Amnio masz wykluczeniu kilkunastu trisomii i mialam napisane jakich...wczesniej rozmowa z geneteykiem, usg robione przez roszkowskiego.Byl mega stres ale od polowy ciazy jak dostalam wynik " kariotyp prawidlowy męski" radość i szaleństwoA mozesz napisac jakie mialas NT i co wykazala amnio?
reklama
motylek24
Fanka BB :)
Pierwszy raz słyszę aby leki miały wpływ na białko pappa. Muszę poczytać o tym więcej. U mnie wolna beta była na dolnej granicy normy, ryzyko wad wyszło w sumie małe bo 1:500 w wieku 39 lat. Okazało się, że zagrażał mi przedwczesny poród. Uważam jednak aby nie bagatelizować do końca tej biochemii, inaczej po co to robić, wystarczy USG.A i jeszcze jedno moj ginekolog powiedział ze my przy in vitro bierzemy taka suplementację leków ze rzadko wychodzą białka idealne w teście podwójnym
Amnio masz wykluczeniu kilkunastu trisomii i mialam napisane jakich...wczesniej rozmowa z geneteykiem, usg robione przez roszkowskiego chyba byl mega stres ale od polowy ciazy jak dostalam wynik " kariotyp prawidlowy męski" radość i szaleństwo
ciesze sie ze wszystko dobrze sie skonczylo to musiala byc niesamowita ulga. Mi ryzyko z uusg wyszlo 1:900 to mozliwe ze z krwi az tak nisko spadlo 1:50? NT 1,4 wiem ze sie ciagle powtarzam. Czytalam ze to podwyzszone beta nie koniecznie od razu pwoinno oznaczac trismoie 21 a moze oznaczac cos innego nie groznego albo nic.
motylek24
Fanka BB :)
Już po obliczeniach na podstawie USG i bety z białkiem. U mnie beta była na dolnej granicy normy. Okazało się że z ciąża nie do końca bo w 24 tc szyjki już nie było i lezalam plackiem trzy miesiące w szpitalu.A to ryzyko wyszlo z USG czy z pappa?
Pomysl o usg na agatowej, zrob to badanie o ktorym pisalas i zapisz sie w pon na amnio...a decyzje podejmiesz na dniach jak bedziesz miala usg zrobione i wynik badania o ktorym pisalas.ciesze sie ze wszystko dobrze sie skonczylo to musiala byc niesamowita ulga. Mi ryzyko z uusg wyszlo 1:900 to mozliwe ze z krwi az tak nisko spadlo 1:50? NT 1,4 wiem ze sie ciagle powtarzam. Czytalam ze to podwyzszone beta nie koniecznie od razu pwoinno oznaczac trismoie 21 a moze oznaczac cos innego nie groznego albo nic.
Ja bym zrobila bo juz do konca ciazy bedziesz miala z tylu glowy niepokój. To badanie trwalo z 30sek. Serce walilo ale mysle ze robiâc to u dobrego sepcjalisty to wiekeze jest ryzyko przerwrocenia sie zima niz poronienia po amnio.
Pisze o usg na agatowej bo dzieci z ZD czesto maja wady serca. A to jest najlpsza specjalistka od badania serca plodu.Pomysl o usg na agatowej, zrob to badanie o ktorym pisalas i zapisz sie w pon na amnio...a decyzje podejmiesz na dniach jak bedziesz miala usg zrobione i wynik badania o ktorym pisalas.
Ja bym zrobila bo juz do konca ciazy bedziesz miala z tylu glowy niepokój. To badanie trwalo z 30sek. Serce walilo ale mysle ze robiâc to u dobrego sepcjalisty to wiekeze jest ryzyko przerwrocenia sie zima niz poronienia po amnio.
tak zrobie - dziekuje. A ty mialas robione jakies wyniki z krwi czy od razu amnio?Pomysl o usg na agatowej, zrob to badanie o ktorym pisalas i zapisz sie w pon na amnio...a decyzje podejmiesz na dniach jak bedziesz miala usg zrobione i wynik badania o ktorym pisalas.
No wlasnie mialam robione usg prenatalne u doktora ktory specjaliszuje sie i ma certyfikat z wad genetycznych plodu na podstawie badania serca bo czytalam - popiepszone to wszystko.Pisze o usg na agatowej bo dzieci z ZD czesto maja wady serca. A to jest najlpsza specjalistka od badania serca plodu.
Zrobilam pappa wyszło chyba 1:360 ale juz wtedy bylam zapisana na amnio.Bierzesz skierowanie od zwyklego gina musi wpisac z jakiego powodu, np wiek , u mnie wpisał podwyzszone Nt. Dzownisz tam gdzie robia najlepiej ja obstawilam Wawe bielański lub biegansk, ale to moze teraz sie zmienilo.Poczytaj na forum amnio, kto teraz jest najlepszy.Nie rob nigdzie w okolicy.tak zrobie - dziekuje. A ty mialas robione jakies wyniki z krwi czy od razu amnio?
3mam kciuki!
reklama
No extra nie dość ze kwietniowe to wychodzi na to ze wszystkie babeczki ciekawe co będzie u Mirki i Czarnej ????
Ja czuję że u mnie będzie dziewczynka, ale zobaczymy
Podziel się: