Dużo, a endometrioza to nie jedyny mój problem zdrowotny... ale da się z tym żyć, da się w dodatku żyć szczęśliwie, więc biorę nadal lek eksperymentalny. Po laparoskopii jest całkiem nieźle. Staram sie na tym nie skupiać i żyć tak, jakby choroby nie było - póki leczę niepłodność nie myślę, co będzie po zakończeniu leczenia (daliśmy sobie czas do końca roku lub do 3 prób ivf). Liczę, że w końcu nam się jednak uda.Bardzo Ci wspolczuje [emoji853] strasznie duzo przeszlas [emoji20] nawet sobie nie probuje wyobrazic ile wycierpialas..
reklama
chlopkers
Fanka BB :)
Trzymam za Ciebie kciuki i bede tym mocniej kibicowac [emoji173]Dużo, a endometrioza to nie jedyny mój problem zdrowotny... ale da się z tym żyć, da się w dodatku żyć szczęśliwie, więc biorę nadal lek eksperymentalny. Po laparoskopii jest całkiem nieźle. Staram sie na tym nie skupiać i żyć tak, jakby choroby nie było - póki leczę niepłodność nie myślę, co będzie po zakończeniu leczenia (daliśmy sobie czas do końca roku lub do 3 prób ivf). Liczę, że w końcu nam się jednak uda.
No i jak się idzie prywatnie to tez bez refundacji ojj ciężkie życie bez tych refundacjiZależy jak lekarz wypisze; w klinice wypisują bez refundacji niestety
Cassiah
Fanka BB :)
Kochana a moze zrob sobie krotka przerwe, odpocznij, wycisz sie i wroc do tematu jak bedziesz miala wiecej energii? Bo nastawienie psychiczne tez jest bardzo wazne... W kazdym razie co nie zdecydujesz trzymam za Cb mocno kciuki [emoji173]Kurde ale chyba mam blokade no kolejna 5 stymulacja kuzwa dosc mam juz chyba heeeeelp
Dziękuję, bardzo to miłe [emoji7][emoji8][emoji10][emoji11][emoji9]Trzymam za Ciebie kciuki i bede tym mocniej kibicowac [emoji173]
Zależy w której w takim razie ja od samego początku najpierw w klinice, później prywatnie u lekarza dostaje refundowane, wiec nie wiem od czego to zależy. ..Zależy jak lekarz wypisze; w klinice wypisują bez refundacji niestety
No różnica w cenie jest mega... jak przypomne sobie lutinusa przy pierwszej próbie... kurcze a może ktoś Ci pomoże załatwić receptę czy ma nadmiar Luteiny? Szkoda hajsu jak jest możliwość. ..A bo ja obecnie bez ubezpieczenia. Osz ty to nawet nie wiedziałam ze aż taka refundacja jest.
Kochane wszystko dobrze dziecko zdrowe jak rzepa na 90% dziewczynka Marysia
Brawo Marysia!!! Niech rośnie dziewczyna
reklama
96-97% dzieci rodzi się zdrowych. Reszta to różnorakie choroby.Dziewczynki mam poważne pytanie bo mi głupie myśli chodzą po głowie. Dużo piszecie tutaj o testach papa i jakiś innych i zawsze podajecie dobre wieści ze wszystko ok. Czy zdarza się ze jednak dzieciaczki są chore? Wiem, ze jest jakieś prawdopodobieństwo wad genetycznych ale jak często to się zdarza?
Dużo, a endometrioza to nie jedyny mój problem zdrowotny... ale da się z tym żyć, da się w dodatku żyć szczęśliwie, więc biorę nadal lek eksperymentalny. Po laparoskopii jest całkiem nieźle. Staram sie na tym nie skupiać i żyć tak, jakby choroby nie było - póki leczę niepłodność nie myślę, co będzie po zakończeniu leczenia (daliśmy sobie czas do końca roku lub do 3 prób ivf). Liczę, że w końcu nam się jednak uda.
Kochana. Dokładnie jakbym o sobie czytała. Zwalanie na jelita drażliwe, nadreaktywny pęcherz, nerwowość, psychosomatykę.
Dopiero po paru latach laparoskopia, diagnoza: endomenda i masywny zrost otrzewnowo jelitowy.
I śmiejta się śmiejta ale na operację wysłał mnie naprotechnolog więc chociaż tyle zawdzięczam tej "nauce"
Podziel się: