reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Też się zastanawiam nad akupunkturą. Moja koleżanka i jej mąż chodzili przez 6 miesięcy i prawdopodobnie to się przyczyniło do zajścia w ciążę (naturalnie).
Ja się umówiłam na poniedziałek. Chce zacząć przed stymulacja. Czytałam wczoraj sporo o tym. Na zachodzie praktycznie w każdej klinice leczenia niepłodności jest to dostępne jako alternatywna forma leczenia. W klinikach gdzie stosowano akupunkture był wzrost uzyskanych ciąż średnio o 10%!! :)
W warszawie jest ma pewno w Novum.
Tym bardziej, że z tego co dziś mi mówiła ta Pani,to nie jest tylko kwestią igieł ale także np masaże, zmiana diety, picie ziół itp.
Jestem bardzo ciekawa tego spotkania :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moge Wam jeszcze polecic homeopatie do tematu,chodzilam jakies 3 miesiace przed udanym transferem i likwidowalysmy tzn blokady,robilysmy masaz brzucha ,pilam ziolka itp.
Nie jest to tak ,ze kliniki w DE to polecaja,w sumie nic nie mowia na ten temat do poki czlowiek sie sam nie zapyta. Nie maja na szczescie nic przeciwko temu.To co wczoraj pisalam odnosnie TSH ,ze powinno byc optymalnie 1,0 albo wrecz 0,8 to tlumaczenie z ksiazki pani ktora zajmuje sie homeopatia od lat 30 i leczy bezdzietne pary u ktorych np.nie znaleziono przyczyny nieplodnosci.Duzo mozna zdzialac i pomoc, szkoda ze tak malo ludzi szuka tam pomocy.Nie znam tutaj zadnej kliniki ktora stosuje rowniez akupunkture,chociaz pozytywnie sie o tym ludzie wypowiadaja.:):):)

No wlasnie dziewczyny jak jest temat ziol...to pijecie jakies? I drugie moje pytanie...tylko nie wysylajcie mnie do psychiatry :):):)...czy w czasie stymulacji mozna brac jakies leki uspokajajace? Mam tak stresujaca prace ze co chcwile slysze ze jak tylko zajde w ciaze to mnie zwolnia...jestem klebkiem nerwow i oczy ciagle pelne lez...do tego tescie i szwagierka i do tego meza nie ma...i jakos mi teraz z sama soba ciezko...

No wlasnie dziewczyny jak jest temat ziol...to pijecie jakies? I drugie moje pytanie...tylko nie wysylajcie mnie do psychiatry :):):)...czy w czasie stymulacji mozna brac jakies leki uspokajajace? Mam tak stresujaca prace ze co chcwile slysze ze jak tylko zajde w ciaze to mnie zwolnia...jestem klebkiem nerwow i oczy ciagle pelne lez...do tego tescie i szwagierka i do tego meza nie ma...i jakos mi teraz z sama soba ciezko...

Nie bralam bym niczego z rzedu psychotropow bo w polaczeniu z taka iloscia hormonow moze miec to oplakane skutki.Natomiast zapytalabym w aptece o Waleriane w tabletkach.Fajnie wycisza i przy okazji nie oglupia.Uspokoi cie to troche,ale pracy kochana za ciebie nie zmieni;)wspolczuje z debilami pod jednym dachem.

Moge Wam jeszcze polecic homeopatie do tematu,chodzilam jakies 3 miesiace przed udanym transferem i likwidowalysmy tzn blokady,robilysmy masaz brzucha ,pilam ziolka itp.
Nie jest to tak ,ze kliniki w DE to polecaja,w sumie nic nie mowia na ten temat do poki czlowiek sie sam nie zapyta. Nie maja na szczescie nic przeciwko temu.To co wczoraj pisalam odnosnie TSH ,ze powinno byc optymalnie 1,0 albo wrecz 0,8 to tlumaczenie z ksiazki pani ktora zajmuje sie homeopatia od lat 30 i leczy bezdzietne pary u ktorych np.nie znaleziono przyczyny nieplodnosci.Duzo mozna zdzialac i pomoc, szkoda ze tak malo ludzi szuka tam pomocy.Nie znam tutaj zadnej kliniki ktora stosuje rowniez akupunkture,chociaz pozytywnie sie o tym ludzie wypowiadaja.:):):)
To z tsh to prawda,bo nawet tak lekarze mówią. Mój endokrynolog tez mi wczoraj tak powiedział. Ze jest udokumentowane, że kobiety z tsh do 1 najszybciej są w stanie zajść w ciążę.

Ja się umówiłam na poniedziałek. Chce zacząć przed stymulacja. Czytałam wczoraj sporo o tym. Na zachodzie praktycznie w każdej klinice leczenia niepłodności jest to dostępne jako alternatywna forma leczenia. W klinikach gdzie stosowano akupunkture był wzrost uzyskanych ciąż średnio o 10%!! :)
W warszawie jest ma pewno w Novum.
Tym bardziej, że z tego co dziś mi mówiła ta Pani,to nie jest tylko kwestią igieł ale także np masaże, zmiana diety, picie ziół itp.
Jestem bardzo ciekawa tego spotkania :)

Daj koniecznie znać, gdy już będziesz po :)

Nie pomogę niestety, nie piję niczego oprócz melisy.

Może melisa?
Ja nic nie brałam ale myślę, że melisa chyba nie zaszkodzi.
Zapytaj w aptece.
Przykro mi,że masz taką stresująca prace :(
Po transferze planujesz wolne? Urlop lub zwolnienie?

reklama
Do góry