reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Pakiet na trombofilie zamów sobie że strony testdna.pl. Tam kosztuje około 350 zł 😉
Do tego miałam krzywa cukrowo-insulinowa 3 oznaczenia, homocysteine. Docent zalecił właśnie imk czyli subpopulacje limfocytów, CBA czyli cytokiny i kir , a dla męża hla-c. Na razie odpusc mężowi hla-c, dopiero go wyslij jeśli u Ciebie wyjdzie w kirach haplotyp AA ☺ Te badania miałam zalecone, ponieważ nie było u mnie implantacji.
Uo super, to zawsze trochę mniej 😁 a to badanie CBA to już razem cytokiny i kir czy dwa osobne? Bo mam problem żeby znaleźć laboratorium w Bydgoszczy gdzie to kir zrobię... Jakąś masakra albo szukać nie potrafię 😢

Uo super, to zawsze trochę mniej [emoji16] a to badanie CBA to już razem cytokiny i kir czy dwa osobne? Bo mam problem żeby znaleźć laboratorium w Bydgoszczy gdzie to kir zrobię... Jakąś masakra albo szukać nie potrafię [emoji22]
kir możesz zamówić w Medgen w Wwie. Przychodzi Ci kurierem, oddajesz krew na taką bibułkę i masz 72 godziny żeby dostarczyć spowrotem. Ja jestem z wwy więc mój podrzucił do nich ale normalnie można odesłać kuriera do nich ale raczej takiego żeby na drugi dzień dostarczył [emoji4]

Pakiet na trombofilie zamów sobie że strony testdna.pl. Tam kosztuje około 350 zł 😉
Do tego miałam krzywa cukrowo-insulinowa 3 oznaczenia, homocysteine. Docent zalecił właśnie imk czyli subpopulacje limfocytów, CBA czyli cytokiny i kir , a dla męża hla-c. Na razie odpusc mężowi hla-c, dopiero go wyslij jeśli u Ciebie wyjdzie w kirach haplotyp AA ☺ Te badania miałam zalecone, ponieważ nie było u mnie implantacji.
Możesz przypomnieć co u Ciebie było przeszkoda? Bo się w końcu udało ☺️ Jakie miałaś leki?

Uo super, to zawsze trochę mniej 😁 a to badanie CBA to już razem cytokiny i kir czy dwa osobne? Bo mam problem żeby znaleźć laboratorium w Bydgoszczy gdzie to kir zrobię... Jakąś masakra albo szukać nie potrafię 😢
Oczywiście osobno 🤦🏻‍♀️ tylko ja tak tłumaczę 🤦🏻‍♀️ CBA inaczej nazywa się ocena cytokin i współczynnika th1/th2. Kurcze z tym gdzie możesz zrobić niestety nie pomogę. Sama wykonałam wszystkie badania w Łodzi, bo mieszkam w dość małym mieście i tu np nic nie mogłam zrobić. Czeka Cię chyba wycieczka do innego miasta 😉

Ja tez siedzę i zagłębiam temat @pauli890 czytałam jeszcze o tych testach Era z macicy i innych- których nie znalazłam jeszcze odpowiedników po Pl, bo dopiero wracam do żywych. Zaraz w czwartek jak odstawiłam leki, to zaczęłam plamić i w piątek wieczorem i już na dobre, ale wczoraj to był jakiś koszmar, po południu krew się ze mnie lala ze w pewnym momencie wszystko ze mnie dosłownie chlustalo, sorry za te szczegóły, brzuch mnie bolał tak, ze zjadłam nie wiem już sama ile tabletek, byłam w pracy i musiałam się jakos ogarnąć, na noc wzięłam dwie mocne tabletki przeciwbólowe z kodeina plus rozkurczowe i w miarę przespałam noc. Teraz dopiero dochodzę do siebie. Przy dwóch poprzednich transferach tak nie miałam. Pisalam jeszcze z dziewczynami z franc forum i jedna miała biopsje endo w cyklu poprzedzającym transfer po 3 nieudanych transferach, embrioglue i jej pomogło, co prawda to była biochemiczna, ale już w następnym cyklu się udało. Inne pisały o tych testach Matrice Lab, ze dają odpowiedz calkowita(niby?) dlaczego nie dochodzi do implantacji, muszę o tym więcej poczytać i dam znać. Jest to drogie badanie, bo kosztuje coś około 1000e, ale co w invitro nie jest drogie? 😉

reklama
Możesz przypomnieć co u Ciebie było przeszkoda? Bo się w końcu udało ☺️ Jakie miałaś leki?
U mnie Haplotyp AA i brak kirow implantacyjnych (miałam tylko jeden), mąż hla-c C1C2. Mutacja homo w pai i hetero w mthfr. Ana 1:160 i endometrioza. Dostalam accofil, clexane, encorton i u mnie dopiero wtedy zaskoczyło :)

Do góry