reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja się umówiłam na poniedziałek. Chce zacząć przed stymulacja. Czytałam wczoraj sporo o tym. Na zachodzie praktycznie w każdej klinice leczenia niepłodności jest to dostępne jako alternatywna forma leczenia. W klinikach gdzie stosowano akupunkture był wzrost uzyskanych ciąż średnio o 10%!! :)
W warszawie jest ma pewno w Novum.
Tym bardziej, że z tego co dziś mi mówiła ta Pani,to nie jest tylko kwestią igieł ale także np masaże, zmiana diety, picie ziół itp.
Jestem bardzo ciekawa tego spotkania :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja radziłabym nie brac Ci żadnych ziolek :) nie wiadomo co w nich jest i w jaka interakcje mogą wejść z lekami które będziesz brała. Tak mi powiedział moj gin. Ja sie dałam namówić na ziółka przy pierwszej serii aku u chińczyka, tylko wydałam kupę kasy, a teraz leżą.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

W dodatku najlepiej czuje sie fizycznie tez przy takim wyniku nie jestem ospala, nie wylatuja mi wlosy , serce tez spokojne i jest miod malina. Teraz mam 1.46 gorzej juz znosze, ale nie chce za wiele w ciazy zbijac. Za 3 tyg robie kontrolne badania i ide pozniej do endo z wynikiem, bo tabletki sie koncza. Po porodzie bede planowala znowu w miare zbic, zeby nie zostac lysa :D a i cicha nadzieje mam ze moze sie uda naturals po oczyszczeniu organizmu, pozyjemy zobaczymy.
Bierzesz jakieś leki?

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Pierwsze slysze ze nie trzeba byc naczczo.... no ale :)
Nie trzeba byc :) do samego tsh można być nawet po tabletce. Jedynie wolne powinno się robic bez. Aaa i jeśli się porównuje, to to samo labo i podobna godzina
Tsh ma wyrzut co 3-4 tygodnie. Nie powinno się częściej badać bo wynik jest niemiarodajny. W ciąży co miesiąc obowiązkowo! I nie samo tsh ale ft4 tez !
Przy stabilizacji względnej, bez ciąży można co 3 miesiące. Tylko to jest "względna " stabilizacji! Ja ostatnio wpedzilam się w nadczynność. Tsh 0.01...

Nie trzeba byc :) do samego tsh można być nawet po tabletce. Jedynie wolne powinno się robic bez. Aaa i jeśli się porównuje, to to samo labo i podobna godzina
Tsh ma wyrzut co 3-4 tygodnie. Nie powinno się częściej badać bo wynik jest niemiarodajny. W ciąży co miesiąc obowiązkowo! I nie samo tsh ale ft4 tez !
Przy stabilizacji względnej, bez ciąży można co 3 miesiące. Tylko to jest "względna " stabilizacji! Ja ostatnio wpedzilam się w nadczynność. Tsh 0.01...
Ja robie srednio co 4-5 tyg...ale bez ciazy to nawet i co pol roku bo u mnie stabilnie i malo kiedy sie cos zmienia...

O badaniu TSH.
Link do: Jak powinno się badać stężenie TSH?
Martini u mnie też się nie zmieniało. :) zrobiłam w zasadzie przez przypadek. I mało z krzesła nie spadłam jak wynik zobaczyłam. :)
Ty masz hashi?
Heh u mnie przez 5.5 roku w zasadzie wiekszej niespodzianki nie bylo , ale po tych wszystkich stymulacjach wiadomo zaczelo sie truche bujac :) Tak niestety tez mam... i teraz dodatkowo jeszcze biore Vitrum D3 od kiedy jestem w ciazy.

reklama
Heh u mnie przez 5.5 roku w zasadzie wiekszej niespodzianki nie bylo , ale po tych wszystkich stymulacjach wiadomo zaczelo sie truche bujac :) Tak niestety tez mam... i teraz dodatkowo jeszcze biore Vitrum D3 od kiedy jestem w ciazy.
Tsh skacze tez przez hcg. I w ciąży ogólnie. Dlatego w większości zwiększa się dawkę.
Proponuje Jod jeszcze. Nie dla Ciebie. Dla maluszka. :)

Do góry