszisz kiedyś po nie wrócić. I niby można znaleźć sposób, bo Polak kreatywny jest. No ale wkurzające nasze realia w PL.
Obawiam sie ze lepiej nie bedzie....dobrze ze sa Czechy za sciana w sumie.

reklama
Niby nie moja wina, ale i tak zadaje sobie pytania czy mogłam coś zrobić lepiej, mniej pracować, bardziej się oszczędzać... Czuję się jakby mi się świat zawalił [emoji17]
Mam tylko nadzieję, że obu nam się uda podejść do kolejnego transferu w grudniu..
Kochana zarodek byl chory i chocbys stawala na glowie po transferze nic by tego nie zmienilo !!! Trzymaj sie ;)

Ja dziś w domku, będę się kurować. Mąż wczoraj robił rosół mamyginekolog :-D Po 23:00 jeszcze jedliśmy i mnie mega rozgrzał 😍 Dziś na śninadanie też już rosołek wciągnełam :rofl2: I idę się położyć.

Zrób sobie jeszcze układ krzepnięcia, jest to dość tanie badanie, mi z genetycznych wyszła zakrzepica a łącznie z morfologią podstawową co miesiąc robię układ krzepnięcia i jest ok

To tylko taka nazwa jest? Ja robie jakieś 2 badania, ale nawet nie umiem ich powtorzyć, bo jedno i drugie to dlugie zdanie, ale jedno to coś protrombina itp 🙈 Nie znam się na tym właśnie.

Ja też myślałam że nie będę w stanie sama... To dla mnie straszne - igła w ciele. Zawsze mąż mi robił zastrzyki, a ja stałam czy leżałam z zaciśniętymi oczami i rękami i czekałam kiedy to się skończy... Aż raz pokłóciliśmy się bardzo i powiedział że nie zamierza mi tego zastrzyku zrobić... Bardzo to przeżyłam, ale zrobiłam go sama. Od tamtej pory zawsze robiłam sama, nawet jeśli on chciał. I muszę powiedzieć, że mniej inwazyjne to jest dla mojej psychiki, bo skupiam się na zadaniu, które muszę wykonać....

Ja to chyba bym jechała, żeby ktoś mi gdzieś zrobił :szok: Ja nawet nie zrobilam sobie testu z apteki kiedys na helicobacter, bo to igła, mąż mi chciał zrobić, żeby mnie patrzyła, ale wtedy jeszcze on nie robił mi nigdy, więc się bałam i do dziś nie zrobiłam:rofl2: Bo dla mnie najgorsze wkłuć sobie igłę :no2::szok:

Kochana zarodek byl chory i chocbys stawala na glowie po transferze nic by tego nie zmienilo !!! Trzymaj sie ;)

@KarolaJ dokładnie tak, mi kiedyś jakiś lekarz powiedział, że natura sama eliminuje wadliwe zarodki. Wiem, że łatwo mi to pisać. Ale ja sama sobie tak tłumaczę, że 8 lat temu musiało być coś nie tak, że tak się wydarzyło u mnie i poroniłam. Że lepiej we wczesnej ciąży, niz jakbym już chodziła z dużym brzuchem, czekala na poród i wtedy to by się stało... Dlatego teraz jeszcze cały czas czekam na rozwój sytuacji bo 8 lat temu dokładnie w tym czasie się nie udało :no2: To juz na zawsze zostaje w psychice 🙁

Ja dziś w domku, będę się kurować. Mąż wczoraj robił rosół mamyginekolog :-D Po 23:00 jeszcze jedliśmy i mnie mega rozgrzał 😍 Dziś na śninadanie też już rosołek wciągnełam :rofl2: I idę się położyć.

To tylko taka nazwa jest? Ja robie jakieś 2 badania, ale nawet nie umiem ich powtorzyć, bo jedno i drugie to dlugie zdanie, ale jedno to coś protrombina itp 🙈 Nie znam się na tym właśnie.

Ja to chyba bym jechała, żeby ktoś mi gdzieś zrobił :szok: Ja nawet nie zrobilam sobie testu z apteki kiedys na helicobacter, bo to igła, mąż mi chciał zrobić, żeby mnie patrzyła, ale wtedy jeszcze on nie robił mi nigdy, więc się bałam i do dziś nie zrobiłam:rofl2: Bo dla mnie najgorsze wkłuć sobie igłę :no2::szok:
jak powiesz w laboratorium układ krzepnięcia to będą wiedzieli o co chodzi, ale w skład tego badania wchodzi PT, INR, APTT

reklama
Dziewczyny a tak się zastanawiam. Bo mam wizytę we wtorek, miałam dostać już leki na stymulację. Czy to możliwe, jeśli wczoraj dostałam @ po braniu tabletek anty? Jestem na zastrzykach z gonadotropiny czy jakoś tak.
W sensie, przy inseminacji leki zaczynałam brać w pierwszych dniach @...
Czy coś źle zrozumiałam, czy dzięki zastrzykom nie ma znaczenia kiedy wizyta dokładnie? Bo przecież wiedział, że na wizycie nie będę w pierwszych dniach @...
Powinnam dzwonić do kliniki i prosić o kontakt z lekarzem?

Do góry