reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
A i jeszcze jedno moj ginekolog powiedział ze my przy in vitro bierzemy taka suplementację leków ze rzadko wychodzą białka idealne w teście podwójnym 😊
Pierwszy raz słyszę aby leki miały wpływ na białko pappa. Muszę poczytać o tym więcej. U mnie wolna beta była na dolnej granicy normy, ryzyko wad wyszło w sumie małe bo 1:500 w wieku 39 lat. Okazało się, że zagrażał mi przedwczesny poród. Uważam jednak aby nie bagatelizować do końca tej biochemii, inaczej po co to robić, wystarczy USG.

Amnio masz wykluczeniu kilkunastu trisomii i mialam napisane jakich...wczesniej rozmowa z geneteykiem, usg robione przez roszkowskiego chyba byl mega stres ale od polowy ciazy jak dostalam wynik " kariotyp prawidlowy męski" radość i szaleństwo

ciesze sie ze wszystko dobrze sie skonczylo to musiala byc niesamowita ulga. Mi ryzyko z uusg wyszlo 1:900 to mozliwe ze z krwi az tak nisko spadlo 1:50? NT 1,4 wiem ze sie ciagle powtarzam. Czytalam ze to podwyzszone beta nie koniecznie od razu pwoinno oznaczac trismoie 21 a moze oznaczac cos innego nie groznego albo nic.

ciesze sie ze wszystko dobrze sie skonczylo to musiala byc niesamowita ulga. Mi ryzyko z uusg wyszlo 1:900 to mozliwe ze z krwi az tak nisko spadlo 1:50? NT 1,4 wiem ze sie ciagle powtarzam. Czytalam ze to podwyzszone beta nie koniecznie od razu pwoinno oznaczac trismoie 21 a moze oznaczac cos innego nie groznego albo nic.
Pomysl o usg na agatowej, zrob to badanie o ktorym pisalas i zapisz sie w pon na amnio...a decyzje podejmiesz na dniach jak bedziesz miala usg zrobione i wynik badania o ktorym pisalas.
Ja bym zrobila bo juz do konca ciazy bedziesz miala z tylu glowy niepokój. To badanie trwalo z 30sek. Serce walilo ale mysle ze robiâc to u dobrego sepcjalisty to wiekeze jest ryzyko przerwrocenia sie zima niz poronienia po amnio.

Pomysl o usg na agatowej, zrob to badanie o ktorym pisalas i zapisz sie w pon na amnio...a decyzje podejmiesz na dniach jak bedziesz miala usg zrobione i wynik badania o ktorym pisalas.
Ja bym zrobila bo juz do konca ciazy bedziesz miala z tylu glowy niepokój. To badanie trwalo z 30sek. Serce walilo ale mysle ze robiâc to u dobrego sepcjalisty to wiekeze jest ryzyko przerwrocenia sie zima niz poronienia po amnio.
Pisze o usg na agatowej bo dzieci z ZD czesto maja wady serca. A to jest najlpsza specjalistka od badania serca plodu.

tak zrobie - dziekuje. A ty mialas robione jakies wyniki z krwi czy od razu amnio?

Pisze o usg na agatowej bo dzieci z ZD czesto maja wady serca. A to jest najlpsza specjalistka od badania serca plodu.
No wlasnie mialam robione usg prenatalne u doktora ktory specjaliszuje sie i ma certyfikat z wad genetycznych plodu na podstawie badania serca bo czytalam - popiepszone to wszystko.

tak zrobie - dziekuje. A ty mialas robione jakies wyniki z krwi czy od razu amnio?
Zrobilam pappa wyszło chyba 1:360 ale juz wtedy bylam zapisana na amnio.Bierzesz skierowanie od zwyklego gina musi wpisac z jakiego powodu, np wiek , u mnie wpisał podwyzszone Nt. Dzownisz tam gdzie robia najlepiej ja obstawilam Wawe bielański lub biegansk, ale to moze teraz sie zmienilo.Poczytaj na forum amnio, kto teraz jest najlepszy.Nie rob nigdzie w okolicy.
3mam kciuki!

reklama
Do góry