reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Pakiet na trombofilie zamów sobie że strony testdna.pl. Tam kosztuje około 350 zł 😉
Do tego miałam krzywa cukrowo-insulinowa 3 oznaczenia, homocysteine. Docent zalecił właśnie imk czyli subpopulacje limfocytów, CBA czyli cytokiny i kir , a dla męża hla-c. Na razie odpusc mężowi hla-c, dopiero go wyslij jeśli u Ciebie wyjdzie w kirach haplotyp AA ☺ Te badania miałam zalecone, ponieważ nie było u mnie implantacji.
Uo super, to zawsze trochę mniej 😁 a to badanie CBA to już razem cytokiny i kir czy dwa osobne? Bo mam problem żeby znaleźć laboratorium w Bydgoszczy gdzie to kir zrobię... Jakąś masakra albo szukać nie potrafię 😢

Uo super, to zawsze trochę mniej [emoji16] a to badanie CBA to już razem cytokiny i kir czy dwa osobne? Bo mam problem żeby znaleźć laboratorium w Bydgoszczy gdzie to kir zrobię... Jakąś masakra albo szukać nie potrafię [emoji22]
kir możesz zamówić w Medgen w Wwie. Przychodzi Ci kurierem, oddajesz krew na taką bibułkę i masz 72 godziny żeby dostarczyć spowrotem. Ja jestem z wwy więc mój podrzucił do nich ale normalnie można odesłać kuriera do nich ale raczej takiego żeby na drugi dzień dostarczył [emoji4]

Pakiet na trombofilie zamów sobie że strony testdna.pl. Tam kosztuje około 350 zł 😉
Do tego miałam krzywa cukrowo-insulinowa 3 oznaczenia, homocysteine. Docent zalecił właśnie imk czyli subpopulacje limfocytów, CBA czyli cytokiny i kir , a dla męża hla-c. Na razie odpusc mężowi hla-c, dopiero go wyslij jeśli u Ciebie wyjdzie w kirach haplotyp AA ☺ Te badania miałam zalecone, ponieważ nie było u mnie implantacji.
Możesz przypomnieć co u Ciebie było przeszkoda? Bo się w końcu udało ☺️ Jakie miałaś leki?

Uo super, to zawsze trochę mniej 😁 a to badanie CBA to już razem cytokiny i kir czy dwa osobne? Bo mam problem żeby znaleźć laboratorium w Bydgoszczy gdzie to kir zrobię... Jakąś masakra albo szukać nie potrafię 😢
Oczywiście osobno 🤦🏻‍♀️ tylko ja tak tłumaczę 🤦🏻‍♀️ CBA inaczej nazywa się ocena cytokin i współczynnika th1/th2. Kurcze z tym gdzie możesz zrobić niestety nie pomogę. Sama wykonałam wszystkie badania w Łodzi, bo mieszkam w dość małym mieście i tu np nic nie mogłam zrobić. Czeka Cię chyba wycieczka do innego miasta 😉

Ja tez siedzę i zagłębiam temat @pauli890 czytałam jeszcze o tych testach Era z macicy i innych- których nie znalazłam jeszcze odpowiedników po Pl, bo dopiero wracam do żywych. Zaraz w czwartek jak odstawiłam leki, to zaczęłam plamić i w piątek wieczorem i już na dobre, ale wczoraj to był jakiś koszmar, po południu krew się ze mnie lala ze w pewnym momencie wszystko ze mnie dosłownie chlustalo, sorry za te szczegóły, brzuch mnie bolał tak, ze zjadłam nie wiem już sama ile tabletek, byłam w pracy i musiałam się jakos ogarnąć, na noc wzięłam dwie mocne tabletki przeciwbólowe z kodeina plus rozkurczowe i w miarę przespałam noc. Teraz dopiero dochodzę do siebie. Przy dwóch poprzednich transferach tak nie miałam. Pisalam jeszcze z dziewczynami z franc forum i jedna miała biopsje endo w cyklu poprzedzającym transfer po 3 nieudanych transferach, embrioglue i jej pomogło, co prawda to była biochemiczna, ale już w następnym cyklu się udało. Inne pisały o tych testach Matrice Lab, ze dają odpowiedz calkowita(niby?) dlaczego nie dochodzi do implantacji, muszę o tym więcej poczytać i dam znać. Jest to drogie badanie, bo kosztuje coś około 1000e, ale co w invitro nie jest drogie? 😉

reklama
Możesz przypomnieć co u Ciebie było przeszkoda? Bo się w końcu udało ☺️ Jakie miałaś leki?
U mnie Haplotyp AA i brak kirow implantacyjnych (miałam tylko jeden), mąż hla-c C1C2. Mutacja homo w pai i hetero w mthfr. Ana 1:160 i endometrioza. Dostalam accofil, clexane, encorton i u mnie dopiero wtedy zaskoczyło :)

Do góry