reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja się umówiłam na poniedziałek. Chce zacząć przed stymulacja. Czytałam wczoraj sporo o tym. Na zachodzie praktycznie w każdej klinice leczenia niepłodności jest to dostępne jako alternatywna forma leczenia. W klinikach gdzie stosowano akupunkture był wzrost uzyskanych ciąż średnio o 10%!! :)
W warszawie jest ma pewno w Novum.
Tym bardziej, że z tego co dziś mi mówiła ta Pani,to nie jest tylko kwestią igieł ale także np masaże, zmiana diety, picie ziół itp.
Jestem bardzo ciekawa tego spotkania :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja radziłabym nie brac Ci żadnych ziolek :) nie wiadomo co w nich jest i w jaka interakcje mogą wejść z lekami które będziesz brała. Tak mi powiedział moj gin. Ja sie dałam namówić na ziółka przy pierwszej serii aku u chińczyka, tylko wydałam kupę kasy, a teraz leżą.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

W dodatku najlepiej czuje sie fizycznie tez przy takim wyniku nie jestem ospala, nie wylatuja mi wlosy , serce tez spokojne i jest miod malina. Teraz mam 1.46 gorzej juz znosze, ale nie chce za wiele w ciazy zbijac. Za 3 tyg robie kontrolne badania i ide pozniej do endo z wynikiem, bo tabletki sie koncza. Po porodzie bede planowala znowu w miare zbic, zeby nie zostac lysa :D a i cicha nadzieje mam ze moze sie uda naturals po oczyszczeniu organizmu, pozyjemy zobaczymy.
Bierzesz jakieś leki?

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Pierwsze slysze ze nie trzeba byc naczczo.... no ale :)
Nie trzeba byc :) do samego tsh można być nawet po tabletce. Jedynie wolne powinno się robic bez. Aaa i jeśli się porównuje, to to samo labo i podobna godzina
Tsh ma wyrzut co 3-4 tygodnie. Nie powinno się częściej badać bo wynik jest niemiarodajny. W ciąży co miesiąc obowiązkowo! I nie samo tsh ale ft4 tez !
Przy stabilizacji względnej, bez ciąży można co 3 miesiące. Tylko to jest "względna " stabilizacji! Ja ostatnio wpedzilam się w nadczynność. Tsh 0.01...

Nie trzeba byc :) do samego tsh można być nawet po tabletce. Jedynie wolne powinno się robic bez. Aaa i jeśli się porównuje, to to samo labo i podobna godzina
Tsh ma wyrzut co 3-4 tygodnie. Nie powinno się częściej badać bo wynik jest niemiarodajny. W ciąży co miesiąc obowiązkowo! I nie samo tsh ale ft4 tez !
Przy stabilizacji względnej, bez ciąży można co 3 miesiące. Tylko to jest "względna " stabilizacji! Ja ostatnio wpedzilam się w nadczynność. Tsh 0.01...
Ja robie srednio co 4-5 tyg...ale bez ciazy to nawet i co pol roku bo u mnie stabilnie i malo kiedy sie cos zmienia...

O badaniu TSH.
Link do: Jak powinno się badać stężenie TSH?
Martini u mnie też się nie zmieniało. :) zrobiłam w zasadzie przez przypadek. I mało z krzesła nie spadłam jak wynik zobaczyłam. :)
Ty masz hashi?
Heh u mnie przez 5.5 roku w zasadzie wiekszej niespodzianki nie bylo , ale po tych wszystkich stymulacjach wiadomo zaczelo sie truche bujac :) Tak niestety tez mam... i teraz dodatkowo jeszcze biore Vitrum D3 od kiedy jestem w ciazy.

reklama
Heh u mnie przez 5.5 roku w zasadzie wiekszej niespodzianki nie bylo , ale po tych wszystkich stymulacjach wiadomo zaczelo sie truche bujac :) Tak niestety tez mam... i teraz dodatkowo jeszcze biore Vitrum D3 od kiedy jestem w ciazy.
Tsh skacze tez przez hcg. I w ciąży ogólnie. Dlatego w większości zwiększa się dawkę.
Proponuje Jod jeszcze. Nie dla Ciebie. Dla maluszka. :)

Do góry