reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Ewunka, czym Ty go karmisz,że ma taki wzrost? Co ja bym dała, żeby u nas było chociaż z 15-20 mln....Co jecie? Albo czego nie jecie? :-)
Wiesz co ostatnio pierogami :laugh2:
Nie jest to jakaś specjalistyczna dieta kazali nam wyeliminować wszystko co białe ( cukier mąka pieczywo kluski ryż jem ciemne ) soli prawie w ogóle nie używam mąż tak. Mleko bez laktozy bo jakoś mi po nim lepiej raz w tygodniu na pewno cieciezyca soczewica a to szpinak a to brokuły . Nie jemy rzeczy przetworzonych pasztet czy mięso na kanapki robie sama . Co dzień wieczorem coś skubiemy orzechy słonecznik dynia . Nie smaze w tłuszczu . Gotuje w szybkowarze . Nic tak szczególnie specjalnego. Duzo owocow ostatnio duzo awokado .Normalne zdrowe odżywianie. Czytam etykiety .sobotę dzień rozpusty :laugh2: jajecznica na boczku .
Na deser sernik lub szarlotka :rolleyes:
Nie wiem co miało wpływ i chyba się nie dowiem

Ostatnia edycja:
reklama
Martini ja robiłam. Usg wg mnie to konieczność, badają kość nosowa i przeziernosc karkową. Ja zrobiłam tez testy z krwi pappa troche ze względu na wiek a troche żeby wiedzieć na czym stoję, ale w sumie i tak wiedziałam po usg, że ryzyko jest małe. Na te inwazyjne juz bym sie raczej nie zdecydowała, bo i tak by to nic nie zmieniło.

Olusja bardzo późno masz to prenatalne. nie jestem pewna jak w Polsce, ale w UK robi sie je najpóźniej 13t6d, bo potem wymiary są niewiarygodne.

aniolkowa.mama badanie prenatalne wychodzi mi w 10t6d, a genetyczne w 12t4d, to późno?

Wiesz co ostatnio pierogami :laugh2:
Nie jest to jakaś specjalistyczna dieta kazali nam wyeliminować wszystko co białe ( cukier mąka pieczywo kluski ryż jem ciemne ) soli prawie w ogóle nie używam mąż tak. Mleko bez laktozy bo jakoś mi po nim lepiej raz w tygodniu na pewno cieciezyca soczewica a to szpinak a to brokuły . Nie jemy rzeczy przetworzonych pasztet czy mięso na kanapki robie sama . Co dzień wieczorem coś skubiemy orzechy słonecznik dynia . Nie smaze w tłuszczu . Gotuje w szybkowarze . Nic tak szczególnie specjalnego. Duzo owocow ostatnio duzo awokado .Normalne zdrowe odżywianie. Czytam etykiety .sobotę dzień rozpusty :laugh2: jajecznica na boczku .
Na deser sernik lub szarlotka :rolleyes:
Nie wiem co miało wpływ i chyba się nie dowiem

Soczewicy, ciecierzyca,swoje pieczywo, własnoręcznie robione pasztety i awokado też jest u nas na stole. W ogóle nie używam zwykłego oleju, jeśli już coś smażę,to na kokosowym. Jemy mało mięsa, szpinak, brokuły i inne warzywa są w każdym tygodniu. Mąż pije olej z wiesiołka - drogi jak diabli,ale podobno dobry na nasienie. Niestety lubi słodycze, to jest zmora :-/
I nie jemy pierogów;-) U Pisanki się sprawdziło, to może od dzisiaj wprowadzę dietę pierogową :-)

Soczewicy, ciecierzyca,swoje pieczywo, własnoręcznie robione pasztety i awokado też jest u nas na stole. W ogóle nie używam zwykłego oleju, jeśli już coś smażę,to na kokosowym. Jemy mało mięsa, szpinak, brokuły i inne warzywa są w każdym tygodniu. Mąż pije olej z wiesiołka - drogi jak diabli,ale podobno dobry na nasienie. Niestety lubi słodycze, to jest zmora :-/
I nie jemy pierogów;-) U Pisanki się sprawdziło, to może od dzisiaj wprowadzę dietę pierogową :-)
Tez mam problem z odstawieniem cukru. .... a pierogi właśnie z polecenia pisanki

Załączniki

• 2016-04-21 13.17.42.jpg
    2016-04-21 13.17.42.jpg
    62,5 KB · Wyświetleń: 87
reklama
Do góry