reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochana nie jesteś taka stara [emoji14][emoji14][emoji14][emoji14] ja w wieku prawie 32 lat miałam ryzyko 1:11500 więc Ty raptem jesteś dwa lata starsza [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8] dobrze bedzie nie schizuj[emoji8][emoji8][emoji8]
Wiesz jak to jest jak te badania badania działają na psyche 🙄 Tak naprawdę to teraz zaczyna się ciąża i stres, jak się wcześniej nie przejmowałam zbytnio badaniami bo co ma być to będzie to teraz robi się poważnie.

reklama
U mnie dziś 8 dpt, beta w piatek 46. Drugi raz juz mam infekcje po dopochwowej luteinie - jakaś masakra. Ktoś ma na to jakiś sposób? Kolejne pytanie - czy na takim etapie miałyście już parcie na pęcherz? Co chwile muszę chodzić siusiu....nie wiem czy to też infekcja, czy po prostu juz macica tak się rozpulchnia. Nie mam ciśnienia podczas oddawania moczu - tak jakby coś przeszkadzało tam, ale nic nie boli. Pomocy;)

Dziekuje po skierowanie na amniopuknkcje jade chociaz nie zostalo ono wystawione przez lekarza od in vitro. Jak dzisiaj dzwonilam do lekarza z kliniki nieplodnosci to powiedzial mi od razu ze musze zrobic sanco - dlatego od razu w poniedzialek robie - staram sie stosowac do zalecen. On mi powiedzial ze to jest 2 % ryzyka ze dziecko urodzi sie chore. Ale powiedzial tez ze 1:50 to naprawde duze ryzyko.
Kochana moja kolezanka urodziła tydzien tetemu zdrowadzidzie. A i na usg wyszla lipa i podejrzenie zespolu downa i test pappa wyszedł jej 1:50 lat tez 36 ma albo 35. Opoerdzielilam ja ze poszla na NFZ na usg ja bym się bała ze maja kijowy sprzęt. Zrobila aminipinkcje i wyszla ok!!! Czego i Tobie zycze!!!

No właśnie ja miałam histero z lekkim sraczingiem jak to @bazylia128 nazwala 😂 w marcu na dwa dni przed kwarantanna 😤 i później miałam mieć stymulację i transfer... no i wiadomo jak się skończyło 🤷🏻‍♀️ Ze wszystko zamknęli.
Tak, jest możliwość zrobienia badań, troszkę czytam teraz, cenowo będzie się to chyba przekładać praktycznie na to samo, wiec nie ma sensu żebym jeździła do Pl. Zobaczę co mi zaproponuje lekarz teraz, ewentualnie mu coś zasugeruje i zapytam czy nie warto jeszcze czegoś dobadac, wole sobie odmówić wszystkiego, byle zrobić te badania, ile by nie kosztowały 🤷🏻‍♀️
O to super, że jest taka możliwość 💪🏻 próbujcie, działajcie to w końcu się uda 💪🏻 może chociaż w cyklu przed kolejnym transferem dobrze by było zrobić porządny scratching, ale też dobrze byłoby znać jaki poziom komórek NK :)

U mnie dziś 8 dpt, beta w piatek 46. Drugi raz juz mam infekcje po dopochwowej luteinie - jakaś masakra. Ktoś ma na to jakiś sposób? Kolejne pytanie - czy na takim etapie miałyście już parcie na pęcherz? Co chwile muszę chodzić siusiu....nie wiem czy to też infekcja, czy po prostu juz macica tak się rozpulchnia. Nie mam ciśnienia podczas oddawania moczu - tak jakby coś przeszkadzało tam, ale nic nie boli. Pomocy;)
Zmień luteinę na zastrzyki z prolutex. Mocz zbadaj, może infekcja ?

reklama
Jutro test ale znajac życie bedzie negatywny... I trzeba bedzie wrócić do pracy choc wcale nie mam ochoty psychiatra by sie przydl.. 😱
Ostatnio padły to same negatywy więc pora przełamać zła passę iod Ciebie dostać pozytyw! Nie ma innej opcji 😘
Heeejjjjj! Ja już wykorzystałam tutaj pakiet na negatywy, u Ciebie musi być pozytywnie 😘
A negatyw mam i ja więc koniec smutku, teraz same dobre wieści 😘

Do góry