reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Witam was dziewczyny ja juz jestem po wakacjach i po wizycie wszystko super :-) boska opalenizna, wypoczęta i czekam na transfer za 5 dni moja dzidzia wraca do mamy 8-) nie jestem w stanie nadrobić co u was sie działo ale mam nadzieje ze same sukcesy ;)

reklama
Tak, dzwoniłam przed chwilą. Wszyskie 6 dalej sie rozwijają co jest dla mnie strasznie pozytywnym zaskoczeniem
❤️❤️❤️❤️❤️❤️ :)
2 z nich sa bardzo ładne bez fragmentacji i 4 wlasnie z tą fragmentacją. Pani nie umiala nic konkretnie powiedziec,bo to czasem zarodek spycha te fragmentacje na bok i mu nie przeszkadza,ale rzecz jasna troche paniki musi byc obowiązkowo,bo zaraz czarne myśli co będzie jesli jej nie "obejdzie".
Piekny wynik! Czyli transfer na swiezo? W niedziele? W sumie nie wiedzialam, ze w niedziele tez robią, ale widac Jurek tam wtedy kroluje ;) bierzecie jednego czy dwa bąble??

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤️
LUTY to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2019-02-22 tina35 punkcja!
2019-02-22 kochanka328 transfer!!!!
2019-02-22 Ela86 podglądanie maluszka ❤️
2019-02-25 dżoasia badanie prenatalne ❤️ ❤️
2019-02-25 Nataliaa93 wizyta w klinice
2019-02-26 Margit2018 termin porodu
2019-02-28 sssurykatka połówkowe ❤️
2019-02-28 adansonia termin porodu
2019-02-28 Dgd podglądanie maluszka ❤️
2019-03-04/08 chlopkers termin porodu
2019-03-04/09 sunrisea termin porodu
2019-03-04 ilmenau podglądanie maluszka ❤️
2019-03-11 Biedroneczka83 połówkowe ❤️
2019-03-14 annemarie podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-03-27 Dgd połówkowe ❤️
2019-04-10 ilmenau termin porodu
2019-04-15 Mieciu85 termin porodu
2019-04-16 lafantynka termin porodu
2019-05-03 Sol termin porodu
2019-05-28 Megi1985@ termin porodu
2019-05-28 Ela86 termin porodu
2019-05-31 annemarie termin porodu
2019-06-11 Never give up termin porodu
2019-07-14 sssurykatka termin porodu
2019-07-14 Biedroneczka83 termin porodu
2019-08-11 Dgd termin porodu
2019-08-15 Majaaa termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza?
Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)
prosz,ę o zmianę 27.02 termin porodu cc :p

Piątek, piąteczek, a my nie zwalniamy!

Dzisiaj mocne ✊ ✊ ✊ za @tina35 - niech te kilka pobranych jajek będzie tymi złotymi jajkami, z których będziesz mieć piękne zarodki a z nich dzieciaczki! Dawaj znać po punkcji!
Dzisiaj też @kochanka328 przytula swojego kropka - ✊ ✊ ✊ za owocny przelot do bazy i niech kropek zostanie z tobą przez kolejne 8.5 miesiąca!
A piękne zdjęcia zapewnia nam dzisiaj @Ela86 - pięknych widoków na podglądaniu Maluszka! ❤️

Przypominam o dopisywaniu się do kalendarza, bo powoli nam się kurczy

Miłego dnia!
To ja bym poprosiła o dopisanie do kalendarza 11.03.2019r. Usg kontrolne

W Warszawie w Novum. I już i w Polsce mam jeden nieudany transfer za sobą.
Ja wiem kochana że rzadko się udaja za pierwszym razem i nie mam pretensji do nich że się nie udało, ale za wiele innych rzeczy mam do nich wielką złość...

Nie wiem jak u Ciebie w klinice, ale u mnie nie mrożą słabszych zarodków (takich które mają niby słaby potencjał rozwojowy, ale są tu na forum dziewczyny które mają dzieci z takich zarodzeczkow).
Piszę to bo ja nie miałam takiej świadomości i żałuję że nie mogłam dać im szansy.
Teraz jak leczę sie w Polsce to dopiero widzę tą ogromną różnicę, chociaż mam tez świadomość ze gdyby w Pl leczenie bylo w państwowych szpitalach tak jak w Uk to też by to inaczej wyglądało.

Życzę żeby już kolejna próba była udana i dawaj nam znac[emoji4]
No powiem Ci moja Droga ze tez mam wiele im do zarzucenia, choc by to ze moim partnerem sie wogle nie zajeli gdy wiedzieli ze to z "jego winy", aleee teraz zaprawiona w cierpliwość i w wiedze jak oni dzialaja, postaram sie byc krok przed nimi....no i mam czas zeby uwic zdrowsze i bardziej przytulne gniazdko dla nastepnych zarodków, moze tym razem zechca zostac . Tobie również życzę by tym razem sie udalo i czekam (pewnie nie tylko ja) na dobre wiadomosci.

No i dziewczyny zyby dooooopa wyc mi sie chce.. 13 jednak byla dla mnie pechowa i beta ujemna.. Skoro u nas jest czynnik meski a dotrwaly do blaski i jeszcze byl transfer z emrbryo glue to moze ze mna jest cos nie tak? Brak implantacji.. Mrozakow brak. Mam cala liste badan do wykonia ktore tu polecalyscie i powoli będę sie badac.. @Olk@24 a jak u Ciebie sytuacja? Mam nadzieje i trzymam mocno kciuki za Ciebie Kochana
Przykro mi :( Który to Twój transfer?
U nas też czynnik męski, pierwszy transfer 3 dniowca- beta 0, drugi - była ciąża (więc musiał dobic do blastki i się zaimplantować), poronienie 6 tc, trzeci - ciąza pozamaciczna (więc tez musiał dobić do blastki,),.czwarty.- beta 0. W piątym transferowali mi 2 blastki, jedna dała mi już prawie 20 tc, a druga niestety obumarła w 9 tc. Wszystkie transfery też z embro glue. Też szukałam przyczyny u siebie, nie znalazłam (choć nie ruszałam immunologii). Chcę Ci przez to przekazac, że czasem się po prostu nie udaje, ale jeśli to był jeden z pierwszych transferów, to się nie poddawaj. Ja też z pierwszej stymulacji nie miałam.mrożaków. Wiem jaka to zalamka,.bardzo Ci współczuję. Ale zbieraj siły, są tu laski co nie miały żadnego zarodka z jeden ze stymulacji, a teraz bliźniory w brzuchu fikają. Walcz!
Jak to jest z tą fragmentacja zarodków? Miala któraś z Was transfer z takim zarodeczkiem? Wiecie czy są jakieś przedziały,normy w których ta fragmentacja nie szkodzi dzidzi?
Nie znam norm, nie wiem czy istnieją. Ja miałam transferowane zarodki i z fragmentacją i "idealne" bez. Z tych idealnych 2 x beta 0 ;). Jeśli fragmentacja postępuje, to po prostu zarodek pada, ale.mi tłumaczyli, że często jest tak, że jedna komórka fragmentuje, a reszta.ładnie "ciągnie" dalej :). Gratuluję szóstki, oby tak dalej!

Ze tak zapytam kolokwialnie - pani z sekretariatu bez ogladania Twojego ci....a wie czy jesteś gotowa? ;)
Czasem czytałam na forach ze dziewczyny po pop roku próbują już i wszystko zależy od obrazu narządów, czy było CC czy poród naturalny itdX
No właśnie naturalny i tym bardziej nie rozumie i dokładnie to samo pomyślałam co ty

reklama
Do góry