reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja też czułam się fakatalnie w drugiej ciąży do 2 do 4 miesiąca, albo mdliło mnie cały dzień albo wymiotowałam. Brałam tabletki było o wiele lepiej jak przeszło przestałam.
U nas nie wiem czy bunt dwulatka ciężko stwierdzić, ogólnie jest bardzo grzeczny ale strasznie rzucą zabawkami , nie mogę go oduczyć.
U nas dni różne ma dopiero 22 miesiące a czasami zdarzają się już dni bez drzemki i o dziwo nie płacze wieczorem nie marudzi kładzie się spać koło 20. My jeszcze walczymy z późnym ząbkowaniem.
Kiedy masz prenatalne ??
Ja niedługo już mam 3
Też biore tabletki. Biore 2 na noc. A Ty jak brałaś? Gin mi powiedziała, że jeśli w ciągu dnia jeszcze jest mi źle to mam wziąć około 14 kolejną tabletkę. Ale nie chce się tak faszerować.
U nas rządzą puzzle i książeczki, też rzuca czasem ale ogólnie jest bardzo grzeczna i ostrożna. Choinka stoi, podchodzi, puka bombki ale nie szarpie itp 😀
U nas w lutym 2 latka, już ma wszystkie zeby od listopada. I też zdarzają się dni bez drzemki 🥱
To jest dla mnie dramat, bardziej przeżywam niz ona 🤣🤣
Dlatego staram się, żeby mimo wszystko godzinke się przespała 😀

Prenatalne mam teraz w czwartek. A u Was już na tym etapie wszytsko dobrze?
Ja ogólnie biore Acard, poprzednia ciąża z Hipotrofia więc teraz może uda się zapobiec jakoś, o ile to możliwe.

reklama
Też biore tabletki. Biore 2 na noc. A Ty jak brałaś? Gin mi powiedziała, że jeśli w ciągu dnia jeszcze jest mi źle to mam wziąć około 14 kolejną tabletkę. Ale nie chce się tak faszerować.
U nas rządzą puzzle i książeczki, też rzuca czasem ale ogólnie jest bardzo grzeczna i ostrożna. Choinka stoi, podchodzi, puka bombki ale nie szarpie itp 😀
U nas w lutym 2 latka, już ma wszystkie zeby od listopada. I też zdarzają się dni bez drzemki 🥱
To jest dla mnie dramat, bardziej przeżywam niz ona 🤣🤣
Dlatego staram się, żeby mimo wszystko godzinke się przespała 😀

Prenatalne mam teraz w czwartek. A u Was już na tym etapie wszytsko dobrze?
Ja ogólnie biore Acard, poprzednia ciąża z Hipotrofia więc teraz może uda się zapobiec jakoś, o ile to możliwe.
Ja miałam xonvea, brałam tylko 1 na noc. No i jak już był dramat to druga w dzień.
My też lubimy czytać książeczki. W zasadzie są i nas codziennie. W 1 trymestrze też drzemałam w s młodym teraz już rzadko mam taką potrzebę.
Podobno acard pomaga na hipotrofie, oby wszystko było dobrze.
U nas ok ale mamy lekki niedomkniecie zastawki w serduszku do kontroli po porodzie. Podobno to nic groźnego może samo przejść.

Do góry