reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A jakie mialas objawy tego niedotlenienia?
Mi wyszedl jeden taki obszar naczyniopochodny. Ale mi neurolog mowil ze to normalne. Ze to starzenie sie mozgu itp.
A to z krwia to pewnie karza Ci sprawdzic krzepliwosc, trombofilie itp. Bo zbyt duza krzepliwosc to sklonnosc do zakrzepic, udarow itp a przy okazji problemy m.in. lozyskiem. Dlatego wtedy sie dostaje heparyne i acard.
Jako toako niedotlenienia to sama nie wiem...chociaż juz dluzszy czas mam problemy z pamiecia...koncentracja
Ogolnie trafilam z mega bolami glowy...takimi ze poruszac sie nie moglam a M jak mnie wiozl do lekarza to sie darlam na niego zeby za ostro nie ruszla i hamowal bo mi leb peknie...bole glowy to u mnie prawie codzienność...zwlaszcza przy takich pogodach jak teraz...czy tez niskim cisnieniu...ale wtedy co trafilam do szpitala to masakra ze mna byla...stwierdzono mi napieciowe bole glowy a te niedotlenienia wyszly w rezonansie i sama mam szukac przyczyna-NASZA KOCHANA SLUBA ZDROWIA!!!!.
Apropo tych badan to orie tujesz sie czy drogie sa??? Chodzi mi o ta trombo...i cos tam jeszcze cos pisalas

reklama
Ja nie mam póki co problemu bo mrożaków brak ale rozmawialismy o tym co by było gdyby coś zostało. U nas sprawa prosta oboje bylismy za oddaniem no bo przecież moglibyśmy pomóc ludziom takim jak my. Biorąc pod uwagę fakt jacy ludzie podchodzą do procesu i jak bardzo chcą bobasa to dziecko byłoby najszcześliwsze i najbardziej kochane :)

Niby masz racje, ale potem bym myślała, że one gdzieś tam są, rosną, żyją, chodzą do szkoły... a gdyby jednak było im źle??? Powiem Ci, że widziałam pary którym nigdy w życiu nie oddałabym mojego mrozaczka [emoji19]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Niby masz racje, ale potem bym myślała, że one gdzieś tam są, rosną, żyją, chodzą do szkoły... a gdyby jednak było im źle??? Powiem Ci, że widziałam pary którym nigdy w życiu nie oddałabym mojego mrozaczka [emoji19]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tak samo... i to nawet nie gdzieś, a w okolicy, przecież te mrozaki przechowują tam gdzie się leczymy więc i pewnie tam je oddają :confused: No ewentualnie opcja mrożenia 30lat i wtedy... ale ja bym chyba ześwirowała i w każdym spotkanym dziecku doszukiwała się naszych cech. I zawsze mnie zastanawiało jak to będzie za te ileś lat... czy te dzieci będą miały prawo szukać tych genetycznych rodziców :confused: No nie zmienia to faktu, że bardzo podziwiam osoby, które oddają zarodki do adopcji :)

Strasznie mi przykro, ale które to Wasze pierwsze podejście z tego co pamiętam i trzeci transfer?? Niestety in vitro t często loteria, trzeba się uzbroić w cierpliwość, czasami tzeba poczekać dłużej na ten jedyny, najlepszy zarodek!
No tak jedna procedura invitro i 3 transfer. Myślimy że jak podejdziemy jeszcze w tym roku to bierzemy 2 ostatnie blastki I niech sie dzieje co ma dziać...

Ale pomyśl ile wśród tych par które przeszły n-razy przez in vitro traktowałoby takie dziecko źle ?
Myśle ze byłoby to najbardziej kochane i rozpieszczane dziecko na swiecie :)

Wiesz... potrzeba posiadania dziecka jest naturalna praktycznie w każdym, a to jakim kto będzie rodzicem to już wychodzi w praniu... ale powiedzmy sobie szczerze, trafienie do patologicznej rodziny pijaków jest mało prawdopodobne :-) :):-) :)

Dziewczyny wiem że to może być trochę dziwne pytanie , ale strasznie nie daje mi to spokoju .
Czy podczas przygotowania to crio transferu który będzie mniej więcej 10 marca mogę normalnie chodzić na siłownię i na saunę A w szczególności na saunę ??
Mi Dr powiedział żeby przed transferem nie przemeczac sie i musiałam treningi odpuścić

reklama
Do góry