reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam was dziewczyny ja juz jestem po wakacjach i po wizycie wszystko super :-) boska opalenizna, wypoczęta i czekam na transfer za 5 dni moja dzidzia wraca do mamy 8-) nie jestem w stanie nadrobić co u was sie działo ale mam nadzieje ze same sukcesy ;)

reklama
Tak, dzwoniłam przed chwilą. Wszyskie 6 dalej sie rozwijają co jest dla mnie strasznie pozytywnym zaskoczeniem
❤️❤️❤️❤️❤️❤️ :)
2 z nich sa bardzo ładne bez fragmentacji i 4 wlasnie z tą fragmentacją. Pani nie umiala nic konkretnie powiedziec,bo to czasem zarodek spycha te fragmentacje na bok i mu nie przeszkadza,ale rzecz jasna troche paniki musi byc obowiązkowo,bo zaraz czarne myśli co będzie jesli jej nie "obejdzie".
Piekny wynik! Czyli transfer na swiezo? W niedziele? W sumie nie wiedzialam, ze w niedziele tez robią, ale widac Jurek tam wtedy kroluje ;) bierzecie jednego czy dwa bąble??

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤️
LUTY to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2019-02-22 tina35 punkcja!
2019-02-22 kochanka328 transfer!!!!
2019-02-22 Ela86 podglądanie maluszka ❤️
2019-02-25 dżoasia badanie prenatalne ❤️ ❤️
2019-02-25 Nataliaa93 wizyta w klinice
2019-02-26 Margit2018 termin porodu
2019-02-28 sssurykatka połówkowe ❤️
2019-02-28 adansonia termin porodu
2019-02-28 Dgd podglądanie maluszka ❤️
2019-03-04/08 chlopkers termin porodu
2019-03-04/09 sunrisea termin porodu
2019-03-04 ilmenau podglądanie maluszka ❤️
2019-03-11 Biedroneczka83 połówkowe ❤️
2019-03-14 annemarie podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-03-27 Dgd połówkowe ❤️
2019-04-10 ilmenau termin porodu
2019-04-15 Mieciu85 termin porodu
2019-04-16 lafantynka termin porodu
2019-05-03 Sol termin porodu
2019-05-28 Megi1985@ termin porodu
2019-05-28 Ela86 termin porodu
2019-05-31 annemarie termin porodu
2019-06-11 Never give up termin porodu
2019-07-14 sssurykatka termin porodu
2019-07-14 Biedroneczka83 termin porodu
2019-08-11 Dgd termin porodu
2019-08-15 Majaaa termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza?
Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)
prosz,ę o zmianę 27.02 termin porodu cc :p

Piątek, piąteczek, a my nie zwalniamy!

Dzisiaj mocne ✊ ✊ ✊ za @tina35 - niech te kilka pobranych jajek będzie tymi złotymi jajkami, z których będziesz mieć piękne zarodki a z nich dzieciaczki! Dawaj znać po punkcji!
Dzisiaj też @kochanka328 przytula swojego kropka - ✊ ✊ ✊ za owocny przelot do bazy i niech kropek zostanie z tobą przez kolejne 8.5 miesiąca!
A piękne zdjęcia zapewnia nam dzisiaj @Ela86 - pięknych widoków na podglądaniu Maluszka! ❤️

Przypominam o dopisywaniu się do kalendarza, bo powoli nam się kurczy

Miłego dnia!
To ja bym poprosiła o dopisanie do kalendarza 11.03.2019r. Usg kontrolne

W Warszawie w Novum. I już i w Polsce mam jeden nieudany transfer za sobą.
Ja wiem kochana że rzadko się udaja za pierwszym razem i nie mam pretensji do nich że się nie udało, ale za wiele innych rzeczy mam do nich wielką złość...

Nie wiem jak u Ciebie w klinice, ale u mnie nie mrożą słabszych zarodków (takich które mają niby słaby potencjał rozwojowy, ale są tu na forum dziewczyny które mają dzieci z takich zarodzeczkow).
Piszę to bo ja nie miałam takiej świadomości i żałuję że nie mogłam dać im szansy.
Teraz jak leczę sie w Polsce to dopiero widzę tą ogromną różnicę, chociaż mam tez świadomość ze gdyby w Pl leczenie bylo w państwowych szpitalach tak jak w Uk to też by to inaczej wyglądało.

Życzę żeby już kolejna próba była udana i dawaj nam znac[emoji4]
No powiem Ci moja Droga ze tez mam wiele im do zarzucenia, choc by to ze moim partnerem sie wogle nie zajeli gdy wiedzieli ze to z "jego winy", aleee teraz zaprawiona w cierpliwość i w wiedze jak oni dzialaja, postaram sie byc krok przed nimi....no i mam czas zeby uwic zdrowsze i bardziej przytulne gniazdko dla nastepnych zarodków, moze tym razem zechca zostac . Tobie również życzę by tym razem sie udalo i czekam (pewnie nie tylko ja) na dobre wiadomosci.

No i dziewczyny zyby dooooopa wyc mi sie chce.. 13 jednak byla dla mnie pechowa i beta ujemna.. Skoro u nas jest czynnik meski a dotrwaly do blaski i jeszcze byl transfer z emrbryo glue to moze ze mna jest cos nie tak? Brak implantacji.. Mrozakow brak. Mam cala liste badan do wykonia ktore tu polecalyscie i powoli będę sie badac.. @Olk@24 a jak u Ciebie sytuacja? Mam nadzieje i trzymam mocno kciuki za Ciebie Kochana
Przykro mi :( Który to Twój transfer?
U nas też czynnik męski, pierwszy transfer 3 dniowca- beta 0, drugi - była ciąża (więc musiał dobic do blastki i się zaimplantować), poronienie 6 tc, trzeci - ciąza pozamaciczna (więc tez musiał dobić do blastki,),.czwarty.- beta 0. W piątym transferowali mi 2 blastki, jedna dała mi już prawie 20 tc, a druga niestety obumarła w 9 tc. Wszystkie transfery też z embro glue. Też szukałam przyczyny u siebie, nie znalazłam (choć nie ruszałam immunologii). Chcę Ci przez to przekazac, że czasem się po prostu nie udaje, ale jeśli to był jeden z pierwszych transferów, to się nie poddawaj. Ja też z pierwszej stymulacji nie miałam.mrożaków. Wiem jaka to zalamka,.bardzo Ci współczuję. Ale zbieraj siły, są tu laski co nie miały żadnego zarodka z jeden ze stymulacji, a teraz bliźniory w brzuchu fikają. Walcz!
Jak to jest z tą fragmentacja zarodków? Miala któraś z Was transfer z takim zarodeczkiem? Wiecie czy są jakieś przedziały,normy w których ta fragmentacja nie szkodzi dzidzi?
Nie znam norm, nie wiem czy istnieją. Ja miałam transferowane zarodki i z fragmentacją i "idealne" bez. Z tych idealnych 2 x beta 0 ;). Jeśli fragmentacja postępuje, to po prostu zarodek pada, ale.mi tłumaczyli, że często jest tak, że jedna komórka fragmentuje, a reszta.ładnie "ciągnie" dalej :). Gratuluję szóstki, oby tak dalej!

Ze tak zapytam kolokwialnie - pani z sekretariatu bez ogladania Twojego ci....a wie czy jesteś gotowa? ;)
Czasem czytałam na forach ze dziewczyny po pop roku próbują już i wszystko zależy od obrazu narządów, czy było CC czy poród naturalny itdX
No właśnie naturalny i tym bardziej nie rozumie i dokładnie to samo pomyślałam co ty

reklama
Do góry