reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Pisałam wam też o księdzu, który był u mnie po kolędzie , opowiadał mi dwie historie, gdzie narysował na dwóch kobietach krzyżyk i przeszły im dolegliwości. Sam robił to, chcąc bardziej wywołać placebo, no ale później przyszły z podziękowaniami, że im przeszło. Więc mi też postawił krzyżyk na brzuchu :) Muszę chyba iść do niego podziękować :)

reklama
My jesteśmy na diecie juz jakiś czas i wpadłam w szok jak zobaczyłam ostatnie wyniki męża z 45 mln wzrosło na 75 mln a nie robił nic poza zmiana diety i miał ją tylko po to by mi towarzyszyć . Nie wiem czy to ta dieta czy cuda jakieś wierze ze i umie jakieś cuda będą
Ewunka, czym Ty go karmisz,że ma taki wzrost? Co ja bym dała, żeby u nas było chociaż z 15-20 mln....Co jecie? Albo czego nie jecie? :-)

U mnie z pięciu zaplodnily sie trzy, nie doczekały piątej doby.
Właśnie tego się boję, tym bardziej, że nic mi nie podadzą w 3 :-(
Czy u Was też jest problem z nasieniem? Znaleźliście przyczynę? Wszystkie pozostałe wyniki mojego męża są OK, nikt nie wie,skąd takie słabe nasienie. Faktem jest, że ma stresującą pracę,ale kto się dziś nie stresuje?:-/

Mój mąż też bierze profertil (od listopada, bo wtedy się dowiedzieliśmy, że problemem jest nasienie). Faktycznie tanie te tabletki nie są,ale kupujemy je dalej- na wszelki wypadek. Pieniądze teraz w ogóle nie mają znaczenia.
Lekarz mówi, że nawet przy tym wyniku 6 dobrych plemników znajdą :-)
Czy u Was wszystkie komórki się zapłodniły? Bo ja się tego boję,że plemniki będą za słabe i nie dotrwamy do stadium blastocysty.

Moj M ma nasienie 0,03mln wiec jest generalnie tragedia i u nas nie czekali do blastki tylko w 3 dobie mialam podane i sie udalo:)

Pisałam wam też o księdzu, który był u mnie po kolędzie , opowiadał mi dwie historie, gdzie narysował na dwóch kobietach krzyżyk i przeszły im dolegliwości. Sam robił to, chcąc bardziej wywołać placebo, no ale później przyszły z podziękowaniami, że im przeszło. Więc mi też postawił krzyżyk na brzuchu :) Muszę chyba iść do niego podziękować :)

Martka pamietam jak pisalas o tym ksiedzu. Ej powiedz skad ty jestes to i ja pojde do tego ksiedza przed crio;)

Uwaga, uwaga!! Trwa sezon pozytywnych bet  

KWIECIEŃ

21: Falka203 - usg przed crio
21: pisanka89 - wizyta pecherzykowa
21: Malina780 - II betowanie

22: Piska23 - betowanie
22: onadlaniego - usg prenatalne w I trymestrze
22: Mgs82 - betowanie
22: malutkikaczorek - kontrola stymulacji
22: kasia_basia - wizyta pecherzykowa
22: yplocka1 - punkcja
23: agatek - wizyta u gin prowadzącego ciaze
25: monika1134 - wstępny transfer
25: Ewunka - usg kontrolne przed stymulacja
25: Truskawka89 - betowanie
25: butterfly1331 - podgląd w czasie stymulacji
26: Nova-2016 - betowanie
27: Hess - usg polowkowe
27: Megi - betowanie
27: ewelina86 - wizyta pecherzykowa
27: malutkikaczorek - punkcja
28: martka83 - wizyta pecherzykowa 
28: madzionga - wizyta u gin prowadzącej
29: annemarie - usg i badanie endo
29: Natalia89 - podgląd w czasie stymulacji
29: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciaze

MAJ
Annemarie - transfer  
4: olusja1987 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
4: szila09 - wizyta u gin prowadzącego ciaze
5: onadlaniego - wizyta u gin prowadzacego ciążę
5: koralik83 - wizyta w klinice i dalszy plan dzialania
11: anika - wizyta u gin prowadzącej ciaze
12: Ewa651 - usg polowkowe
16: olusja1987 - usg genetyczne w I trymestrze
19: aniolkowa.mama - wizyta u poloznej

CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe

Kogo i na kiedy dopisać?
Czy aby kogoś nie pozarlo? 

U mnie prawdopodobnie zmiana terminu jutro i w poniedziałek kontrola stymulacji i we środę dopiero punkcja ;(

A moj dzien sie zaczal tragicznie. Stłuczke mialam :no::frown::sad: z mojej winy. Zjezdzalam z ronda z wewnetrznego pasa i wjechalam w transita bo bylam pewna ze on tez skreca :hmm: :sad: jezdze taka roztrzepana na tych wszystkich prochach z zapaleniem spojówek i sie stalo :no2:
Mam nadzieje ze chociaż na wizycie jakies dobre wieści beda...

reklama
Do góry